TWENTIS 499 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 Kupiłem auto - jest z tej samej dzielnicy co ja. Czy moge wysłać do Zespołu Obsługi Mieszkańców taki wniosek pocztą - dołączę wszystkie opłaty, umowe K/S i Wniosek o rejestrację, Kartę pojazdu. Tablice zostają. Alternatywnie - firma która to rbi - kosztuje to 200 zł albo umawiam się na chyba 12 września [pierwszy wolny termin] Quote Link to post Share on other sites
spad 2983 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 55 minut temu, TWENTIS napisał: Kupiłem auto - jest z tej samej dzielnicy co ja. Czy moge wysłać do Zespołu Obsługi Mieszkańców taki wniosek pocztą - dołączę wszystkie opłaty, umowe K/S i Wniosek o rejestrację, Kartę pojazdu. Tablice zostają. Alternatywnie - firma która to rbi - kosztuje to 200 zł albo umawiam się na chyba 12 września [pierwszy wolny termin] Na dzisiaj zdalnie tylko wyrejestrowanie przy sprzedaży. Rejestracja osobiście lub przez wspomniane firmy. Co ciekawe takie firmy potrafią mieć papiery za tzw. godzinkę, a ty możesz najszybciej 12 września. Quote Link to post Share on other sites
volf6 3168 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 Teraz chyba nie trzeba się śpieszyć, ze względu na pandemię kar za przekroczenie 30 dni nie ma... Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 24589 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 Godzinę temu, TWENTIS napisał: Kupiłem auto - jest z tej samej dzielnicy co ja. Czy moge wysłać do Zespołu Obsługi Mieszkańców taki wniosek pocztą - dołączę wszystkie opłaty, umowe K/S i Wniosek o rejestrację, Kartę pojazdu. Tablice zostają. Alternatywnie - firma która to rbi - kosztuje to 200 zł albo umawiam się na chyba 12 września [pierwszy wolny termin] nawet jesli tablice zostaja, to musisz je zdjac z auta i dac w WK, zeby dali nowe naklejki 3 Quote Link to post Share on other sites
TWENTIS 499 Posted July 30, 2020 Author Share Posted July 30, 2020 5 minut temu, volf6 napisał: Teraz chyba nie trzeba się śpieszyć, ze względu na pandemię kar za przekroczenie 30 dni nie ma... No to chyba olewam - nie wiem czy bede miał to auto tak długo ... Quote Link to post Share on other sites
TWENTIS 499 Posted July 30, 2020 Author Share Posted July 30, 2020 (edited) 5 minut temu, Maciej__ napisał: nawet jesli tablice zostaja, to musisz je zdjac z auta i dac w WK, zeby dali nowe naklejki A nie moge ich derwać ? I nakleić im na kartke ? Pomijam ich oderwanie chyba jest mega utrudnione po 9 latach Edited July 30, 2020 by TWENTIS Quote Link to post Share on other sites
Filipfm 6235 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 3 minuty temu, TWENTIS napisał: A nie moge ich derwać ? I nakleić im na kartke ? Pomijam ich oderwanie chyba jest mega utrudnione po 9 latach Nikt nie odrywa starych. Najlejają nowe. Poza tym i tak muszą nowy DR wystawic nawet jak blachy zostają Quote Link to post Share on other sites
Ozarek 739 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 12 minut temu, Maciej__ napisał: nawet jesli tablice zostaja, to musisz je zdjac z auta i dac w WK, zeby dali nowe naklejki od kilku lat nowe naklejki legalizacyjne dostajesz normalnie do łapy w WK, nie ma potrzeby ściągania tablic. Zresztą tutaj IMVHO nie będzie nawet nowych naklejek, tak samo jak przy zmianie DR jak się skończyły miejsca na pieczątki, Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 24589 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 1 minutę temu, Ozarek napisał: od kilku lat nowe naklejki legalizacyjne dostajesz normalnie do łapy w WK, nie ma potrzeby ściągania tablic. Zresztą tutaj IMVHO nie będzie nawet nowych naklejek, tak samo jak przy zmianie DR jak się skończyły miejsca na pieczątki, W styczniu 2018 musialem ganiac na parking po tablice Quote Link to post Share on other sites
marcindzieg 3607 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 27 minut temu, Maciej__ napisał: W styczniu 2018 musialem ganiac na parking po tablice Ja to samo w marcu zeszłego roku... Quote Link to post Share on other sites
mugen 152 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 26 minut temu, Ozarek napisał: od kilku lat nowe naklejki legalizacyjne dostajesz normalnie do łapy w WK, nie ma potrzeby ściągania tablic. Zresztą tutaj IMVHO nie będzie nawet nowych naklejek, tak samo jak przy zmianie DR jak się skończyły miejsca na pieczątki, Nowy dowód nowe naklejki , ja musiałem tablice przynieść. Quote Link to post Share on other sites
ZUBERTO 5402 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 4 godziny temu, TWENTIS napisał: Kupiłem auto - jest z tej samej dzielnicy co ja. Czy moge wysłać do Zespołu Obsługi Mieszkańców taki wniosek pocztą - dołączę wszystkie opłaty, umowe K/S i Wniosek o rejestrację, Kartę pojazdu. Tablice zostają. Alternatywnie - firma która to rbi - kosztuje to 200 zł albo umawiam się na chyba 12 września [pierwszy wolny termin] Nawet jak blachy zostają to chyba nalepki na nich zmieniają? Umówiłbym się na wrzesień. Quote Link to post Share on other sites
ZUBERTO 5402 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 2 godziny temu, Ozarek napisał: od kilku lat nowe naklejki legalizacyjne dostajesz normalnie do łapy w WK, nie ma potrzeby ściągania tablic. Tego taki pewien bym nie był, bo to działa na zasadzie: co kraj to zwyczaj, co WK to obyczaj. 2 Quote Link to post Share on other sites
spad 2983 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 17 minut temu, ZUBERTO napisał: Nawet jak blachy zostają to chyba nalepki na nich zmieniają? Umówiłbym się na wrzesień. Tak, idą nowe nalepki bo mają numery seryjne te same co nalepka na szybie. Quote Link to post Share on other sites
Colover 48 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 Na zarejestrowanie auta masz teraz 180 dni. Nie spieszy się. Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 24589 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 2 minuty temu, gis123 napisał: Na zarejestrowanie auta masz teraz 180 dni. Nie spieszy się. Ale na chwile obecna to chyba nie pozniej niz do konca roku Quote Link to post Share on other sites
Colover 48 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 A tego to nie wiem. Takie info dostałem przy zakupie auta. Ale i tak 3 sierpnia nowe numerki dostanę! 😊 Quote Link to post Share on other sites
Adamro 67 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 5 godzin temu, Maciej__ napisał: W styczniu 2018 musialem ganiac na parking po tablice W zeszłym roku też ganiałem. Quote Link to post Share on other sites
Pipper 1037 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 7 godzin temu, volf6 napisał: Teraz chyba nie trzeba się śpieszyć, ze względu na pandemię kar za przekroczenie 30 dni nie ma... Wydłużyli do 180 dni. Info z dziś z WK w Piotrkowie. Quote Link to post Share on other sites
Ozarek 739 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 4 godziny temu, spad napisał: Tak, idą nowe nalepki bo mają numery seryjne te same co nalepka na szybie. mogą wpisać w DR numery naklejek, naprawdę się da tylko muszą chcieć. 6 godzin temu, Maciej__ napisał: W styczniu 2018 musialem ganiac na parking po tablice nie musiałeś tylko Cię kobita przegoniła, ale na to ja nic Ci nie poradzę Quote Link to post Share on other sites
adam_W 250 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 5 godzin temu, ZUBERTO napisał: Nawet jak blachy zostają to chyba nalepki na nich zmieniają? Umówiłbym się na wrzesień. Tablice zostają, a naklejki nowe. Trzeba tablice zdejmować bo nie dają by samodzielnie to zrobić, bynajmniej mi kazali iść po tablice. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts