Fili_P 811 Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 a dlaczego by nie Brera...? chodzi za mną taki pomysł już od jakiegoś czasu... wybijecie mi go z głowy czy utwierdzicie w przekonaniu...? Quote Link to post Share on other sites
tjaszo 176 Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Zobacz jaki przebieg maja auta "w dobrej cenie". Potem sprawdź co przy tym przebiegu jest za chwile do zrobienia i ile kosztuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Lesiu_Zett 146 Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Przebieg nie jest zadnym wyznacznikiem, nie masz gwarancji, ze nie jest "naprawiany" Lepiej sie kierowac ogolnie stanem technicznym auta. Poza tym jak nie teraz to kiedy? Zadaj sobie to pytanie i bedziesz wiedzial czy doroslws do alfy :-D Quote Link to post Share on other sites
tjaszo 176 Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 @ kiedyś sie interesowałem i na forum alfy sie dowiedziałem ze większość egzemplarzy na alle jest tuż przed wymiana rozrządu która jest absurdalnie skomplikowana i tym samym droga. Potem mi jakoś przeszło wiec nie weryfikowałem prawdziwości tej tezy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Lesiu_Zett 146 Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Tak ale nie wiemy jaki silnik chce,kupic pytajacy, zwykly 2.4 jtdm nie ma w rozezadzie nic badziej dziwnego jak znormalne 2.4 jtdm. 2.2 jts tez jakos problemu nie ma, pewnie 3.2 v6 moze byc klopotem, ale to margines sprzedazy jest. Quote Link to post Share on other sites
tjaszo 176 Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 oczywiscie, ale jesli ktokolwiek polecalby brera to albo z wielkim 3.2 albo z 1.75tbi oba sa ogolnie niekolopotliwe o ile cie stac na ich utrzymanie we wlasciwym stanie technicznym :D (przynajmniej z tego co kiedys sie dowiedzialem) dychawiczne silniki benzynowe oraz diesel mnie wtedy wogole nie interesowaly Quote Link to post Share on other sites
elgritone 30 Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 a dlaczego by nie Brera...? chodzi za mną taki pomysł już od jakiegoś czasu... wybijecie mi go z głowy czy utwierdzicie w przekonaniu...? znajdz zadbany egzemplarz i kupuj. jak nie teraz to kiedy? może jutro Cię coś rozjedzie, albo piorun trafi i nie zaznasz tej przyjemności... Quote Link to post Share on other sites
Fili_P 811 Posted September 29, 2015 Author Share Posted September 29, 2015 Tak ale nie wiemy jaki silnik chce,kupic pytajacy, zwykly 2.4 jtdm nie ma w rozezadzie nic badziej dziwnego jak znormalne 2.4 jtdm. 2.2 jts tez jakos problemu nie ma, pewnie 3.2 v6 moze byc klopotem, ale to margines sprzedazy jest. Myślałem właśnie o 1,75tbi jak to z brerami było i 4x4 bo widze różne kombinacje w ofertach... Quote Link to post Share on other sites
Fili_P 811 Posted September 29, 2015 Author Share Posted September 29, 2015 Zobacz jaki przebieg maja auta "w dobrej cenie". Potem sprawdź co przy tym przebiegu jest za chwile do zrobienia i ile kosztuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ale konkretniej co chchesz przez to powiedzieć.... Z tego co czytam jesteś w temacie- podpowiesz coś ze swoich doświadczeń... 2009-2010 na alle /oto/mobile zakres 50-70kzł... przebiegi.... nie zwróciłem uwagi nawet zapewne pełen rozstrzał Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
tjaszo 176 Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Ale konkretniej co chchesz przez to powiedzieć.... Z tego co czytam jesteś w temacie- podpowiesz coś ze swoich doświadczeń... 2009-2010 na alle /oto/mobile zakres 50-70kzł... przebiegi.... nie zwróciłem uwagi nawet zapewne pełen rozstrzał Z góry dzięki generalnie liznalem temat. Z tego co jakis rok temu sie dowiedzialem (wszystko 'podobno' i zaslyszane, bo ostatecznie zmienily mi sie priorytety i kupilem calkiem inne auto) na temat 1.75tbi lub 3.2 v6, to ze tanio nie jest i ze to wlasciwie jedyny sensowny wybor w tym modelu (byl jeszcze jakis 2.2 benzynowy, i diesle, ale nie polecali) W 3.2 wymiana rozrzadu kosztuje ponad 3kpln (w ASO), u Henka jakos duzo taniej tez nie jest bo podobno graty drogie. W 1.75tbi jest lepiej, bo rozrzad z pompa to okolice 1.5kpln. W 1.75 zwracano mi uwage na stan turbiny. Poza tym niby silniki raczej bezproblemowe... tylko spalanie maja chore czyli adekwatne do klasy auta No i gazu sie raczej nie da zalozyc . Z innych problemow to przekladnie kierownicze - podobno lubia cieknac i bylo sporo napraw w tym temacie. Najbardziej szukalem Brera 3.2V6 Q4, ale slabo z dostepnoscia bylo wtedy Na drugim miejscu byla 1.75tbi, ale poniewaz one sie zaczely pozniej (od 2009?) pojawiac i tez jak sie rozgladalem nie bylo wielkiego wyboru... a potem mi sie pozmienialo w zyciu i kupilem dlugodystansowego Avensisa 2.2dCAT 150KM z automatem w wersji "calkowicie bez zaslepek" Quote Link to post Share on other sites
Fili_P 811 Posted September 30, 2015 Author Share Posted September 30, 2015 tx Quote Link to post Share on other sites
Fili_P 811 Posted October 13, 2020 Author Share Posted October 13, 2020 Widzę qrcze temat mi wraca raz na 5 lat jak pixelowi kamperWSlupsku przyjechała...https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-1750tbi-200km-zadbana-salon-alfa-romeo-auto-diug-slupsk-ID6Dlmd1.html 1 Quote Link to post Share on other sites
stig 521 Posted October 15, 2020 Share Posted October 15, 2020 (edited) Dobrze zrobiona nawet na tle Giulii wygląda świetnie 👍 Ta poniżej to nawet lepiej 😍 Edited October 15, 2020 by stig 1 Quote Link to post Share on other sites
jqr 306 Posted December 28, 2020 Share Posted December 28, 2020 miałem Brere 2.2jts z początku produkcji w 2010 roku - niestety została skradziona, ale bardzo dobrze ją wspominam, j jak szukałem wtedy to przejechałem się zarówno 2.4jtd oraz 3.2jts i oba silniki robiły z tego auta strasznie ciężkiego kloca teraz dochodzę do wniosku, że jakbym znalazł zadbany egzemplarz, to bym poprostu brał pytanie czy ceny będą jeszcze spadać, bo robi się tego mało na rynku ? z drugiej strony auto chyba mało kolekcjonerskie, a raczej poprostu egzotyczne Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts