Kiwal 285 Posted January 16 Share Posted January 16 Musze przewiercic sciane, ale istnieje ryzyko trafienia na "belke" metalowa. Jak domowym sposobem przed wierceniem da sie zbadac czy cos metalowego jest na drodze? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
K3 10102 Posted January 16 Share Posted January 16 Porządny magnes... Quote Link to post Share on other sites
gobi 389 Posted January 16 Share Posted January 16 1 godzinę temu, K3 napisał: Porządny magnes... Tak , żeby ją wyrwał jak znajdzie Quote Link to post Share on other sites
volf6 3314 Posted January 16 Share Posted January 16 Mowa o prawdziwej belce czyli dwuteownik/ceownik hutniczy czy o profilu blaszanym pod płyty gipsowe? Quote Link to post Share on other sites
Kiwal 285 Posted January 16 Author Share Posted January 16 Mowa o prawdziwej belce czyli dwuteownik/ceownik hutniczy czy o profilu blaszanym pod płyty gipsowe?Dwuteownik...Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
volf6 3314 Posted January 16 Share Posted January 16 17 minut temu, Kiwal napisał: Dwuteownik... Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Są wykrywacze kabli czy metali ale zależy jak głęboko masz to pod tynkiem, np taki, ponoć do 80 mm działa Quote Link to post Share on other sites
mayster_tcz 346 Posted January 17 Share Posted January 17 Wierć widią, potem przewierć wiertłem do metalu i dalej widią. Quote Link to post Share on other sites
DamianB 533 Posted January 17 Share Posted January 17 Wierć widią, potem przewierć wiertłem do metalu i dalej widią. Albo Bosch multiconstruction Quote Link to post Share on other sites
Kiwal 285 Posted January 17 Author Share Posted January 17 Musze przeciągnąć kabel 5x6mm czyli otwor 20mmWysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
kdarek 672 Posted January 23 Share Posted January 23 W dniu 18.01.2021 o 01:22, Kiwal napisał: Musze przeciągnąć kabel 5x6mm czyli otwor 20mm Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka więc belkę przewiercisz na kilka razy, w czym problem? Quote Link to post Share on other sites
spad 3117 Posted January 25 Share Posted January 25 więc belkę przewiercisz na kilka razy, w czym problem?Do takich zabiegów jak piszesz to musi być profi wiertarka i wiertło, bo jak zapusci dziada to na końcu będzie miał gipsowanie dziury po rozwalonym tynku. Bo nagle się okaże, że tam się poslizgnie wiertlo, tu przeskoczy, etc i będzie krater.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Kiwal 285 Posted January 25 Author Share Posted January 25 Zamówiłem czujnik yato. Zobaczymy co tam jest...Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
bergerac 13495 Posted January 26 Share Posted January 26 7 godzin temu, Kiwal napisał: Zamówiłem czujnik yato. Zobaczymy co tam jest... Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka daj znać jak to się sprawdza. Cena dobra, może tez bym sobie fundnął, raz na ruski rok się przyda. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts