Jump to content

Problem z nawiewem - Aveo


Recommended Posts

Witam serdecznie Matiziaków,

po bardzo długiej nieobecności, widzę , że jest jeszcze spora grupa "z moich czasów".

Zwracam się o pomoc braterską jako, że Aveo ma dużo wspólnego z Matizkiem.

Przedwczoraj wysiadł mi nawiew ale bardzo dziwnie: dmuchawa nie pracuje TYLKO na 2 biegiu. 1, 3 i 4 jest OK.

Przeszukałem googla - a tam tylko uszkodzenia typu "niższe biegi nie pracują , wyższe ok" lub "tylko 4 pracuje".

I zgłupiałem deczko, czyżby druga pozycja /styk/ przełącznika padła?

Bezpieczniki sprawdziłem, są ok.

 

Jakieś wskazówki, sugestie?

 

 

PS.

Wiem, że jest kącik Chevroleta ale czekam na maila potwierdzającego rejestrację. A w tzw. "międzyczasie" postanowiłem zajrzeć na stare śmieci.

Link to post
Share on other sites

Do sprawdzenia właśnie przełącznik oraz jego połączenie z odpowiednim "odczepem" rezystora silnika dmuchawy. Sam rezystor 2 biegu powinien być sprawny, skoro na 1 biegu dmuchawa normalnie działa.

Link to post
Share on other sites

Do sprawdzenia właśnie przełącznik oraz jego połączenie z odpowiednim "odczepem" rezystora silnika dmuchawy. Sam rezystor 2 biegu powinien być sprawny, skoro na 1 biegu dmuchawa normalnie działa.

Dzięki.

Czyli trza pruć kokpit. Już się boję :-).

Szarpanie się z tymi plastikami zawsze mnie przerażało w Mietku. Zdaje się, że tu jest podobnie.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.