Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świece żarowe FEBI

Featured Replies

Napisano

Padła mi świeca żarowa w osiołku. Mam ofertę na FEBI za 38 zł szt. Jest to dobre czy to wszystko 1 kit.

Napisano

jeden kit tak naprawde, niektore hurtownie maja 300 % przebitki na jednej swiecy takzze jak ktos uwaza ze zaplaci duzo to bedzie mial dobre to jest w bledzie grinser006.gif

Napisano

> jeden kit tak naprawde, niektore hurtownie maja 300 % przebitki na jednej swiecy takzze jak ktos

> uwaza ze zaplaci duzo to bedzie mial dobre to jest w bledzie

Pokaż mi takie

Napisano

> Padła mi świeca żarowa w osiołku. Mam ofertę na FEBI za 38 zł szt. Jest to dobre czy to wszystko 1

> kit.

Jakościowo średnia półka, pakuje rzeczy dość dobre.

A nie chcesz wymienić kompletu i założyć coś naprawdę dobrego?

Napisano

> Pokaż mi takie

pracowalem w jednej z najwiekszych hurtowni i widziaalem po jakiej cenie kupowali nawet jak nie brali mega duzych ilosci wink.gif

Napisano

> pracowalem w jednej z najwiekszych hurtowni i widziaalem po jakiej cenie kupowali nawet jak nie

> brali mega duzych ilosci

Jak mówisz o chińszczyźnie to możliwe, jak o brendowych rzeczach to nie smile.gif

Napisano

> Jak mówisz o chińszczyźnie to możliwe, jak o brendowych rzeczach to nie

Co jest za słowo? Ani to po polsku, ani po angielsku... Nawet źródłosłów trudno określić (bo przez A się pisze... )

Nie można było napisać 'markowych' ?

Napisano
  • Autor

> Jakościowo średnia półka, pakuje rzeczy dość dobre.

> A nie chcesz wymienić kompletu i założyć coś naprawdę dobrego?

Właśnie chce wymienić komplet. Ale problem polega na tym że koleś od którego chcę to kupić ma filtry łączniki i olej w dość dobrej cenie. Więc załatwiłbym to w jednej przesyłce.

Napisano

> Co jest za słowo? Ani to po polsku, ani po angielsku... Nawet źródłosłów trudno określić (bo przez

> A się pisze... )

> Nie można było napisać 'markowych' ?

sorry, niestety slang filiowo/sklepowy mi się udzielił blush.gif

Napisano

> Właśnie chce wymienić komplet. Ale problem polega na tym że koleś od którego chcę to kupić ma

> filtry łączniki i olej w dość dobrej cenie. Więc załatwiłbym to w jednej przesyłce.

Do Corsy? Wymień komplet to raz, NGK D-Power 62, pewnie znajdziesz poniżej 50zł/szt

Napisano
  • Autor

Zamówiłem jednak te FEBI. Dzisiaj przyszły wiec się za to wziąłem. Wymieniłem 3. Jednej ani rusz. Ani nie drgnie. Lałem w nią WD zostawię ją jeszcze na noc. Zauwazyłem jednak po odpaleniu auto że w okolicy gniazda lecą bąbelki powietrza czyli świeca ma przedmuch. Czy będzie z tym kłopot ?

Napisano

> Zamówiłem jednak te FEBI. Dzisiaj przyszły wiec się za to wziąłem. Wymieniłem 3. Jednej ani rusz.

> Ani nie drgnie. Lałem w nią WD zostawię ją jeszcze na noc. Zauwazyłem jednak po odpaleniu auto

> że w okolicy gniazda lecą bąbelki powietrza czyli świeca ma przedmuch. Czy będzie z tym kłopot

> ?

Może być kłopot, jeśli jest/była niewłaściwie dokręcona to teraz przez nieszczelności mógł się tam nazbierać syf i teraz problem.

Trzeba zapsikać i próbować ruszyć-może na gorącym silniku się uda.

Ewentualnie jeździć jak jest, ta świeca jest przepalona hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Może być kłopot, jeśli jest/była niewłaściwie dokręcona to teraz przez nieszczelności mógł się tam

> nazbierać syf i teraz problem.

> Trzeba zapsikać i próbować ruszyć-może na gorącym silniku się uda.

> Ewentualnie jeździć jak jest, ta świeca jest przepalona

Zapsikalem ją już. Ona idzie tak po milimetrze + dodatkowo efekty dźwiękowe w postaci piszczenia (jak zakręcanie kół). Boje się mocniej przeciągnąć co by gwintu nie urwać. Popróbuje jeszcze przez kilka dni ją spsikać. Ta świeca jest dobra akurat (chyba). Jeszcze żadnego komunikatu nie miałem.

Napisano

Gwintu to raczej nie urwiesz, prędzej samą świecę grinser006.gif

Jak się ruszyła to jest nadzieja, trzeba po trochu wykręcać i wkręcać, powinno się udać.

Napisano

> Zapsikalem ją już. Ona idzie tak po milimetrze + dodatkowo efekty dźwiękowe w postaci piszczenia

> (jak zakręcanie kół). Boje się mocniej przeciągnąć co by gwintu nie urwać. Popróbuje jeszcze

> przez kilka dni ją spsikać. Ta świeca jest dobra akurat (chyba). Jeszcze żadnego komunikatu

> nie miałem.

to rób tak- odkręcasz i cofasz, za każdym razem o część obrotu więcej wykręcaj aż poczujesz opór. Powoli i z wyczuciem-bez pośpiechu ok.gif

Napisano
  • Autor

> to rób tak- odkręcasz i cofasz, za każdym razem o część obrotu więcej wykręcaj aż poczujesz opór.

> Powoli i z wyczuciem-bez pośpiechu

Próbowałem tak dzisiaj robić z jedną swiecą. Odkreciłem trochę i zakręcałem. Ale to zakręcanie szło gorzej niż odkręcanie biglaugh.gif Zobaczymy jak jutro pójdzie jak się to pomoczy.

Napisano

> Próbowałem tak dzisiaj robić z jedną swiecą. Odkreciłem trochę i zakręcałem. Ale to zakręcanie szło

> gorzej niż odkręcanie Zobaczymy jak jutro pójdzie jak się to pomoczy.

cały czas polewaj, bo dziadostwo od tarcia strasznie się grzeje zlosnik.gif Dasz radę odkręćić ok.gif

Napisano

> Może być kłopot, jeśli jest/była niewłaściwie dokręcona to teraz przez nieszczelności mógł się tam

> nazbierać syf i teraz problem.

> Trzeba zapsikać i próbować ruszyć-może na gorącym silniku się uda.

a nie na zimnym?

> Ewentualnie jeździć jak jest, ta świeca jest przepalona

Napisano

> a nie na zimnym?

Ile ludzi, tyle teorii. Ja jednak należę do tych, którzy twierdzą, że na rozgrzanym, w kilkanaście minut po zgaszeniu będzie najłatwiej. Dlaczego? Bo tak słyszałem, również od mechaników (nie dwóch czy trzech).

Napisano
  • Autor

> Ile ludzi, tyle teorii. Ja jednak należę do tych, którzy twierdzą, że na rozgrzanym, w kilkanaście

> minut po zgaszeniu będzie najłatwiej. Dlaczego? Bo tak słyszałem, również od mechaników (nie

> dwóch czy trzech).

Wymieniłem tak jak mówiliście, odkrecałem zakręcałem, polewałem WD. I tak w kółko. Dla osoby która to będzie robić, polecam wymieniać to na ciepłym silniku. Nawet gorącym. Wystarczy chwile odczekać i rura. Moja znowu tak się zapiekła że niezbędne były kombinerki.

Niestety żeby nie było tak fajnie. Wpadłem na taki zarąbisty pomysł, aby gniazdo ze świecy wyczyścić z tego nagaru, wd itp. wykałaczką obwiniętą watą. Skutek: wata utknęła w gnieździe facepalm%5B1%5D.gif Czy coś się stanie, czy ona raczej ulegnie destrukcji ? Przejechałem już kawałek i jest ok. Ale co potem.

Napisano

nic sie nie stanie

Napisano

> Do Corsy? Wymień komplet to raz, NGK D-Power 62, pewnie znajdziesz poniżej 50zł/szt

A co sądzisz o Boschu ? zlosnik.gifrotfl.gif