adulek Posted May 1 Witam Poszła mi linka gazu,miałem kawałek drutu,jakoś dojechałem do domu ,drut zahaczyłem o ten księżyc od gazu,linkę wymieniłem na nową. Ale teraz v/max 60 km/h i mam problem z podjechaniem pod górki.Co robić co robić? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Centowariat Posted May 2 sprawdz ustawienie rozrzadu Quote Share this post Link to post Share on other sites
bolekatepl Posted May 2 Sprawdz czy po zamontowaniu nowej linki przepustnica otwiera sie całkowicie po wciśnięciu pedału gazu a póxniej ewentualnie rozrząd czy pasek nie przeskoczył Quote Share this post Link to post Share on other sites
adulek Posted May 3 Przepustnica się otwiera całkowicie,jak zrobiłem na ten drut to miałem dość duże obroty żeby dojechać do domu.Jak stałem na światłach to ludzie się odwracali,tak piłował silnik. Quote Share this post Link to post Share on other sites
adulek Posted May 5 Dnia 2.05.2019 o 09:08, Centowariat napisał: sprawdz ustawienie rozrzadu Rozrząd był w rozsypce łańcuch rozciągnięty,choć tylko miał przejechane 20000km.Jak założyłem nowy rozrząd silnik bardzo stuka,punkty na kołach były w osi. Musiałem,na stare kola założyć nowy łańcuch,nie stuka minimalnie jest lepiej.Czeka mnie remont silnika.Dziękuje za dobry trop. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bolekatepl Posted May 5 Na takich elementach jak rozrząd czy przeguby sie nie oszczędza tylko berze z najwyższej półki bo jak kupisz tandete to bedziesz musiał kupować i wymieniac 2X czesciej a i bałaganu sobie w aucie narobisz w najmniej odpowiednim momencie . Dlatego ja nauczony doświadczeniem na takie rzeczy nie oszczędzam i jak na razie nie żałuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
adulek Posted May 8 Dnia 5.05.2019 o 11:19, bolekatepl napisał: Na takich elementach jak rozrząd czy przeguby sie nie oszczędza tylko berze z najwyższej półki bo jak kupisz tandete to bedziesz musiał kupować i wymieniac 2X czesciej a i bałaganu sobie w aucie narobisz w najmniej odpowiednim momencie . Dlatego ja nauczony doświadczeniem na takie rzeczy nie oszczędzam i jak na razie nie żałuje. Rozrząd rometa-nie ma innych.Jak założyłem wszystko nowe to bardzo stuka,wjęc na stare koła założyłem nowy łańcuch. Wydałem już na cieniasa ponad 30000zł na części i naprawę przez 15 ,at - to raczej nie oszczędzam. Quote Share this post Link to post Share on other sites