Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Migający airbag pasażera

Featured Replies

Napisano

No dobra szpece typujemy WTF zlosnik.gif, bo zaczyna mnie to pomału irytować zlosnik.gif

Raz na jakiś czas w padlinie mrygnie mi kontrolka poduszki pasażera. Wygląda na to, że sama na moment się wyłączy, a później włączy? Skąd to wiem ?

Dla testów wyłączyłem ją całkowicie z poziomu menu kompa, po czym za moment sama się włączyła.

Problem występuje częściej gdy słucham głośniej muzyki icon_eek.gif lub gdy wysiada pasażer.

Odkąd pojawił się ten problem zdarzyło się kilka razy, że domknęła się szyba.

Swego czasu zapaliła mi się choinka na desce i musiałem na moment odpiąć aku i po podłączeniu pod kompa wyskoczyło kilka błędów, niektóre są wynikiem tej choinki (wszystkie udało się wykasować, więc na dniach pojadę jeszcze raz na kompa i zobacze co wyskoczy) ale może uda się coś Wam zdiagnozować, albo opisać na co zwrócić uwagę zlosnik.gif

Błędy:

U1602- Usterka lini CAN- raz po odpaleniu mrygał licznik więc (jednorazowa akcja)

U1726- Węzeł poduszek powietrznych NAB

U1710- Węzeł klimatyzacji NCL - jednorazowa akcja po wystąpieniu choinki na desce

U1703- Węzeł tablicy rozdzielczej- tak samo jednorazowa akcja

U71705- Węzeł radioodbiornika - tak samo jednorazowa sytuacja

B1003- Transporder klucza

B102C- przekaźnik ryglowania (obstawiam, że przez niego mogły się same domykać szyby)

B1005 Napięcie akumulatora

U1700 Węzeł NBC nieobecny

Wszystkie błędy były zapisane, niektóre ze statusem krytycznym ale dało się je wykasować. Ciekaw jestem, które się powtórzą ( o ile się powtórzą wink.gif

Napisano

Najpierw sprawdź stan akumulatora. Potem przypomnij sobie gdzie coś było grzebane, tzn. podpinane, dołączane, itd. Odepnij prawe drzwi z wtyczki i zobacz. Może się wiązka w gumie przetarła i zwiera.

Napisano
  • Autor

> Najpierw sprawdź stan akumulatora. Potem przypomnij sobie gdzie coś było grzebane, tzn. podpinane,

> dołączane, itd. Odepnij prawe drzwi z wtyczki i zobacz. Może się wiązka w gumie przetarła i

> zwiera.

dokladane było lusterko. ale tam wszystko wygląda git.

napięcie na aku po podpieciu pod kompa pokazywał 13,4-7 czyli delikatnie poniżej normy, ale chyba nie na tyle poniżej żeby miało to coś wspólnego z poducha

Napisano

Napięcie na akumulatorze może być, ale pojemności nie ma i jest do wyrzucenia. Podepnij inny akumulator. A na to co pokazuje komputer nie patrz, lepiej miernik wziąć w rękę.

Napisano

> Napięcie na akumulatorze może być, ale pojemności nie ma i jest do wyrzucenia. Podepnij inny

> akumulator. A na to co pokazuje komputer nie patrz, lepiej miernik wziąć w rękę.

Ale czy by wtedy odpalał auto?

Ja miałem tego typu problemy po padzie akumulatora ale już nie dawało się go odpalić.

Napisano

Ostatnio z akumulatorami mam dużo do czynienia z racji energii odnawialnej. Jeszcze trakcyjne jako tako dają radę, ale zwykłe rozruchowe do samochodów to po prostu ZŁOM. Co z tego że napięcie trzyma, jak pojemności nie ma, bo masa czynna opadła?. Elektronika w aucie potrzebuje stabilnego zasilania, więc jakiekolwiek zaburzenie może powodować błędy.

Napisano
  • Autor

> Ostatnio z akumulatorami mam dużo do czynienia z racji energii odnawialnej. Jeszcze trakcyjne jako

> tako dają radę, ale zwykłe rozruchowe do samochodów to po prostu ZŁOM. Co z tego że napięcie

> trzyma, jak pojemności nie ma, bo masa czynna opadła?. Elektronika w aucie potrzebuje

> stabilnego zasilania, więc jakiekolwiek zaburzenie może powodować błędy.

Aku jest od nowości i problem faktycznie pojawia się częściej gdy jest mocniej obciążone radiem. Jak dostanę miernik w rękę to sprawdzę pojemność ok.gif