sailor_p Posted February 7 Share Posted February 7 Na dzień przed oficjalną premierą wyciekły zdjęcia wersji produkcyjnej Alfa Romeo Tonale - crossovera który ma konkurować z X1, GLA, Q3, XC40. Wydarzenie niecodzienne, gdyż ostatni model Alfa Romeo miał debiut w 2017 roku (Stelvio). Co myślicie, będzie hit? https://autogaleria.pl/alfa-romeo-tonale-2022-ups-ktos-zbyt-wczesniej-kliknal-opublikuj 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaciejosss Posted February 7 Share Posted February 7 24 minuty temu, sailor_p napisał: Na dzień przed oficjalną premierą wyciekły zdjęcia wersji produkcyjnej Alfa Romeo Tonale - crossovera który ma konkurować z X1, GLA, Q3, XC40. Wydarzenie niecodzienne, gdyż ostatni model Alfa Romeo miał debiut w 2017 roku (Stelvio). Co myślicie, będzie hit? https://autogaleria.pl/alfa-romeo-tonale-2022-ups-ktos-zbyt-wczesniej-kliknal-opublikuj Znajdą się fanatycy AR , pytanie jak z ceną i jakie silniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WBA Posted February 7 Share Posted February 7 15 minut temu, mmaciejosss napisał: Znajdą się fanatycy AR , pytanie jak z ceną i jakie silniki Silniki podali na ostatnich podlinkowanych zdjęciach: 130 HP, 160 HP w hybrydach i 275 w PLUG-IN, na lokalnych rynkach diesel 130 HP i benzyna 256 HP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej__ Posted February 7 Share Posted February 7 (edited) 5 minutes ago, WBA said: Silniki podali na ostatnich podlinkowanych zdjęciach: 130 HP, 160 HP w hybrydach i 275 w PLUG-IN, na lokalnych rynkach diesel 130 HP i benzyna 256 HP Wszystko zalezy glownie od tego ile to auto bedzie kosztowac Patrzac na silniki to raczej nie maja chyba zamiaru/szans konkurowac z markami premium, bo tam gama zaczyna od 130-160KM, a nie konczy. Znowu, jak bedzie duzo drozsza niz marki popularne, to ciezko bedzie wyjsc za waskie grono fanatykow marki. Mnie sie na fotkach podoba, chociaz minusem te wirtualne zegary PS. Wersje 275 Plug-in celowo pomijam bo wyceniona bedzie absurdalnie, podobnie jak w Jeep Compas. Edited February 7 by Maciej__ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torelek Posted February 7 Share Posted February 7 Z przodu ładne ale z tyłu jak odwrócona miska wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenickie Posted February 7 Share Posted February 7 Czy tylko dla mnie, przód nawiązuje ewidentnie do Sprint Zagato? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor_p Posted February 7 Author Share Posted February 7 11 minut temu, kenickie napisał: Czy tylko dla mnie, przód nawiązuje ewidentnie do Sprint Zagato? Tak nawet oficjalnie było to powiedziane przy prezentacji konceptu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielaPL Posted February 8 Share Posted February 8 11 godzin temu, sailor_p napisał: Co myślicie, będzie hit? nie, będzie jak zawsze z alfą... ładna, zawsze piękna ale mało się na nią skusi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdss Posted February 8 Share Posted February 8 12 godzin temu, Maciej__ napisał: Wszystko zalezy glownie od tego ile to auto bedzie kosztowac Patrzac na silniki to raczej nie maja chyba zamiaru/szans konkurowac z markami premium, bo tam gama zaczyna od 130-160KM, a nie konczy. Znowu, jak bedzie duzo drozsza niz marki popularne, to ciezko bedzie wyjsc za waskie grono fanatykow marki. Mnie sie na fotkach podoba, chociaz minusem te wirtualne zegary PS. Wersje 275 Plug-in celowo pomijam bo wyceniona bedzie absurdalnie, podobnie jak w Jeep Compas. Wystartuje pewnie od 100-120 tyś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej__ Posted February 8 Share Posted February 8 4 minutes ago, sdss said: Wystartuje pewnie od 100-120 tyś. Mysle, ze raczej okolice tej drugiej kwoty... Ale jak za 150-160kPLN bedzie wersja 160KM w jakiej sensownej specyfikacji to moze sie sprzedawac Szczegolnie, ze Alfa daje teraz 5 lat gwarancji i w standardzie dosatajesz automat. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcindzieg Posted February 8 Share Posted February 8 23 minuty temu, Maciej__ napisał: Mysle, ze raczej okolice tej drugiej kwoty... Ale jak za 150-160kPLN bedzie wersja 160KM w jakiej sensownej specyfikacji to moze sie sprzedawac Szczegolnie, ze Alfa daje teraz 5 lat gwarancji i w standardzie dosatajesz automat. Też tak myślę. Stelvio jest dobrym autem więc jak się nie popsują to będzie się sprzedawało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidzia Posted February 8 Share Posted February 8 3 hours ago, marcindzieg said: Też tak myślę. Stelvio jest dobrym autem więc jak się nie popsują to będzie się sprzedawało. Jeep Compass z tym silnikiem w wersji 130km plus 20km elektryczny kosztuje od 140k. Obstawiam, że Alfa będzie droższa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcG Posted February 8 Share Posted February 8 2 godziny temu, dzidzia napisał: Jeep Compass z tym silnikiem w wersji 130km plus 20km elektryczny kosztuje od 140k. Obstawiam, że Alfa będzie droższa. Jeep za prawie 180kpln z napędem na przód i silnikiem 130KM To już naprawdę miłośnik marki musi to kupować. 1 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek Posted February 8 Share Posted February 8 Gdzieś ostatnio czytałem ze Alfą sprzedała mniej sztuk całe swojej gamy niż BMW3. Ba Lancia więcej sprzedaje. Auto ładne ale przydałby się jakiś mocny silnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochumil Posted February 8 Share Posted February 8 Premiera trwa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidzia Posted February 8 Share Posted February 8 Kilka oficjalnych zdjęć. Prezentuje się ładnie. Wnętrze jest znacznie bardziej dopracowane w stosunku do kiedyś pokazanych makiet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin79 Posted February 8 Share Posted February 8 (edited) 19 godzin temu, Maciej__ napisał: Wszystko zalezy glownie od tego ile to auto bedzie kosztowac Patrzac na silniki to raczej nie maja chyba zamiaru/szans konkurowac z markami premium, bo tam gama zaczyna od 130-160KM, a nie konczy. Znowu, jak bedzie duzo drozsza niz marki popularne, to ciezko bedzie wyjsc za waskie grono fanatykow marki. Mnie sie na fotkach podoba, chociaz minusem te wirtualne zegary PS. Wersje 275 Plug-in celowo pomijam bo wyceniona bedzie absurdalnie, podobnie jak w Jeep Compas. A jak ja bidolilem na cene compasa to sie ze mnie śmiales Edited February 8 by Marcin79 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinos Posted February 8 Share Posted February 8 https://www.netcarshow.com/alfa_romeo/2023-tonale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin79 Posted February 8 Share Posted February 8 33 minuty temu, MarcG napisał: Jeep za prawie 180kpln z napędem na przód i silnikiem 130KM To już naprawdę miłośnik marki musi to kupować. Ale marki fiat czy jeep :)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej__ Posted February 8 Share Posted February 8 5 minutes ago, Marcin79 said: A jak ja bidolilem na cene compasa to sie ze mnie śmiałem No przeciez z ceny PHEV to ja tez sie nabijam, bo jest absurdalna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej__ Posted February 8 Share Posted February 8 23 minutes ago, bochumil said: Premiera trwa Jak mozna robic premiere Alfy w kolorze innym niz czerwony? Ten majtkowy niebieski, wyglada fatalnie na tym aucie Jak sie pojawi w salonach, to trzeba bedzie sie przejechac zobaczyc na zywo. Ciekawe tylko co to za silnik to 1,5T 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin79 Posted February 8 Share Posted February 8 1 minutę temu, Maciej__ napisał: No przeciez z ceny PHEV to ja tez sie nabijam, bo jest absurdalna Poczekaj jak to bylo " cena wysoka bo to phev , znajdz mi taniej " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochumil Posted February 8 Share Posted February 8 Jak mozna robic premiere Alfy w kolorze innym niz czerwony? Ten majtkowy niebieski, wyglada fatalnie na tym auciePodejrzewam sabotaż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stig Posted February 8 Share Posted February 8 Więcej danych. Full ledy się pojawiły. https://forzaitalia.pl/news/alfa-romeo-tonale-oficjalnie-dane-techniczne-silniki-wyposazenie?fbclid=IwAR1HA__IuSLH2xQSs1CpgQ5MTjdBQXFahwSWspOxDg5lLbpWn5lm97tidv0 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiwal Posted February 8 Share Posted February 8 1 godzinę temu, stig napisał: Więcej danych. Full ledy się pojawiły. https://forzaitalia.pl/news/alfa-romeo-tonale-oficjalnie-dane-techniczne-silniki-wyposazenie?fbclid=IwAR1HA__IuSLH2xQSs1CpgQ5MTjdBQXFahwSWspOxDg5lLbpWn5lm97tidv0 Podejrzewam zaporowy cennik. Od 150tys;-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwik Posted February 8 Share Posted February 8 9 godzin temu, sdss napisał: Wystartuje pewnie od 100-120 tyś. Jakby była za 100 to sam bym może zamówił Obstawiam raczej 150+ i skończy się jak z każdą alfą - wszystkim się będzie podobać, ale nikt nie kupi. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej__ Posted February 8 Share Posted February 8 8 minutes ago, iwik said: Jakby była za 100 to sam bym może zamówił Obstawiam raczej 150+ i skończy się jak z każdą alfą - wszystkim się będzie podobać, ale nikt nie kupi. To jest auto wielkosci Mazdy Cx5 czy Tiguana, wiec 100kPLN to nie ma zadnych szans... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdss Posted February 8 Share Posted February 8 Godzinę temu, Maciej__ napisał: To jest auto wielkosci Mazdy Cx5 czy Tiguana, wiec 100kPLN to nie ma zadnych szans... To miało być B klasa , a wyszło C. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawoimotoryzacja Posted February 8 Share Posted February 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawoimotoryzacja Posted February 8 Share Posted February 8 Trochę jak Mazda Cx 5? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaso Posted February 8 Share Posted February 8 4 godziny temu, Maciej__ napisał: Jak mozna robic premiere Alfy w kolorze innym niz czerwony? Ten majtkowy niebieski, wyglada fatalnie na tym aucie Jak sie pojawi w salonach, to trzeba bedzie sie przejechac zobaczyc na zywo. Ciekawe tylko co to za silnik to 1,5T No właśnie sęk w tym, że ona ma nie mieć czerwonego koloru w gamie . Nie przesadzaj, sam bym może nie wybrał, ale zły nie jest. Młody ma modelik stelvio w tym kolorze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor_p Posted February 8 Author Share Posted February 8 Godzinę temu, sdss napisał: To miało być B klasa , a wyszło C. Nigdy to nie miało być B klasa. Od początku to miał być kompaktowy SUV czyli crossover, jako pośredni następca Giulietty. Crossover segmentu B ma się pojawić w 2023, nazywać się Brennero i... być produkowany w Tychach. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcindzieg Posted February 9 Share Posted February 9 13 godzin temu, sebaso napisał: No właśnie sęk w tym, że ona ma nie mieć czerwonego koloru w gamie . To która będzie najszybsza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochumil Posted February 9 Share Posted February 9 Jakby była za 100 to sam bym może zamówił Obstawiam raczej 150+ i skończy się jak z każdą alfą - wszystkim się będzie podobać, ale nikt nie kupi. Nie wszystkim. Mnie się nie podoba. Bardziej przekonuje mnie Stelvio. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej__ Posted February 9 Share Posted February 9 4 minutes ago, bochumil said: Nie wszystkim. Mnie się nie podoba. Bardziej przekonuje mnie Stelvio. Tez mam wrazenie, ze Stelvio wyglada duzo bardziej proporcjonalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaso Posted February 9 Share Posted February 9 49 minut temu, marcindzieg napisał: To która będzie najszybsza? Chyba niebieska 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maro_t Posted February 9 Share Posted February 9 31 minut temu, Maciej__ napisał: Tez mam wrazenie, ze Stelvio wyglada duzo bardziej proporcjonalnie. u mnie odwrotnie. To auto mi się bardziej podoba. Mam wrażenie, że ma mniej zaokrągleń i obłości, a więcej zdecydowanych linii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted February 9 Share Posted February 9 39 minut temu, Maciej__ napisał: Tez mam wrazenie, ze Stelvio wyglada duzo bardziej proporcjonalnie. Może bardziej, ale ma też bardziej brzydki przód, który IMO szpecił całe auto. W Tonale tego nie ma, no i w końcu są światła na miarę obecnych czasów. Ten niebieski na żywo, przynajmniej na Stelvio wyglądał super. Szczególnie przy koniczynkach i żółtych zaciskach. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlad Posted February 9 Share Posted February 9 20 godzin temu, iwik napisał: Jakby była za 100 to sam bym może zamówił Obstawiam raczej 150+ i skończy się jak z każdą alfą - wszystkim się będzie podobać, ale nikt nie kupi. Za sto to Fabii konkretnej nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochumil Posted February 9 Share Posted February 9 Tez mam wrazenie, ze Stelvio wyglada duzo bardziej proporcjonalnie. Mnie się najbardziej podobają koncepty. Niekoniecznie z pracowni inżynierów Alfa Romeo Giulietta i Brennero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TADA Posted February 9 Share Posted February 9 (edited) Godzinę temu, bochumil napisał: Mnie się najbardziej podobają koncepty. Niekoniecznie z pracowni inżynierów Alfa Romeo Giulietta i Brennero Giulietta jak dla mnie to powinna tak wyglądać po lifcie 2015r takie właśnie przednie reflektory i normalna klamka z tyłu. Tylne światła bym pozostawił oryginalne. Dla mnie ideał. Edited February 9 by TADA 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor_p Posted February 9 Author Share Posted February 9 21 godzin temu, sebaso napisał: No właśnie sęk w tym, że ona ma nie mieć czerwonego koloru w gamie . Nie przesadzaj, sam bym może nie wybrał, ale zły nie jest. Młody ma modelik stelvio w tym kolorze . skąd takie info o tym czerwonym? OFC, że czerwony będzie. Już nawet dla wersji First Edition będzie, oto kolory dla First Edition: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas_BB Posted February 9 Share Posted February 9 Nigdy to nie miało być B klasa. Od początku to miał być kompaktowy SUV czyli crossover, jako pośredni następca Giulietty. Crossover segmentu B ma się pojawić w 2023, nazywać się Brennero i... być produkowany w Tychach.Z tą produkcją w Tychach to raczej mało prawdopodobne. Z zapowiadanych 3 samochodów pewny jest tylko baby Jeep. I na tą chwilę nie ma mowy o czymś więcej.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidzia Posted February 9 Share Posted February 9 1 hour ago, Wojtas_BB said: Z tą produkcją w Tychach to raczej mało prawdopodobne. Z zapowiadanych 3 samochodów pewny jest tylko baby Jeep. I na tą chwilę nie ma mowy o czymś więcej. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Na początku marca skończy się gdybanie. Stelantis ma ogłosić swoje plany na najbliższe lata. Jakie nowe modele i kiedy się pojawią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochumil Posted February 9 Share Posted February 9 Giulietta jak dla mnie to powinna tak wyglądać po lifcie 2015r takie właśnie przednie reflektory i normalna klamka z tyłu. Tylne światła bym pozostawił oryginalne. Dla mnie ideał.Taka Giulietta byłaby konsekwentnym dopełnieniem palety wersji nadwozia czyli hatchback/crossover nawiązujący stylistyką do Giulii oraz Stelvio. Włosi jednak od dawna z konsekwencją są jakby na bakier. Żeby być jednak obiektywnym aktualne tendencje czy jak kto woli trendy na rynku (moda na SUVy) jakby ten brak konsekwencji usprawiedliwiają. Tonale wizualnie nie zachwyca. W porównaniu ze zmysłowo opływowym Stelvio często przyrównywanym do pupy Moniki Belucci prezentuje się średnio aczkolwiek na grafikach koncepcyjnych z 2018 roku wyglądał obiecującohttps://www.alfaromeo.co.uk/content/dam/alfaromeo/global/model/geneva-2018/c_uv/strip-2/02_stripe_tonale-concept_640x890.jpg 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor_p Posted February 9 Author Share Posted February 9 Generalnie nie podobają mi się crossovery, ale patrząc na konkurentów, to akurat design Tonale wg mnie naprawdę może się podobać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaso Posted February 10 Share Posted February 10 11 godzin temu, sailor_p napisał: skąd takie info o tym czerwonym? OFC, że czerwony będzie. Już nawet dla wersji First Edition będzie, oto kolory dla First Edition: W którymś z artykułów z ostatnich dni przeczytałem taką rewelację, teraz nie przytoczę. Jeśli jest inaczej to sorry za zamieszanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stig Posted February 10 Share Posted February 10 Jakoś mi nie podchodzi aczkolwiek ze Stelvio u mnie było podobnie. W internecie mi się średnio podobała, ale na żywo zwłaszcza wśród innych aut wygląda bdb. Być może podobnie będzie z Tonale . Na razie jestem na nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej__ Posted February 10 Share Posted February 10 17 minutes ago, stig said: Jakoś mi nie podchodzi aczkolwiek ze Stelvio u mnie było podobnie. W internecie mi się średnio podobała, ale na żywo zwłaszcza wśród innych aut wygląda bdb. Być może podobnie będzie z Tonale . Na razie jestem na nie. Pytanie tylko, czy to auto nie zostalo wprowadzone do oferty o kilka lat za pozno? Tort jest juz podzielony pomiedzy duzych graczy i ciezko bedzie cos wykroic. Szczegolnie, ze technicznie szalu nie ma, oferta silnikowa skromna, brak napedu 4x4. Jezeli cena nie bedzie atrakcyjna to moze byc zdecydowanie za malo na sukces. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek Posted February 10 Share Posted February 10 11 godzin temu, bochumil napisał: Taka Giulietta byłaby konsekwentnym dopełnieniem palety wersji nadwozia czyli hatchback/crossover nawiązujący stylistyką do Giulii oraz Stelvio. Włosi jednak od dawna z konsekwencją są jakby na bakier. Żeby być jednak obiektywnym aktualne tendencje czy jak kto woli trendy na rynku (moda na SUVy) jakby ten brak konsekwencji usprawiedliwiają. Tonale wizualnie nie zachwyca. W porównaniu ze zmysłowo opływowym Stelvio często przyrównywanym do pupy Moniki Belucci prezentuje się średnio aczkolwiek na grafikach koncepcyjnych z 2018 roku wyglądał obiecująco https://www.alfaromeo.co.uk/content/dam/alfaromeo/global/model/geneva-2018/c_uv/strip-2/02_stripe_tonale-concept_640x890.jpg Nikt tego nie kupi. Niedługo wogole nie będzie hatchbacków. Zreszta nawet jak była na nie moda to i tak Alfy nie kupowali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts