Albort 0 Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 Witam, mam fiata Bravo 2 1.4 wolnossące 90 km. Nie mogę znaleźć spójnej informacji co ile powinno się dokonać zmiany kompletu rozrządu? Ile za taką usługę zawołają w ASO, a ile w "zwykłym" warsztacie? Quote Link to post Share on other sites
Pieter2 276 Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 W instrukcji jest co 120 tyś bodajże, ale warto wymieniać wcześniej. Ja w t-jecie wymieniam po ok, 90-100 tysiącach. To silnik kolizyjny, więc nie ma co ryzykować, bo remont głowicy kosztuje. Koszt w "zwykłym" dobrym warsztacie to 750 zł w ubiegłym roku, tyle płaciłem. W wolnossącym będzie to samo, bo rozrząd chyba jest taki sam. Cena z częściami. 1 Quote Link to post Share on other sites
steyr 299 Posted October 21, 2020 Share Posted October 21, 2020 W 1.2 16v Fire zmieniałem co 100kkm/3 lata przebiegu, zestaw Rouville z pompą wody bez problemu robił taki przebieg. W Tipo też planuje zmienić w okolicy 100kkm przebiegu. Generalnie na pasku dłużej niż 5-6 lat bym nie jeździł jeśli auto robi nie dużo km. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts