Jump to content

Pierwszy fajlur


karax
 Share

Recommended Posts

Podjechałem na ładowarkę publiczną pod UM. O tutaj: https://www.plugshare.com/location/174161

Podłączyłem się pod CCS i zacząłem ładowanie. Podładowałem z 20 do około 50%. Ponieważ chciałem już wracać zastopowałem ładowanie na ładowarce, odblokowałem auto i klapkę, odpiąłem i takim komunikatem powitał mnie samochód.

 

image.png

 

Klapki ładowania nie można było otworzyć. O ile dobrze znalazłem to jest to analogiczna sytuacja jak w tym artykule: https://elektrowoz.pl/testy/moje-renault-zoe-ze-50-poki-dzialalo-bylo-fajnie-gdy-pojawily-sie-problemy-ech-czytelnik/

 

 

Samochód trafił do ASO. O własnych siłach bo generalnie dokąd w baterii był prąd to jeździł o własnych siłach.

Z serwisu wyjechał z taką adnotacją:

Diagnostyka komputerowa - defekt obwodu przekaźnika - testowanie prądem stałym.

Przeprogramowanie modułu UCH wraz z automatyczną konfiguracją.

Przeprogramowanie modułu EVC wraz z automatyczną konfiguracją.

Auto jeździ i wszystko działa. Ładowanie przetestowane. Na razie mam jeździć - obserwować.

Z "diety" zamierzam usunąć wszystkie ładowarki tego samego typu co ta, która spowodowała problem. Ewentualnie korzystać tylko z ładowania poprzez gniazdo Typ2.

 

A dziś z racji, że dzień w domu ładowanie z wallbox'a. weszło circa 30kWh za całe 38 groszy sztuka ❤️

 

Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, karax napisał:

Auto jeździ i wszystko działa. Ładowanie przetestowane. Na razie mam jeździć - obserwować.

Z "diety" zamierzam usunąć wszystkie ładowarki tego samego typu co ta, która spowodowała problem.

Znany problem z ZOE, nawet na AK zdaje się było coś wspominane, że Zoe się nie lubi z ładowarkami, bo ma jakieś specyficzne zabezpieczenia i wymaga ładowarek Zoe-friendly. 

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, mrBEAN said:

Znany problem z ZOE, nawet na AK zdaje się było coś wspominane, że Zoe się nie lubi z ładowarkami, bo ma jakieś specyficzne zabezpieczenia i wymaga ładowarek Zoe-friendly. 

 

Co ciekawe, takie problemy mają obie generację Zoe. Było i jest wybredne. 

Link to comment
Share on other sites

1 minutę temu, HelixSv napisał:

 

Co ciekawe, takie problemy mają obie generację Zoe. Było i jest wybredne. 

Charakterne czyli ;) 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.