morenos 0 Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 Cześć, Chce uruchomić w SC prędkościomierz i teraz jak to połączyć? Mam skrzynie punto 1 6 biegów 13/64 Jaka linka i jaki model licznika będzie współpracował ? W chwili obecnej jest jakiś licznik ale podobno na impulsatorze Dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Lesiu_Zett 146 Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 Przekladasz impusator do nowej skrzyni i dziala, nic nie zmieniasz Quote Link to post Share on other sites
morenos 0 Posted October 17, 2019 Author Share Posted October 17, 2019 no właśnie nic nie posiadam tylko jakiś licznik i chciałbym to jakoś spiąć z tą skrzynią co muszę dokupić do skrzyni lub co muszę wymienić Quote Link to post Share on other sites
morenos 0 Posted October 18, 2019 Author Share Posted October 18, 2019 Ma ktoś jakieś foty jak to wygląda , to co w skrzyni , jakie są kable do połączenia z licznikiem Coś znalazłem rozpięte i pocięte ale patrząc po zdjęciach impulsator w necie jakoś nie mogę tego powiązać Quote Link to post Share on other sites
mAR52 5 Posted October 19, 2019 Share Posted October 19, 2019 Trzy kable: Plus, minus i sygnał na licznik. Masz na i mpulsatorze opisane który jest który. Kostka przy skrzyni odchodzi od tej z wlacznik światła wstecznego. Na liczniku nie pamiętam jak to jest. Quote Link to post Share on other sites
morenos 0 Posted October 20, 2019 Author Share Posted October 20, 2019 to może być to ? Quote Link to post Share on other sites
mAR52 5 Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 Prawdopodobnie to, ten żółty kabel to będzie sygnał. Jak wyciagniesz licznik to tam też będziesz miał takie kabelki. Do samego licznika wchodzi kostka z trzema przewodami to sobie przedzwon. Quote Link to post Share on other sites
rusala 64 Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 A jaki masz w ogóle ten licznik? Taki jak na tej aukcji https://allegro.pl/oferta/fiat-seicento-1-1-licznik-zegary-735512291-8639676986 ? Jeżeli tak to nie będzie problemu. Sygnał z impulsatora musi iść na pin 9 większej z dwóch wtyczek licznika. Zwana wtyczką A - A9 to jeden z jej rogów, zerknij na ten temat: Jeżeli nie masz wiązki to + możesz wziąć z pinu A18 (tuż pod A9) a masę z A16. P.S. Dawno mnie tu nie było 😄 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts