lucash 540 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 (edited) Pewnie niedługo całkowicie go uśmiercą i @twinsen będzie miał kultowe auto https://spidersweb.pl/autoblog/volkswagen-passat-2021-passat-sedan-koniec-produkcji-passata/ https://www.autonews.com/automakers-suppliers/vw-will-ax-passat-sedan-us-europe-sources-say Edited November 30, 2020 by lucash 1 Quote Link to post Share on other sites
volf6 3180 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Przecież ma kombiaka, chyba Quote Link to post Share on other sites
twinsen 21038 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Teraz, volf6 napisał: Przecież ma kombiaka, chyba Variant nadal będzie produkowany Quote Link to post Share on other sites
volf6 3180 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Teraz, twinsen napisał: Variant nadal będzie produkowany Właśnie. Czyli unikatu mieć nie będziesz Moze jeszcze zdążysz wymienić Quote Link to post Share on other sites
twinsen 21038 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 4 minuty temu, volf6 napisał: Właśnie. Czyli unikatu mieć nie będziesz Moze jeszcze zdążysz wymienić Eee zostawię go sobie na 15 lat 😉 Quote Link to post Share on other sites
Popular Post Dark_Knight 21681 Posted November 30, 2020 Popular Post Share Posted November 30, 2020 13 minut temu, lucash napisał: Pewnie niedługo całkowicie go uśmiercą i @twinsen będzie miał kultowe auto https://spidersweb.pl/autoblog/volkswagen-passat-2021-passat-sedan-koniec-produkcji-passata/ https://www.autonews.com/automakers-suppliers/vw-will-ax-passat-sedan-us-europe-sources-say Znikną też Arteony. Chyba czytają AK i dzięki temu zauważyli, że auta mają wadę w postaci drzwi bez ramek szyb. 3 11 1 Quote Link to post Share on other sites
Dark_Knight 21681 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 11 minut temu, twinsen napisał: Variant nadal będzie produkowany Gdybym ja kupił to ubiliby właśnie kombi a zaraz potem całą markę VW. 1 Quote Link to post Share on other sites
lucash 540 Posted November 30, 2020 Author Share Posted November 30, 2020 2 minuty temu, twinsen napisał: Eee zostawię go sobie na 15 lat 😉 chyba na zdjęciu 3 lata i będzie Arteon Shooting Quote Link to post Share on other sites
twinsen 21038 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 7 minut temu, lucash napisał: chyba na zdjęciu 3 lata i będzie Arteon Shooting Nie, bo skoro założyłem już blokadę Start-Stop, dokładam panel do klimy do regulacji 3 strefy przez pasażerów i będzie Webasto, to raczej leasing mi to takiego nie przyjmie Quote Link to post Share on other sites
Dark_Knight 21681 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 7 minut temu, twinsen napisał: Nie, bo skoro założyłem już blokadę Start-Stop, dokładam panel do klimy do regulacji 3 strefy przez pasażerów i będzie Webasto, to raczej leasing mi to takiego nie przyjmie Przyjmie. Quote Link to post Share on other sites
spad 2983 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 11 minut temu, twinsen napisał: Nie, bo skoro założyłem już blokadę Start-Stop, dokładam panel do klimy do regulacji 3 strefy przez pasażerów i będzie Webasto, to raczej leasing mi to takiego nie przyjmie Nie bój się, jak nie powiesz to przy przyjęciu nawet nie zauważą. 1 Quote Link to post Share on other sites
twinsen 21038 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 1 minutę temu, spad napisał: Nie bój się, jak nie powiesz to przy przyjęciu nawet nie zauważą. Start-Stop mam taki układ, że przy odpowiedniej kombinacji klawisza SS i zapłonu układ się deaktywuje i jest jak było Quote Link to post Share on other sites
Manx 801 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Zniknięcie Passata sedana z oferty, to będzie czarny dzień dla wielu osób w Polsce .. no bo już nie będzie można kupić prestiżu Poza tym - w ciągu 20 lat zmniejszy się pula potencjalnych samochodów marzeń przeciętnego Janusza oraz bywalców dyskotek w remizie, Mirkom zacznie spadać pula potencjalnych bestsellerów A na poważnie - to zupełnie dobre auto, ale w końcu wszystkie sedany znikną. Popyt na sedany wszędzie spada (może tylko w Chinach jest inaczej ), a na tym coraz mniejszym rynku, to Superb ma więcej sensu od Passata. Zdziwiło mnie że VW AG zdecydował o wycięciu Passata, a nie własnie Superba - jeszcze parę miesięcy temu krążyły plotki że Superb mk3 ma się już nie doczekać następcy, a dotychczasowi klienci mają dać się zachęcić do przesiadki na Passata bądź nową Octavię, która miała urosnąć względem poprzedniej. Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 24622 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 4 hours ago, lucash said: Pewnie niedługo całkowicie go uśmiercą i @twinsen będzie miał kultowe auto https://spidersweb.pl/autoblog/volkswagen-passat-2021-passat-sedan-koniec-produkcji-passata/ https://www.autonews.com/automakers-suppliers/vw-will-ax-passat-sedan-us-europe-sources-say Podobny los czeka pewnie wiekszosc aut klasy D, bo ludzie wola SUVy. Quote Link to post Share on other sites
spad 2983 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 6 godzin temu, lucash napisał: Pewnie niedługo całkowicie go uśmiercą i @twinsen będzie miał kultowe auto https://spidersweb.pl/autoblog/volkswagen-passat-2021-passat-sedan-koniec-produkcji-passata/ https://www.autonews.com/automakers-suppliers/vw-will-ax-passat-sedan-us-europe-sources-say Jest jeszcze opcja, że zrobią Passata w wersji liftback. Do 2023 sporo czasu, mogą pójść w tym kierunku. Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 24622 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 4 minutes ago, spad said: Jest jeszcze opcja, że zrobią Passata w wersji liftback. Do 2023 sporo czasu, mogą pójść w tym kierunku. Nie zrobia, sprzedaz tego segmentu spada bardzo szybko... Quote Link to post Share on other sites
Dark_Knight 21681 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 1 godzinę temu, Maciej__ napisał: Podobny los czeka pewnie wiekszosc aut klasy D, bo ludzie wola SUVy. W Europie liczba aut terenowych rośnie tak samo szybko jak maleje liczba miejsc, w które można nimi pojechać. Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 24622 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 W Europie liczba aut terenowych rośnie tak samo szybko jak maleje liczba miejsc, w które można nimi pojechać. Ale SUV to nie sa auta terenowe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to post Share on other sites
Dark_Knight 21681 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 1 minutę temu, Maciej__ napisał: Ale SUV to nie sa auta terenowe Nawet dla nich nie ma już zbyt wielu miejsc poza asfaltem. Zostaje tylko dumne wspinanie się na krawężniki i rozjeżdżanie miejskich trawników, ryzykując mandat. Quote Link to post Share on other sites
maro_t 2181 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 decyzja o rezygnacji z sedana na pewno jest słuszna, kto dzisiaj kupuje sedany. Zawsze mnie dziwiło dlaczego Alfa Gulia wyszła tylko jako sedan, ale kto zrozumie Włochów. Jakby było kombi, to pewnie sprzedaż by była ze 3x lepsza. Mimo wszystko jednak to trochę smutne, bo niedługo zostaną już same suvy, crossovery i fiat 500 Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 24622 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Nawet dla nich nie ma już zbyt wielu miejsc poza asfaltem. Zostaje tylko dumne wspinanie się na krawężniki i rozjeżdżanie miejskich trawników, ryzykując mandat. Na szczescie rowerem mozna nadal wjechac praktycznie wszedzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Dark_Knight 21681 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 13 minut temu, Maciej__ napisał: Na szczescie rowerem mozna nadal wjechac praktycznie wszedzie No, trend jest ten sam, najczęściej spotykany rower w mieście to też rower górski na terenowych oponach. 2 Quote Link to post Share on other sites
sdss 652 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 7 godzin temu, twinsen napisał: Nie, bo skoro założyłem już blokadę Start-Stop, dokładam panel do klimy do regulacji 3 strefy przez pasażerów i będzie Webasto, to raczej leasing mi to takiego nie przyjmie Z chinów blokada ? Quote Link to post Share on other sites
twinsen 21038 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 (edited) 2 minuty temu, sdss napisał: Z chinów blokada ? Nie, podobno niemiecka Wpina się w zasilanie oraz przycisk SS. Aktywujesz naciskając przycisk SS i zapłon. Wtedy działa to tak że po każdym zapłonie klawisz SS jest "wirtualnie" naciskany i SS jest deaktywowane. W razie wizyty w warsztacie taka sama kombinacja i działa to po staremu. Jestem tym zachwycony EDIT: oczywiście w dowolnym momencie możesz zdecydować o ręcznym włączeniu lub wyłączeniu - co przyda się na korki. A w normalnej miejskiej jeździe po wielkie g mi to Edited November 30, 2020 by twinsen 1 Quote Link to post Share on other sites
sdss 652 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 2 minuty temu, twinsen napisał: Nie, podobno niemiecka Wpina się w zasilanie oraz przycisk SS. Aktywujesz naciskając przycisk SS i zapłon. Wtedy działa to tak że po każdym zapłonie klawisz SS jest "wirtualnie" naciskany i SS jest deaktywowane. W razie wizyty w warsztacie taka sama kombinacja i działa to po staremu. Jestem tym zachwycony EDIT: oczywiście w dowolnym momencie możesz zdecydować o ręcznym włączeniu lub wyłączeniu - co przyda się na korki. A w normalnej miejskiej jeździe po wielkie g mi to Podaj linka . Quote Link to post Share on other sites
twinsen 21038 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 2 minuty temu, sdss napisał: Podaj linka . Nie mam linka Zamawiałem mailem, tutaj: https://eldar-sklep.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 24622 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 45 minutes ago, Dark_Knight said: No, trend jest ten sam, najczęściej spotykany rower w mieście to też rower górski na terenowych oponach. Akurat moda na MTB to sie juz dosc dawno skonczyla Teraz na topie sa gravele 1 Quote Link to post Share on other sites
Dark_Knight 21681 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 5 minut temu, Maciej__ napisał: Akurat moda na MTB to sie juz dosc dawno skonczyla Teraz na topie sa gravele Czyli SUVy zamiast terenówek. Wszystko się zgadza. 2 1 Quote Link to post Share on other sites
ZUBERTO 5404 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 (edited) 8 godzin temu, Dark_Knight napisał: Gdybym ja kupił to ubiliby właśnie kombi a zaraz potem całą markę VW. Niestety ale nie jesteś pępkiem świata. Te bajki, któryś już raz, idź na HP pisać. Edited November 30, 2020 by ZUBERTO Quote Link to post Share on other sites
Dark_Knight 21681 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 2 minuty temu, ZUBERTO napisał: Niestety ale nie jesteś pępkiem świata. Te bajki, któryś już raz, idź na HP pisać. Na razie z łatwością jednak potrafię udowodnić, że jestem. Mimo, że może Ci się to ze zrozumiałych względów nie podobać. Quote Link to post Share on other sites
ZUBERTO 5404 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Godzinę temu, twinsen napisał: Nie, podobno niemiecka Wpina się w zasilanie oraz przycisk SS. Aktywujesz naciskając przycisk SS i zapłon. Wtedy działa to tak że po każdym zapłonie klawisz SS jest "wirtualnie" naciskany i SS jest deaktywowane. W razie wizyty w warsztacie taka sama kombinacja i działa to po staremu. Jestem tym zachwycony EDIT: oczywiście w dowolnym momencie możesz zdecydować o ręcznym włączeniu lub wyłączeniu - co przyda się na korki. A w normalnej miejskiej jeździe po wielkie g mi to Potrzebuję i ja coś takiego. To jakiś uniwersalny moduł? Quote Link to post Share on other sites
twinsen 21038 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Potrzebuję i ja coś takiego. To jakiś uniwersalny moduł?Wyżej link do sklepu Quote Link to post Share on other sites
Marcin79 6120 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 9 godzin temu, lucash napisał: Pewnie niedługo całkowicie go uśmiercą i @twinsen będzie miał kultowe auto https://spidersweb.pl/autoblog/volkswagen-passat-2021-passat-sedan-koniec-produkcji-passata/ https://www.autonews.com/automakers-suppliers/vw-will-ax-passat-sedan-us-europe-sources-say Kupił stilo i koniec modelu oraz marki fiat !!!!!!!!!!! Szykuje sie upadek vw ??? 1 Quote Link to post Share on other sites
Cinek 7981 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 3 godziny temu, Dark_Knight napisał: W Europie liczba aut terenowych rośnie tak samo szybko jak maleje liczba miejsc, w które można nimi pojechać. No właśnie. Co uzbieram na Nivę to ceny rosną. Quote Link to post Share on other sites
sdss 652 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 3 godziny temu, twinsen napisał: Wyżej link do sklepu Ciekaw czy webasto zadziała z apki. Quote Link to post Share on other sites
twinsen 21038 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Ciekaw czy webasto zadziała z apki.Tego nie wiem, ale z pilota może zadziałać. Byle było Quote Link to post Share on other sites
mokrii 3034 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 23 hours ago, lucash said: chyba na zdjęciu 3 lata i będzie Arteon Shooting jakie 3 lata? przecież już jest (+20kpln od wersji 4d ) 1 Quote Link to post Share on other sites
grogi 1617 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 On 11/30/2020 at 8:34 AM, lucash said: chyba na zdjęciu 3 lata i będzie Arteon Shooting Już jest. Quote Link to post Share on other sites
Azbest 536 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 2 godziny temu, mokrii napisał: jakie 3 lata? przecież już jest (+20kpln od wersji 4d ) +20k od wersji 5d ... na szczęście arteon nie jest idiotycznym sedanem. Quote Link to post Share on other sites
sdss 652 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 (edited) 10 godzin temu, mokrii napisał: jakie 3 lata? przecież już jest (+20kpln od wersji 4d ) 8 godzin temu, Azbest napisał: +20k od wersji 5d ... na szczęście arteon nie jest idiotycznym sedanem. Zmartwie was tylko 6tys, Motodziennnik trochę nazmyślał 😁 Edited December 1, 2020 by sdss Quote Link to post Share on other sites
analyzer64 3182 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Szkoda jedynie Arteona, wg mnie ma bardzo fajną linię nadwozia. Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 24622 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 25 minutes ago, analyzer64 said: Szkoda jedynie Arteona, wg mnie ma bardzo fajną linię nadwozia. A co sie zmienia w przypadku Arteona? Quote Link to post Share on other sites
analyzer64 3182 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 2 godziny temu, Maciej__ napisał: A co sie zmienia w przypadku Arteona? Napisali w pierwszym linku, że znika też Arteon. 1 Quote Link to post Share on other sites
Qrak 378 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 4 hours ago, sdss said: Zmartwie was tylko 6tys, Motodziennnik trochę nazmyślał 😁 mhm...a moze jednak nie nazmyslal ? model testowy : 2.0 TSI 140kW/190KM, DSG, 7-stopniowa w wersji R-line cena Arteona katalogowa : 170 590 pln (w cenniku info ze jest rabat 20k ) ...- Motodziennik wspomnial ze cena: 150k pln ...wlasnie pewnie po rabacie cena kombi Arteona katalogowa : 176 590 pln (tutaj w cenniku mamy rabat 7k pln) - ostatecznie : 169k pln.. wychodzi jak byk ze identyczne kombi placimy +20k pln..... (klienta interesuje ile ostatecznie zaplaci...a nie ze w 'katalogu' to 6k bylo ) Quote Link to post Share on other sites
Dark_Knight 21681 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 (edited) 12 godzin temu, Qrak napisał: mhm...a moze jednak nie nazmyslal ? model testowy : 2.0 TSI 140kW/190KM, DSG, 7-stopniowa w wersji R-line cena Arteona katalogowa : 170 590 pln (w cenniku info ze jest rabat 20k ) ...- Motodziennik wspomnial ze cena: 150k pln ...wlasnie pewnie po rabacie cena kombi Arteona katalogowa : 176 590 pln (tutaj w cenniku mamy rabat 7k pln) - ostatecznie : 169k pln.. wychodzi jak byk ze identyczne kombi placimy +20k pln..... (klienta interesuje ile ostatecznie zaplaci...a nie ze w 'katalogu' to 6k bylo ) Z ciekawości skonfigurowałem sobie takiego kombiaka. Wersja Elegance, nie jakoś bardzo skromnie ale też bez wypasów - żadnych tam szklanych dachów, klimatyzowanych siedzeń czy innych wodotrysków, po prostu dodałem promocyjne pakiety, lepsze audio i funkcje związane z bezpieczeństwem. Wynik? 259 tysięcy. Edited December 2, 2020 by Dark_Knight Quote Link to post Share on other sites
format 21695 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Godzinę temu, Dark_Knight napisał: Z ciekawości skonfigurowałem sobie takiego kombiaka. Wersja Elegance, nie jakoś bardzo skromnie ale też bez wypasów - żadnych tam szklanych dachów, klimatyzowanych siedzeń czy innych wodotrysków, po prostu dodałem promocyjne pakiety, lepsze audio i funkcje związane z bezpieczeństwem. Wynik? 259 tysięcy. No i od tego ściągasz końcówkę, czyli 59 i masz cenę transakcyjną 1 Quote Link to post Share on other sites
Dark_Knight 21681 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 1 godzinę temu, format napisał: No i od tego ściągasz końcówkę, czyli 59 i masz cenę transakcyjną Chyba że chcesz wynająć, to wtedy liczą od ceny katalogowej i robi się tak drogo, że lepiej pójść po jakieś BMW. Quote Link to post Share on other sites
OZI 4166 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Nie, podobno niemiecka Wpina się w zasilanie oraz przycisk SS. Aktywujesz naciskając przycisk SS i zapłon. Wtedy działa to tak że po każdym zapłonie klawisz SS jest "wirtualnie" naciskany i SS jest deaktywowane. W razie wizyty w warsztacie taka sama kombinacja i działa to po staremu. Jestem tym zachwycony EDIT: oczywiście w dowolnym momencie możesz zdecydować o ręcznym włączeniu lub wyłączeniu - co przyda się na korki. A w normalnej miejskiej jeździe po wielkie g mi to @twinsen pokaz jakies pix tegoSent from my Samshit 5G using Tapacrap - proudly sponsored by the Rice burner GR-Four Quote Link to post Share on other sites
twinsen 21038 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 3 minuty temu, OZI napisał: @twinsen pokaz jakies pix tego Takie coś: https://eldar-sklep.pl/passat-b8/vw-passat-b8-start-stop-automatyczny-modul-pamieci.html Quote Link to post Share on other sites
Dark_Knight 21681 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Godzinę temu, twinsen napisał: Takie coś: https://eldar-sklep.pl/passat-b8/vw-passat-b8-start-stop-automatyczny-modul-pamieci.html A co Ci ten start-stop przeszkadza? Ja się tak do tego przyzwyczaiłem, że przestałem wręcz zauważać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts