Jerzyk_ 2476 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 będę skuwał płytki w łazience, czym najłatwiej wyrównać ścianę (biorąc po d uwagę że w pomieszczeniu będzie spora wilgoć) podejrzewam że braki będą od 3 do 15 mm potem chcę dać na to mikrobeton ? to będzie mój debiut więc bardziej preferowałbym łatwość aplikacji niż cenę Quote Link to post Share on other sites
bergerac 13156 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 1 godzinę temu, Jerzyk_ napisał: będę skuwał płytki w łazience, czym najłatwiej wyrównać ścianę (biorąc po d uwagę że w pomieszczeniu będzie spora wilgoć) podejrzewam że braki będą od 3 do 15 mm potem chcę dać na to mikrobeton ? to będzie mój debiut więc bardziej preferowałbym łatwość aplikacji niż cenę Rotband Quote Link to post Share on other sites
Jerzyk_ 2476 Posted July 19, 2020 Author Share Posted July 19, 2020 nie wiem czy nie zmienie koncepcji 15 min kucia dłutem i wyrąbałem pół płytki w sumie zastanawia mnie jak to się trzyma, płytka klejona (chyba) na cement (tak z 1 cm) potem 2 cm piachu i cegła Quote Link to post Share on other sites
analyzer64 3181 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) Jak już zacząłeś to następne powinny zejść łatwiej, choć nie jest to reguła, w domu w łazience mieliśmy tak fest przyklejone płytki na ścianach, ale jeśli pamiętam to w ciągu jednego dnia dało się rozebrać. Zresztą mikrocement można i na płytki kłaść po uprzednim ich zmatowieniu szlifierką oscylacyjną, przy czym zaznaczam że nie mam w tym doświadczenia ale kolega, który to kładzie tak pisał, a i kilka firm też o tym wspomina. Mikrocement będę chciał kłaść jeśli kupię mieszkanie w deweloperce, bo mi się to podoba. Edited July 19, 2020 by analyzer64 Quote Link to post Share on other sites
mayster_tcz 320 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Płytki kładzione na beton, standard PRL, jak dobrze położone to ciężko skuć. Ja zapewne tutaj tynk będzie słabszy o zerwiesz razem z nim. Jak jest więcej piasku niż cementu w tynku to i tak do zwalenia. Na gołe cegły walnij g-k albo cementowo-włóknowe i masz równo i prosto. 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts