Jump to content

Ciepły gasnie


wosaw
 Share

Recommended Posts

witam Panowie

uprzedzając komentarze, przeleciałem szukajkę i nie za bardzo znam przyczynę więc pytam.

Zimny odpala, jak się zagrzeje - wskazówka w połowie skali i włącza się wentylator - zaczyna przez chwilę szarpać i gaśnie. Czasami zapala się marchewka.

Nie da rady już zapalić, trzeba odczekać z 40 min. i jak ostygnie to znowu pali i sytuacja się powtarza.

co zrobiłem:

-nowe świece NGK

-nowy aku

-poziom płynu sprawdzony i ok.

sytuacja powtarza się zarówno na benzynie jak i lpg.

brakuje mi pomysłu

= = = = = = = = = = = = = = =

bravo z jedynym słusznym silnikiem 1.4 12V + lpg Zavoli

[ stosujcie polskie znaki -" jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske - J.Bralczyk" ]

Link to comment
Share on other sites

Witam, miałem to samo w 2.0 okazało się padnięty czujnik położenia wału czy wałka nie pamiętam, objawy identyczne miałem, po podłączeniu się pod komputer będziesz miał pewność na 100%

Pozdrowionka

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.