wojtala Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Panowie i Panie jest pytanie. W renault Master 165KM jest problem z metalowym łącznikiem układu doładowania. Aby go ściągnąć należy odkręcić dwie opaski ślimakowa, dokładnie takie: Czy ktoś wie gdzie zakupić klucz do odkręcenia tego ?? Łeb tego jest okrągły z trzeba wpustkami. Próbowałem to wykręcać kombinerkami i innymi podobnymi narzędziami, ale zbyt mocno jest to dokręcone. Dojścia dla szlifierki tam również nie ma, aby to wyciąć. Pozd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanu Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 chyba tylko takie coś cię uratuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grogi Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 9 godzin temu, wojtala napisał: Panowie i Panie jest pytanie. W renault Master 165KM jest problem z metalowym łącznikiem układu doładowania. Aby go ściągnąć należy odkręcić dwie opaski ślimakowa, dokładnie takie: Czy ktoś wie gdzie zakupić klucz do odkręcenia tego ?? Łeb tego jest okrągły z trzeba wpustkami. Próbowałem to wykręcać kombinerkami i innymi podobnymi narzędziami, ale zbyt mocno jest to dokręcone. Dojścia dla szlifierki tam również nie ma, aby to wyciąć. Pozd Ta guma do wymiany? Można rozciąć i spróboać poszarpać z jenej i drugiej strony... Ew. podejść dremelką z przedłużką - jak dało rade wsadzić aparat, to i taka mini-slifierka powinna wejść - i osłabić tą opaskę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyniek000 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 18 godzin temu, wojtala napisał: Panowie i Panie jest pytanie. W renault Master 165KM jest problem z metalowym łącznikiem układu doładowania. Aby go ściągnąć należy odkręcić dwie opaski ślimakowa, dokładnie takie: Czy ktoś wie gdzie zakupić klucz do odkręcenia tego ?? Łeb tego jest okrągły z trzeba wpustkami. Próbowałem to wykręcać kombinerkami i innymi podobnymi narzędziami, ale zbyt mocno jest to dokręcone. Dojścia dla szlifierki tam również nie ma, aby to wyciąć. Pozd Zlap kombinerkami za tą odstajaca część tej opaski i pociagnij mocno a samo sie rozleci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts