Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nalepka rejestracyjna na szybę

Featured Replies

Napisano

Jak to teraz jest? Sa się wymienić samą nalepkę? Jakie koszty/czas oczekiwania?

Są jakieś dodatkowe utrudnienia/haczyki?

Napisano
  • Autor

> Przełożyć starej nie da się?

Dało się raz. Po kolejnym przełożeniu parę tygodni później już nie będzie się nadawała chyba do niczego.

Napisano

> Jak to teraz jest? Sa się wymienić samą nalepkę? Jakie koszty/czas oczekiwania?

> Są jakieś dodatkowe utrudnienia/haczyki?

jebudu biglaugh.gif

Napisano

Przychodzisz do wydziału komunikacji, wypisujesz wniosek, płacisz coś koło 20zł i dostajesz od ręki nową nalepkę.

Napisano
  • Autor

> jebudu

Fajne, ale mam pytanie dodatkowe. Napisano, że dokumenty należy złożyć w oryginale. Czy one są do wglądu, czy mój dowód rejestracyjny będzie tam leżał a auto będzie uziemione do czasu aż się wydrukuje nowa nalepka?

Napisano

> Fajne, ale mam pytanie dodatkowe. Napisano, że dokumenty należy złożyć w oryginale. Czy one są do

> wglądu, czy mój dowód rejestracyjny będzie tam leżał a auto będzie uziemione do czasu aż się

> wydrukuje nowa nalepka?

do wglądu, dowód zabierają tylko w przypadku wymiany tablic screwy.gif

jeździłem tak dwa dni bez dowodu i tablic oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> do wglądu, dowód zabierają tylko w przypadku wymiany tablic

> jeździłem tak dwa dni bez dowodu i tablic

Ok, to daje jakąś nadzieję. Teraz jeszcze trzeba ustalić z firmą leasingową terminy wykonania tej operacji bo to oni są właścicielami auta.

Napisano

> do wglądu, dowód zabierają tylko w przypadku wymiany tablic

> jeździłem tak dwa dni bez dowodu i tablic

Przecież nowe tablice i miękki dowód wydawane są od ręki hmm.gif

Napisano
  • Autor

> napisali przecież że od ręki

Myślisz, że ja wierzę na słowo w to co urzędasy piszą. Zawsze jest jakiś haczyk.

wink.gif

Wolałem się dowiedzieć od kogoś kto już się w to bawił.

Napisano

> Przecież nowe tablice i miękki dowód wydawane są od ręki

ja potrzebowałem wymienić dowód

wydali mi poświadczenie złożenia dokumentów do WK ale tablice zabrali

za dwie godziny miałem zgłosić się po odbiór

po dwóch godzinach /pojechałem do domu bo mam 10 minut w jedną stronę/ wróciłem i okazało się ...

... awaria systemu i dokumenty będą na jutro

dowodu i tablic wydać mi nie mogą więc ...

Napisano

> Dało się raz. Po kolejnym przełożeniu parę tygodni później już nie będzie się nadawała chyba do

> niczego.

Mi w warsztacie od szyb dwa razy przekładali bez widocznego uszczerbku dla naklejki...

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Mi w warsztacie od szyb dwa razy przekładali bez widocznego uszczerbku dla naklejki...

> Pozdrawiam.

Mi po przekładce dwa tygodnie temu odklejają się krawędzie. A że zamontowali nie taką szybę jak trzeba ( claps.gif) to będą teraz przekładać jeszcze raz.

Napisano

> Myślisz, że ja wierzę na słowo w to co urzędasy piszą. Zawsze jest jakiś haczyk.

> Wolałem się dowiedzieć od kogoś kto już się w to bawił.

A nie prościej po prostu zadzwonić do wydziału komunikacji i się dowiedzieć?

Napisano

> Mi po przekładce dwa tygodnie temu odklejają się krawędzie. A że zamontowali nie taką szybę jak

> trzeba ( ) to będą teraz przekładać jeszcze raz.

Mi raz policja zwróciła uwagę na nalepkę i powiedzieli że gdybym nie był lokalsem to miałbym problem, wymieniałem szybę jakiś czas temu i wtedy sam szklarz mi wymienił nalepkę bez pytania i nawet nie byłem świadomy konsekwencji. Mam nową nalepkę ale czeka na wymianę smile.gif Pewnie do kolejnego zwrócenia uwagi wink.gif

Napisano
  • Autor

> A nie prościej po prostu zadzwonić do wydziału komunikacji i się dowiedzieć?

Po co mam dzwonić, skoro mam Internet? Telefon jest dalece mniej nowoczesnym środkiem komunikacji.

zlosnik.gif

Napisano

Są jakieś kary za jej nie przyklejenie ?

Tak sobie przypomniałem, że u mnie cały czas leży w schowku grinser006.gif

Napisano

> Po co mam dzwonić, skoro mam Internet? Telefon jest dalece mniej nowoczesnym środkiem komunikacji.

Napisz maila do WK w takim razie i cierpliwie czekaj na odpowiedz grinser006.gif

Napisano

> Są jakieś kary za jej nie przyklejenie ?

> Tak sobie przypomniałem, że u mnie cały czas leży w schowku

A czemu nie naklejasz? Zdejmujesz przednią tablice jak lecisz w trasy? hmm.gif

Napisano

> Są jakieś kary za jej nie przyklejenie ?

Podobno 100 złotych.

> Tak sobie przypomniałem, że u mnie cały czas leży w schowku

Lanos jeździ bez naklejki już 8 lat, Cee'd pół roku zlosnik.gif. Nawet nie wiem już, gdzie ich szukać w razie czego facepalm%5B1%5D.gif.

Edit: Z Kii właśnie znalazłem w etui z papierami, fakturami i książką gwarancyjną ok.gifzlosnik.gif. Myślisz, żeby ją wrzucić do schowka jak by co?

Napisano

> Podobno 100 złotych.

> Lanos jeździ bez naklejki już 8 lat, Cee'd pół roku . Nawet nie wiem już, gdzie ich szukać w razie

> czego .

> Edit: Z Kii właśnie znalazłem w etui z papierami, fakturami i książką gwarancyjną . Myślisz, żeby

> ją wrzucić do schowka jak by co?

Ta naklejka boli, kluje w oczy, czy tak robia najwieksze kozaki na osiedlu, ze jej po prostu nie nakleisz?

Napisano

> Ta naklejka boli, kluje w oczy, czy tak robia najwieksze kozaki na osiedlu, ze jej po prostu nie

> nakleisz?

W Kii nie nakleja żeby chłopaki na dzielnicy myśleli ze to radiowóz wink.gif

Napisano

> Ta naklejka boli, kluje w oczy, czy tak robia najwieksze kozaki na osiedlu, ze jej po prostu nie

> nakleisz?

Nie znoszę naklejek na samochodzie! Zwłaszcza na przedniej szybie, tym bardziej że w Lanosie w domyślnym miejscu dla tej naklejki jest nadruk producenta szyby. Nie lubię też głupoty i zmuszania mnie do czegoś, bo inne barany też tak muszą. Mam to poniekąd zdiagnozowane jako"chorobę" hehe.gif, problem jest jednak taki, że starym nie dają na to papierów i trzeba się męczyć biglaugh.gif. Ale daje radę grinser006.gif.

Napisano

> Nie lubię też głupoty i

> zmuszania mnie do czegoś, bo inne barany też tak muszą.

nie ma chyba obowiazku posiadania samochodu w tym kraju?

wiec jesli juz go posiadam to robie tak jak mowia przepisy i inne regulacje dotyczace auta.

Napisano

> Nie znoszę naklejek na samochodzie! Zwłaszcza na przedniej szybie, tym bardziej że w Lanosie w

> domyślnym miejscu dla tej naklejki jest nadruk producenta szyby. Nie lubię też głupoty i

> zmuszania mnie do czegoś, bo inne barany też tak muszą. Mam to poniekąd zdiagnozowane

> jako"chorobę" , problem jest jednak taki, że starym nie dają na to papierów i trzeba się

> męczyć . Ale daje radę .

Argumentacja po zbóju. Nie ma co. pad.gif

Napisano

W normalnych samochodach mam przyklejone, ale w zabytkach nie kleję i wożę razem z dokumentami wozu. Po prostu nie widzi mi się taka naklejka w zabytkowym samochodzie...

Napisano

> Podobno 100 złotych.

> Lanos jeździ bez naklejki już 8 lat, Cee'd pół roku . Nawet nie wiem już, gdzie ich szukać w razie

> czego .

> Edit: Z Kii właśnie znalazłem w etui z papierami, fakturami i książką gwarancyjną . Myślisz, żeby

> ją wrzucić do schowka jak by co?

Trzeba miec obok w schowku - duzo miejsca nie zajmuje cool.gif, a w razie czego mozna szybko przykleic grinser006.gif

Napisano

> A czemu nie naklejasz? Zdejmujesz przednią tablice jak lecisz w trasy?

Nie, poprostu zapomniałem, przypomniałem sobie jak zobaczyłem ten post. Tablice nic do tego nei mają.

Napisano

> Nie, poprostu zapomniałem, przypomniałem sobie jak zobaczyłem ten post. Tablice nic do tego nei

> mają.

Pytam bo mam znajomego który wlasnie nie nakleja naklejki dlatego, ze na trasach poza miastem zdejmuje przednia tablice żeby go fotoradar nie trafił (wiec lepiej naklejki tez nie mieć).

Napisano

> Pytam bo mam znajomego który wlasnie nie nakleja naklejki dlatego, ze na trasach poza miastem

> zdejmuje przednia tablice żeby go fotoradar nie trafił (wiec lepiej naklejki tez nie mieć).

I to jest problem bo za to jest chyba tylko 100 czy 200zł mandatu, a zaoszczędzić można co najmniej 500 i 10 pkt :/

Napisano

> I to jest problem bo za to jest chyba tylko 100 czy 200zł mandatu, a zaoszczędzić można co najmniej

> 500 i 10 pkt :/

Jak wyczaja z suszarka, albo pjada za delikwentem to kumulacja.

Napisano

> Jak wyczaja z suszarka, albo pjada za delikwentem to kumulacja.

widzisz, zeby panowie miski zainteresowali sie, ze nie masz przedniej tablicy to naprawde trzeba miec bardzo duzego pecha

w wiekszosci przypadkow nie reaguja - dla jednych niestety dla innych stety

Napisano

> Pytam bo mam znajomego który wlasnie nie nakleja naklejki dlatego, ze na trasach poza miastem

> zdejmuje przednia tablice żeby go fotoradar nie trafił (wiec lepiej naklejki tez nie mieć).

to trzeba miec nierowno pod sufitem facepalm%5B1%5D.gif.

Ja nadzwyczajniej zapomnialem, w szczegolnosci, ze tablice + nalepke dalem jak auto stalo jeszcze na naprawie lakierniczej i byla wymieniana przedna szyba.

Napisano

gorzej jak fotka od tylu bedzie : )

Napisano

> gorzej jak fotka od tylu bedzie : )

To się rolety zakłada, szybciej i przyjemniej niż zdejmowanie blach zlosnik.gif

Nawet w ASO można zamówić rotfl.gif