Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozlana benzyna w garażu

Featured Replies

Napisano

Wczoraj w garażu rozlało mi się ze 2l starej benzyny na podłogę. Zmyłem to mopem (takim do wyrzucenia) potem zasypałem piaskiem, zebrałem go i wyrzuciłem. Okno całą noc otwarte. Niestety zapach przeniósł się już do środka domu. Ile czasu benzyna będzie się wywietrzać? Na razie pozatykałem drzwi ręcznikami...

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, DoLeCk napisał:

Samą wodą przemyłeś?

z mydłem ;] 

Napisano
5 godzin temu, bielaPL napisał:

Wczoraj w garażu rozlało mi się ze 2l starej benzyny na podłogę. Zmyłem to mopem (takim do wyrzucenia) potem zasypałem piaskiem, zebrałem go i wyrzuciłem. Okno całą noc otwarte. Niestety zapach przeniósł się już do środka domu. Ile czasu benzyna będzie się wywietrzać? Na razie pozatykałem drzwi ręcznikami...

Żwirek dla kota chłonie zapach i samą benzynę. Może być silikonowy lub naturalny do wyboru. :)

Napisano
6 godzin temu, bielaPL napisał:

Podpal, wypali się ;)

A na poważnie, podłogę masz chłonną (np. beton), czy jakieś płytki/żywicę ?

Zrób dobry przewiew w garażu, można spróbować posypać kawą mieloną albo żwirkiem dla kota jak już wspomniano.

Są też preparaty do usuwania zapachów, chyba w auchan albo leroy kiedyś widziałem.

Napisano
  • Autor

płytki, zaraz zamknę garaż bo od rana się wietrzy, zobaczymy na ile pomogło

Napisano

Akra od K2 i spłukać wodą choć benzyna raczej szybko sama wietrzeje:)

Napisano

Dżizas... u mnie ciągle tego typu akcje, ale rozleje się, odparuje i po temacie. Nie masz wentylacji w garażu...? 🙂 czy paliwo rakietowe od ruskich kupujesz...

Napisano
  • Autor

dopiero od dwóch dni jest w miarę ok z zapachem, wentylacja jest, jak tam kapkę coś było to jeszcze nie było problemu ale te 2 litry jakoś długo się wietrzyły ;] 

Napisano

Benzyny nie rozlewałem w garażu, ale często zmywałem coś zwykłą noPb (ostatnio pękła mi bańka z impregrantem do drewna na półce 8]) - po godzinie nic nie było czuć. W małej kotłowni (8m2) często myję rzeczy w zmywaczu, bezczynie, benzynie ekstrakcyjnej - żona twierdzi, że śmierdzi ;) ale kiedy myje. Na wieczór jest już ok - nawet bez specjalnego wietrzenia. Może ta rozlana benzyna nią nie była albo była z czymś (2-suw) ..