Jump to content

biker2001

użytkownik
  • Content Count

    88
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normalny

3 Followers

About biker2001

  • Rank
    nauka jazdy

Profile Information

  • Lokalizacja
    Lodz
  • Zainteresowania
    rybki
  1. no włąśnie BINGO tak myślałem tylko gdzie on jest ? ktoś wie? macie jakiś schemat bądź fotke który to ? zauważyłem jeszcze jedno że jak przekręce kluczyk w stacyjce i światła pozycyjne są włączone od razu to zapalą sie na chwile a prawe po 1,5 sek gaśnie .... skubaniec wiec takze bym obstawiał przekaźnik tylko ..... gdzie on się schował ??? liczę na Waszą pomoc
  2. no niestety bezpieczniki sa OK. 7,5 A io nie sa polaczone krzyzowo... to co zauważyłem jak włączam "P" oświetlenie postojowe (bez kluczykow w stacyjce) załącza się oświetlenie całe (prawa i lewa strona) ale po 1,5sek. gaśnie prawa strona (przód i tył ) 2. przełączenie kierunkowskazów w pozycję prawą i załączenie światła postojowego (nadal bez kluczykow) powoduje że światła zapalają się na 1,5 sek gasną na ułamek i ponownie sięzapalają na 1,5sek i tak ciągle (tak długo jak przełącznik kierunkowskazów jest przełączony), w tej pozycji słychać jak przekaźnik od haka "puka" czyli idzie zasilanie
  3. jak w temacie nie mam postojowego przodu z prawej strony oraz z tylu czerwonego postojowego i mijania. sa za to z tylu stopy oraz kierunki. myslalem ze to przepalona zarowka ale raczej nie bo od czasu do czasu kontrolka przepalonych gasnie a czasmi sie zapala co wskazywaloby raczej na mase, ale .... ktos wie jak ida wiazki od tych lamp i gdzie moze byc przerwa? pozdro !
  4. hej u mnie padało ale udało sięuratować wystarczyło psikać WD - do zdjęcia tylnej pokrywy bedziesz potrzebował torksów jak pamiętam roboty max na 30 min. dostęp bardzo łatwy i robota prosta jak pamiętm śilniczek jest od cinkiego... gdzieś miałem zdjęcia jego ale to było dawno temu ....
  5. a ja mam jeden komplet uzywany (8 tys przejechal) do zepchniecia za 80zl. + koszty przesylki.
  6. a gdzie kupowales??? mam ten sam problem guma do du....
  7. no i zrobiono ... całość w granicach 700 zł to całkiem OK wydaje mi się, zakup haka z allegro za 500 z jakimś groszem z modułem + instalacja 150 zł całkiem fajnie teraz jest ciągać także już się ciąga pozdrawiam wszystkich !!!
  8. hehe !!! ja mam to samo podjechałem do speca od Fiata i wiecie co powiedział że trzeba płyn wymienić a jaka nie pomoże to pompa do wymiany ..... eee Ci fachowcy .... płyn wymieniłem posłuchałem bałwanka a tu czytam że na 90% styki i to by mi się zgadzało utrata wspomagania przy małej prędkości (tylko) i to 3 x na rok .... więc raczej brak połączenia .... czy ktoś starał się psikać specyfikami???? pomogło???
  9. witam mam podobny problem, zakupiłem już nowy zbiornik ale nagle coś mnie ruszyło, sprawdziłem na tylnej rurce tej pod korkiem są ślady ze płyn przelatuje przez tą rurkę. pytanie jak sprawdzić szczelność zbiornika? czy jest tam jakiś zaworek i jak go ewentualnie zweryfikować czy działa poprawnie? poprzez odkręcenie na ciepłym silniku? nowy zbiorniczek ma taką nasadkę na sobie która kiepsko się trzyma
  10. rozumiem że był to całkowity koszt ? wielkie dzięki za info. właśnie szukam cen w Łodzi i muszę przyznać że kiedyś Bilex internetowo miał dobre ceny ale teraz nie odpisują no nic szukam dalej ... a na tą chwilę trzeba się przygotować na koszty wiosenne olej, filtry itp..... raz jeszcze dzięki za info.
  11. hej jak w temacie czy ktos zna koszty instalacji haka do cromy?, macie moze namiary na sklep aby dokpuic wiazke itp? z gory dzieki za info. pozdro!!
  12. ok dzieki za info. nie pozostaje mi nic innego jak marznac i czekac az szybka odtaje sama albo wydac trochę kaski raz jeszcze dzięki
  13. hehe nie wiedziałem że jest ich więcej chodzi mi o przycisk odmrażania oraz tą nagrzewnicę która ma się złączać poniżej 12 st C. teraz mam problem taki że kiedyś po minucie przy 0 st na zewnątrz przednia szyba się oczyszczała ..... no właśnie to było kiedyś.... teraz Du...muszę poczekać aż silnik się nagrzeje aby coś zlazło... włączenie przycisku rozmrażania nie robi "wichury" w samochodzie tylko ustawia się na H i lekko wieje dopiero po tym jak silnik się nagrzeje to zaczyna dmuchać. nawet ostatnio było tak że znak klimatyzacji który się pokazywał po wciśnięciu rozmrażania mrygał a potem
  14. hej czy ktoś wie jak sprawdzić nagrzewnicę w Cromce??? jak jest zimny to jej nie czuć kiedyś działała a teraz już ... trzeba czekać aż sie silnik rozgrzeje poradźcie co sprawdzić.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.