Bartolomej Posted April 2 Share Posted April 2 (edited) Pacjent 1,6 HDI 75km w Berlingo 2012. Wtryski po regeneracji, sprawdzane i są ok. Na zimnym lekko kopci i na srebrnym zderzaku widać sadzę po tygodniu. Mechanik twierdzi że ktoś musiał mieszać coś w programie. FAP usunięty, na kompie go nie widać. Wgrywać oprogramowanie od nowa? Jakieś sugestie? Edited April 3 by Bartolomej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WaWeR Posted April 3 Share Posted April 3 Pacjent 1,6 HDI 75km w Berlingo 2012. Wtryski po regeneracji, sprawdzane i są ok. Na zimnym lekko kopci i na srebrnym zderzaku widać sadzę po tygodniu. Mechanik twierdzi że ktoś musiał mieszać coś w programie. FAP usunięty, na kompie go nie widać. Wgrywać oprogramowanie od nowa? Jakieś sugestie?Może mieć program i ma więcej polane.Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartolomej Posted April 3 Author Share Posted April 3 7 minut temu, WaWeR napisał: Może mieć program i ma więcej polane. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Jak wygląda wgranie oryginalnego oprogramowania? Serwis? Chcę go przywrócić do stanu fabrycznego. Koszt spory? Nigdy się nie bawiłem w takie coś i jestem zupełnie zielony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WaWeR Posted April 3 Share Posted April 3 Jak wygląda wgranie oryginalnego oprogramowania? Serwis? Chcę go przywrócić do stanu fabrycznego. Koszt spory? Nigdy się nie bawiłem w takie coś i jestem zupełnie zielony.Serwis, pewnie tez jazdy cziptuner.Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartolomej Posted April 3 Author Share Posted April 3 Mamy na AK jakiegoś magika od czip tuningu? -czy jak to się tam nazywa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej__ Posted April 4 Share Posted April 4 15 hours ago, Bartolomej said: Jak wygląda wgranie oryginalnego oprogramowania? Serwis? Chcę go przywrócić do stanu fabrycznego. Koszt spory? Nigdy się nie bawiłem w takie coś i jestem zupełnie zielony. Ja bym najpierw zrobil porzadek z DPF i wtedy wgrywal oryginalne oprogramowanie. W ASO bez problemy przywroca, koszt pewnie kilka stowek. Ale zadzwon i zapytaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartolomej Posted April 4 Author Share Posted April 4 (edited) 9 godzin temu, Maciej__ napisał: Ja bym najpierw zrobil porzadek z DPF i wtedy wgrywal oryginalne oprogramowanie. W ASO bez problemy przywroca, koszt pewnie kilka stowek. Ale zadzwon i zapytaj. Pierwsze muszę ogarnąć kopcenie. Jak założę fap to się zapcha w tydzień. Szukamy przyczyny, ale najprawdopodobniej to dawka paliwa za duża. Jest dość żwawy jak na 75 koni. Ktoś coś podkręcił zapewne. Edit: Rozmawiałem dzisiaj z gościem z firmy ingerującej w oprogramowanie. W 4 stówkach się zmieścimy z przywróceniem do stanu pierwotnego. Jak stwierdził najpewniej podniesienie mocy do 95 kuni było i poniosło kogoś z dawką paliwa . Mam nadzieję że jeszcze z tydzień i zakończę serial z fap Edited April 4 by Bartolomej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelWaw Posted April 9 Share Posted April 9 W dniu 4.04.2022 o 09:11, Bartolomej napisał: Pierwsze muszę ogarnąć kopcenie. Jak założę fap to się zapcha w tydzień. Szukamy przyczyny, ale najprawdopodobniej to dawka paliwa za duża. Jest dość żwawy jak na 75 koni. Ktoś coś podkręcił zapewne. Edit: Rozmawiałem dzisiaj z gościem z firmy ingerującej w oprogramowanie. W 4 stówkach się zmieścimy z przywróceniem do stanu pierwotnego. Jak stwierdził najpewniej podniesienie mocy do 95 kuni było i poniosło kogoś z dawką paliwa . Mam nadzieję że jeszcze z tydzień i zakończę serial z fap i nie dziwil sie ze pierwszy klient w zyciu ktory modyfikuje w te strone ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartolomej Posted April 10 Author Share Posted April 10 9 godzin temu, PawelWaw napisał: i nie dziwil sie ze pierwszy klient w zyciu ktory modyfikuje w te strone ? Gdzie nie podjadę to patrzą na mnie z niedowierzaniem... już będzie ponad pół roku walki . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaulekKoston Posted April 19 Share Posted April 19 Hej. I jak sie sprawa rozwiązała ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartolomej Posted April 19 Author Share Posted April 19 33 minuty temu, PaulekKoston napisał: Hej. I jak sie sprawa rozwiązała ? Jeszcze się nie rozwiązała. Ogarnę jak znajdę trochę czasu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaulekKoston Posted May 13 Share Posted May 13 To daj znać, bo jestem bardzo ciekaw. Pozdrawiam i powodzenia życzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts