ArcybiskupCanterbury 10677 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Stary czujnik jest prawdopodobnie posmarowany wazeliną techniczną, ale w necie piszą, że to niedobry pomysł. Pomijając fakt, że mam jedynie kosmetyczną dręczy mnie pytanie czym mam to smarnąć, żeby za rok nie okazało się, że rozpuściła się guma? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
balus 52 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Biały smar? Quote Link to post Share on other sites
ArcybiskupCanterbury 10677 Posted August 20, 2020 Author Share Posted August 20, 2020 9 minut temu, balus napisał: Biały smar? Nie mam pojęcia, dlatego pytam. Quote Link to post Share on other sites
maras77 7600 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 21 minut temu, ArcybiskupCanterbury napisał: Stary czujnik jest prawdopodobnie posmarowany wazeliną techniczną, ale w necie piszą, że to niedobry pomysł. Pomijając fakt, że mam jedynie kosmetyczną dręczy mnie pytanie czym mam to smarnąć, żeby za rok nie okazało się, że rozpuściła się guma? Z góry dzięki. Ja daje albo smar silikonowy, albo po prostu czerwony silikon motoryzacyjny. 1 Quote Link to post Share on other sites
Cinek 7977 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Smar silikonowy. 4 Quote Link to post Share on other sites
ArcybiskupCanterbury 10677 Posted August 20, 2020 Author Share Posted August 20, 2020 1 minutę temu, maras77 napisał: Ja daje albo smar silikonowy, albo po prostu czerwony silikon motoryzacyjny. A taki smar silikonowy jak do uszczelek samochodowych na zimę się nada? Bo jak nie to muszę lecieć do sklepu... 1 Quote Link to post Share on other sites
maras77 7600 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 9 minut temu, ArcybiskupCanterbury napisał: A taki smar silikonowy jak do uszczelek samochodowych na zimę się nada? Bo jak nie to muszę lecieć do sklepu... Powinien się nadać. 1 Quote Link to post Share on other sites
analyzer64 3176 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Molykote 55 O-Ring. Generalnie każdy smar silikonowy, np. może być z CX80. Quote Link to post Share on other sites
Fili_P 802 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Stary czujnik jest prawdopodobnie posmarowany wazeliną techniczną, ale w necie piszą, że to niedobry pomysł. Pomijając fakt, że mam jedynie kosmetyczną dręczy mnie pytanie czym mam to smarnąć, żeby za rok nie okazało się, że rozpuściła się guma? Z góry dzięki. Ale na wylocie z kotła czy w zbiorniku CWU?Pokaż jaja fotkę w ogóle i w szczególe? Quote Link to post Share on other sites
ArcybiskupCanterbury 10677 Posted August 20, 2020 Author Share Posted August 20, 2020 1 minutę temu, Fili_P napisał: Ale na wylocie z kotła czy w zbiorniku CWU? Pokaż jaja fotkę w ogóle i w szczególe? https://systemgaz.com.pl/czujnik_ntc_ariston_mts_ar-100032398,560,3870.html ten wyżej to nowa wersja na którą wymieniłem. Stara wyglądała tak: ale zmienili już fotę po moim zapytaniu czy przypadkiem się nie pomylili. Tak czy siak w wątku na HP już się "pochwaliłem", że cieknie dalej co znaczy, że jakimś cudem uszkodzony jest blok hydrauliczny, a to już zostawię serwisowi... Quote Link to post Share on other sites
Igorek 1174 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 3 godziny temu, ArcybiskupCanterbury napisał: Stary czujnik jest prawdopodobnie posmarowany wazeliną techniczną, ale w necie piszą, że to niedobry pomysł. Pomijając fakt, że mam jedynie kosmetyczną dręczy mnie pytanie czym mam to smarnąć, żeby za rok nie okazało się, że rozpuściła się guma? Z góry dzięki. Tak szczerze to i krem Nivea da radę, i olejkiem do smarowania maszynki do strzyżenia też oblecisz. Nie powinno się ale lepsze to niż składać na sucho. 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts