ZUBERTO 5630 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Coś tam dziś chrzanili o PJ w mObywatel, a ja pacze i nie widze. Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 25577 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 3 minutes ago, ZUBERTO said: Coś tam dziś chrzanili o PJ w mObywatel, a ja pacze i nie widze. Od jutra mialo byc Quote Link to post Share on other sites
ZUBERTO 5630 Posted December 4, 2020 Author Share Posted December 4, 2020 25 minut temu, Maciej__ napisał: Od jutra mialo byc Właśnie doczytałem.👍 Quote Link to post Share on other sites
Lupus 5098 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 28 minut temu, ZUBERTO napisał: Coś tam dziś chrzanili o PJ w mObywatel, a ja pacze i nie widze. Już mam. Ściągnij sobie aktualizację. Quote Link to post Share on other sites
ZUBERTO 5630 Posted December 4, 2020 Author Share Posted December 4, 2020 4 minuty temu, Lupus napisał: Już mam. Ściągnij sobie aktualizację. Niby jest, ale dodać dokumentu nie można. Błąd wywala. Czyżby nadmiar chętnych? Quote Link to post Share on other sites
Lupus 5098 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 1 minutę temu, ZUBERTO napisał: Niby jest, ale dodać dokumentu nie można. Błąd wywala. Czyżby nadmiar chętnych? Być może. Mi udało się dodać. Quote Link to post Share on other sites
Vadero 4899 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 U mnie tez kręci i kręci i nic z tego... Quote Link to post Share on other sites
Camel 197 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 (edited) U mnie błąd 10007 po którymś razie poszło Edited December 4, 2020 by Camel Quote Link to post Share on other sites
Azbest 567 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Przed momentem zaktualizowałem apkę i poprawnie dodałem PJ i "punkty karne". Quote Link to post Share on other sites
sdss 699 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 (edited) Nie ma. Edited December 4, 2020 by sdss Quote Link to post Share on other sites
alastair 97 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 działa! Quote Link to post Share on other sites
zinger 2143 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 No i bajka. Portfel mozna zostawic w domu Quote Link to post Share on other sites
analyzer64 3240 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Ja mam, ale i tak tej apki nie używam Quote Link to post Share on other sites
PawelWaw 9186 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 3 godziny temu, zinger napisał: No i bajka. Portfel mozna zostawic w domu Hmmm ja prawka i reszty doku to juz z 4 lata nie mam ze soba Quote Link to post Share on other sites
Pado 851 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 (edited) Działa. Czy to oznacza, że osiągnęliśmy poziom co najmniej australijski, czy nadal jesteśmy sto lat za aborygenami? Edited December 5, 2020 by Pado 2 Quote Link to post Share on other sites
PawelWaw 9186 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 5 godzin temu, Pado napisał: Działa. Czy to oznacza, że osiągnęliśmy poziom co najmniej australijski, czy nadal jesteśmy sto lat za aborygenami? Nie masz w calej AU doksow w telefonie u nich co stan to inaczej. 100 lat za aborygenami sa... Quote Link to post Share on other sites
zolu 153 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Ekstra! Koniec z noszeniem portfela :-)Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Ariibyd 100 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Jakie zdjęcie Wam podstawia w aplikacji? To co macie w PJ czy w dowodzie osobistym Quote Link to post Share on other sites
zolu 153 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Jakie zdjęcie Wam podstawia w aplikacji? To co macie w PJ czy w dowodzie osobistym Mi póki co w ogóle nie chce się dodacWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Ariibyd 100 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Teraz, zolu napisał: Mi póki co w ogóle nie chce się dodac Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Mi dodało już wczoraj po południu, ale fotę podstawia tę z dowodu osobistego, na PJ mam inną Quote Link to post Share on other sites
aviator 182 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 (edited) Zalogowałem się przed chwilą. I od razu ciekawostki. Mam dostęp do danych auta, które sprzedałem rok temu, oczywiście zgłaszając sprzedaż. W obecnym, w punkcie zamontowany katalizator/pochłaniacz mam wpisane NIE... Czyli tak jakby dla urzędu auto nie ma DPFa... Edited December 5, 2020 by aviator Quote Link to post Share on other sites
Azbest 567 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Godzinę temu, Ariibyd napisał: Jakie zdjęcie Wam podstawia w aplikacji? To co macie w PJ czy w dowodzie osobistym fota jest z dowodu, czyli z "mTożsamość" - jest to opisane w aplikacji w uwagach. Quote Link to post Share on other sites
pandzia 9 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 20 minut temu, aviator napisał: W obecnym, w punkcie zamontowany katalizator/pochłaniacz mam wpisane NIE... Czyli tak jakby dla urzędu auto nie ma DPFa... U mnie BRAK DANYCH... Quote Link to post Share on other sites
Raku 7097 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Mam i ja, ale z 20 minut zabawy byłoWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
ArekMiz 1453 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 19 godzin temu, Lupus napisał: Być może. Mi udało się dodać. U mnie nie ma możliwości dodania PJ. Niech ich szlag... Quote Link to post Share on other sites
Lupus 5098 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 3 minuty temu, ArekMiz napisał: U mnie nie ma możliwości dodania PJ. Niech ich szlag... Zaktualizuj aplikacje. Quote Link to post Share on other sites
ArekMiz 1453 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 1 minutę temu, Lupus napisał: Zaktualizuj aplikacje. Zaktualizowałem i taki efekt. Poczekam z miesiąc aż się "uleży" i pewnie będzie. Quote Link to post Share on other sites
DZIDA 2586 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Zaktualizowałem i taki efekt. Poczekam z miesiąc aż się "uleży" i pewnie będzie. U mnie Bangla choć przy dodawaniu PJ długi czas się łączył.Potem już szybko się wyświetlałoWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
hyperreal 194 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 9 godzin temu, zolu napisał: Ekstra! Koniec z noszeniem portfela 🙂 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Nawet jakbyś nie miał mObywatela, to nie musiałbyś nosić - po prostu podajesz swoje dane i policjant sobie sprawdza, nawet nie spojrzy na Twoją apkę. 1 Quote Link to post Share on other sites
zolu 153 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Nawet jakbyś nie miał mObywatela, to nie musiałbyś nosić - po prostu podajesz swoje dane i policjant sobie sprawdza, nawet nie spojrzy na Twoją apkę.Od dzisiaj? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
hyperreal 194 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 1 minutę temu, zolu napisał: Od dzisiaj? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Od dnia, kiedy nie ma obowiązku posiadania przy sobie PJ. Wcześniej mObywatel nie pomoże, później niepotrzebny. 1 Quote Link to post Share on other sites
zolu 153 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Od dnia, kiedy nie ma obowiązku posiadania przy sobie PJ. Wcześniej mObywatel nie pomoże, później niepotrzebny.A kiedy był/będzie ten dzień? Do tej pory myślałem, że trzeba miecWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
hyperreal 194 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Dzisiaj. Do wczoraj trzeba było mieć i mObywatel by nie pomógł. Od dzisiaj policja sama sobie sprawdza uprawnienia kierowcy, aplikacja w telefonie kierowcy im niepotrzebna. 1 Quote Link to post Share on other sites
Filipfm 6739 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 W dniu 5.12.2020 o 21:56, hyperreal napisał: Dzisiaj. Do wczoraj trzeba było mieć i mObywatel by nie pomógł. Od dzisiaj policja sama sobie sprawdza uprawnienia kierowcy, aplikacja w telefonie kierowcy im niepotrzebna. mi sie PJ dodało do mObywatela za 5 próbą, więc jak to ma tak samo sprawnie działać w radiowozie to moze na razie lepiej wozic dokument Quote Link to post Share on other sites
KYRTAP 916 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 mi sie PJ dodało do mObywatela za 5 próbą, więc jak to ma tak samo sprawnie działać w radiowozie to moze na razie lepiej wozic dokument Chyba nie ma reguły bo mi dodało za pierwszym razem i aplikacja dobrze działa. Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
futrzak 6223 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 41 minut temu, Filipfm napisał: mi sie PJ dodało do mObywatela za 5 próbą, więc jak to ma tak samo sprawnie działać w radiowozie to moze na razie lepiej wozic dokument To ich problem. Quote Link to post Share on other sites
Filipfm 6739 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 4 minuty temu, futrzak napisał: To ich problem. ich problem a Ty bedziesz czekal az potwierdzą Quote Link to post Share on other sites
futrzak 6223 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 Teraz, Filipfm napisał: ich problem a Ty bedziesz czekal az potwierdzą Nie sądzę - na naprawdę alkomatu też nie czekałem Quote Link to post Share on other sites
angrius 621 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 6 godzin temu, Filipfm napisał: mi sie PJ dodało do mObywatela za 5 próbą, więc jak to ma tak samo sprawnie działać w radiowozie to moze na razie lepiej wozic dokument Przecież oni nie potrzebują Twojego prawa jazdy teraz. Tylko imię i nazwisko. Nie potrzebujesz tego w aplikacji. 1 Quote Link to post Share on other sites
wladmar 7377 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 13 minut temu, angrius napisał: Przecież oni nie potrzebują Twojego prawa jazdy teraz. Tylko imię i nazwisko. Nie potrzebujesz tego w aplikacji. Policjant nawet nie będzie zaglądał w twój smartfon, po co mu to? 1 Quote Link to post Share on other sites
angrius 621 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 7 minut temu, wladmar napisał: Policjant nawet nie będzie zaglądał w twój smartfon, po co mu to? O tym mówię. Szczerze mówiąc nie wiem po co mieć w telefonie PJ Quote Link to post Share on other sites
Maciej__ 25577 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 5 minutes ago, angrius said: O tym mówię. Szczerze mówiąc nie wiem po co mieć w telefonie PJ Moze sie przydac przy okazji stluczki jesli nie chcesz wzywac Policji. Quote Link to post Share on other sites
Filipfm 6739 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 26 minut temu, angrius napisał: Przecież oni nie potrzebują Twojego prawa jazdy teraz. Tylko imię i nazwisko. Nie potrzebujesz tego w aplikacji. Ja to wiem pisalem tylko, ze moja proba dodania PJ do apki dopiero za 5 razem zakonczyla sie sukcesem. Wiec jezeli ich sprawdzanie mojego imienia i nazwiska w bazie tez ma sie odbywac z taka skutecznoscia, to dla oszczednosci czasu rozwazam wrzucenie PJ do auta na stałe poza tym dosc wazny element ... trzeba oglądac emotki w postach i zartobliwe posty traktowac w ten wlasnie sposob 1 Quote Link to post Share on other sites
wladmar 7377 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 9 minut temu, angrius napisał: O tym mówię. Szczerze mówiąc nie wiem po co mieć w telefonie PJ W razie stłuczki by podać dane (pytanie kto uwerzy w obrazek w komórce, ale to inny temat), żeby sprawdzać na bieżąco punkty karne i uprawnienia (jak się ma terminowe). Chyba tyle. Generalnie zabawka. Quote Link to post Share on other sites
angrius 621 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 22 minuty temu, wladmar napisał: W razie stłuczki by podać dane (pytanie kto uwerzy w obrazek w komórce, ale to inny temat), żeby sprawdzać na bieżąco punkty karne i uprawnienia (jak się ma terminowe). Chyba tyle. Generalnie zabawka. O to właśnie chodzi... Napewno pojawią się ludzie, którzy będą mieć fałszywe prawo jazdy z innymi danymi, a wyglądające tak samo jak w apce... Osobiście tak czy siak będę miał fizycznie PJ i DR. DR cały czas mam mimo, że nie trzeba Quote Link to post Share on other sites
luccass 1120 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 W razie stłuczki by podać dane (pytanie kto uwerzy w obrazek w komórce, ale to inny temat), żeby sprawdzać na bieżąco punkty karne i uprawnienia (jak się ma terminowe). Chyba tyle. Generalnie zabawka. Ja jestem skłonny bardziej zaufać dokumentowi elektronicznemu niż kawałkowi plastiku. Z resztą Policja standardowo też sprawdzała Cię w bazie, a ten kawałek plastiku był dla nich tylko świstkiem z danymi.tapatalked Quote Link to post Share on other sites
tomecki 3573 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 Ja od miesięcy woziłem portfel w samochodzie, bo mi się go nosić nie chciało, w końcu mogłem go wyciągnąć Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Raku 7097 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 W razie stłuczki by podać dane (pytanie kto uwerzy w obrazek w komórce, ale to inny temat), żeby sprawdzać na bieżąco punkty karne i uprawnienia (jak się ma terminowe). Chyba tyle. Generalnie zabawka. A wiesz że do tego służy taka opcja jak przekaż, nikt nie będzie co do telefonu zaglądał Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wladmar 7377 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 2 minuty temu, Raku napisał: A wiesz że do tego służy taka opcja jak przekaż, nikt nie będzie co do telefonu zaglądał Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Ja wiem. Ale 90℅ nie i na pewno nie zgodzą się przesyłać jakieś dane a jak się zgodzą to nie będą wiedzieć jak. Quote Link to post Share on other sites
wladmar 7377 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 3 godziny temu, luccass napisał: Ja jestem skłonny bardziej zaufać dokumentowi elektronicznemu niż kawałkowi plastiku. Z resztą Policja standardowo też sprawdzała Cię w bazie, a ten kawałek plastiku był dla nich tylko świstkiem z danymi. tapatalked Tyle że nie masz dostępu do bazy. Widzisz tylko obraz w czyjejś komórce, którą nikt ci do ręki nie da. Jestem przekonany, że zdecydowana większość nie umie przesyłać danych (o ile w ogóle ma aplikację) i nie zaufają temu. Czyli albo plastik albo wzywamy policję. Niestety, taka jest rzeczywistość. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts