Piotr1a 1 Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Witam Wszystkich. Mój problem polega na braku dalszych opcji co do zdiagnozowania problemu elektrycznego. Zniknęły mi światła pozycyjne i nie mam także oświetlenia wnętrza, oraz podświetlenia tablicy wskaźników. Sprawdziłem wszystkie łącza, kostki i bezpieczniki. w teorii wszystko jest sprawne, na moje zniknęła masa na poszczególnych odbiornikach i nie mam pomysłu jak to naprawić lub obejść. Quote Link to post Share on other sites
Jaruga 3344 Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Niestety można tylko zgadywać. Musisz oddać auto do elektryka niech wszystko pomierzy i tyle. Przykłądowo w pierwszych rocznikach lacetti były dość częste przypadki jakiejś dużej kostki pod deską (taki typowy pająk) która się topiła. Ale dało się wyczuć okresowy smrodek jeszcze przed awarią ŚWIATEŁ MIJANIA. Ale tutaj pewnie chodzi o coś innego choć zapewne podobne części i rozwiązania w evanda i lacetti występują. Quote Link to post Share on other sites
Piotr1a 1 Posted March 19, 2019 Author Share Posted March 19, 2019 Hehehe, od tego zacząłem. Zdemontowałem panel i kuknąłem za tablicę wskaźników. Ta kostka jest niżej obok stacyjki - cała. 1 Quote Link to post Share on other sites
kubusi2 0 Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 W dniu 18.03.2019 o 12:34, Piotr1a napisał: Witam Wszystkich. Mój problem polega na braku dalszych opcji co do zdiagnozowania problemu elektrycznego. Zniknęły mi światła pozycyjne i nie mam także oświetlenia wnętrza, oraz podświetlenia tablicy wskaźników. Sprawdziłem wszystkie łącza, kostki i bezpieczniki. w teorii wszystko jest sprawne, na moje zniknęła masa na poszczególnych odbiornikach i nie mam pomysłu jak to naprawić lub obejść. Cześć! Czy pamiętasz co było przyczyną? U mnie pojawił się identyczny problem... :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts