Fili_P 813 Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 Powiem tak.Osobiście czuje że te dwie technologie powinny być rozwijane równolegle i po prostu być wykorzystywane w innych zastosowaniach...ale jak zawsze czas pokaże Quote Link to post Share on other sites
mrBEAN 2125 Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 14 godzin temu, Fili_P napisał: Powiem tak. Osobiście czuje że te dwie technologie powinny być rozwijane równolegle i po prostu być wykorzystywane w innych zastosowaniach...ale jak zawsze czas pokaże Taki jest plan prawdopodobnie. Niby te wodorowe dla nikogo, a w Korei w 2019 roku sprzedano prawie 5000 szt. Hyundaia Nexo Ja bardziej bym widział jakiś reaktorek w aucie na 100.000 km, albo lepiej Quote Link to post Share on other sites
Fili_P 813 Posted February 11, 2020 Author Share Posted February 11, 2020 Do mnie najbardziej przemawia traktowanie "produkcji wodoru" jako magazynu energii (i wody!- o tym się często zapomina- wyobrażam to obie jako swego rodzaju "odsalarkę" przy okazji - nie wiem czy słusznie)... na wtedy kiedy słońca i wiatru nie ma... taki a'la zbiornik przy elektrowni szczytowo-pompowej Choć ponoć lotnictwo jest mocno zainteresowane wodorem jako paliwem... 😮 Quote Link to post Share on other sites
shapyr 1615 Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 22 godziny temu, mrBEAN napisał: Niby te wodorowe dla nikogo, US Army twardo idzie w kierunku ogniw paliwowych. Co ciekawe pracują nad całym systemem tankowania, magazynowania i wykorzystania wodoru. Także ten tego... https://www.hydrogen.energy.gov/pdfs/htac_mar19_07_centeck.pdf Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts