Kysior Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Jak go pieczecie? W folii czy w kratce do ryb? Ile takiego trzeba trzymać na ruszcie? Czytałem trochę na necie, ale jakoś Wam bardziej ufam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekpol1 Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 > Jak go pieczecie? W folii czy w kratce do ryb? Ile takiego trzeba trzymać na ruszcie? Czytałem > trochę na necie, ale jakoś Wam bardziej ufam Robisz jak lubisz. Generalnie w kratce będzie bardziej wysuszony i spieczony. W folii bardziej tłusty. Co do samego trzymania to tez jak wolisz: na wpół surowy, wypieczony, zjarany . Celuj w połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob_7 Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 > Jak go pieczecie? W folii czy w kratce do ryb? Ile takiego trzeba trzymać na ruszcie? Czytałem > trochę na necie, ale jakoś Wam bardziej ufam No i przede wszystkim na węglu drzewnym, na patykach mi się zawsze spali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widaw Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 > Jak go pieczecie? W folii czy w kratce do ryb? Ile takiego trzeba trzymać na ruszcie? Czytałem > trochę na necie, ale jakoś Wam bardziej ufam Na patelnię. Smaczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_krzyzak_ Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 > Jak go pieczecie? W folii czy w kratce do ryb? Ile takiego trzeba trzymać na ruszcie? Czytałem > trochę na necie, ale jakoś Wam bardziej ufam W kratce. A wcześniej moczę kilka godzin w solance. Jutro kolejne grilujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtiD2_21 Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 > Jak go pieczecie? W folii czy w kratce do ryb? Ile takiego trzeba trzymać na ruszcie? Czytałem > trochę na necie, ale jakoś Wam bardziej ufam Wszystko zależy od klimatu w którym się przyrządza. Ostatnio złowiłem kilka sztuk w Bieszczadach. Po oczyszczeniu został osolony, wypełniony pokrojoną w krążki cebulą, owinięty folią aluminiową i na grilla. Najgorzej było "wyczuć" czy już się zrobił, ale trochę poleżał na ruszcie i okazało się że wyszedł jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike_wwl Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 > Jak go pieczecie? W folii czy w kratce do ryb? Ile takiego trzeba trzymać na ruszcie? Czytałem > trochę na necie, ale jakoś Wam bardziej ufam Robisz w folii - kładziesz na ruszt i czekasz, aż folia od góry będzie dobrze ciepła - jeszcze nie parząca, ale już bardzo ciepła, wtedy odwracasz czekasz 5 minut i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.