Jump to content

Fiorino,Dokker, czy coś innego?

KYRTAP

Recommended Posts

Kiedyś do firmy kupowałem taką taczkę Fiorino z "fabrycznym" gazem. Tam był silnik PSA bez hydraulicznych popychaczy i był problem z zaworami na gwarancji. Naprawiono i dalej śmigał jako taka taczka bliskiego zasięgu.

Był lubiany bo był tani, prosty i służył jak młotek. Niestety był też brudny, zaniedbywany... Ale różne firmy mogą różnie traktować swoje auta, więc jak zawsze to zależy czy warto.

• Like 1

miałem fiorino - było w cenie obecnie najniższej krajowej brutto - dawał radę, póżniej berlingo i to był przeskok, a jeszcze citroen C15 - auto nie do zaje...niaaa 

naprawdę C15 z dieslem 1.9 bez turbo mogło by zagiąć D123

Ja szukałem i w końcu kupiłem nowe. Wszystkie fiorina czy w gazie czy dieslu miały nastukane ponad 200kkm. 90 % to był kibel w środku. A jak było coś świeżego z importu to cena na poziomie 3/4 nowego. Próbuj, ja szukałem miesiąc i zwatpilem bo auto zrobiło się pilne. 

• Like 1

18 minut temu, Marcinas napisał(a):

Ja szukałem i w końcu kupiłem nowe. Wszystkie fiorina czy w gazie czy dieslu miały nastukane ponad 200kkm. 90 % to był kibel w środku. A jak było coś świeżego z importu to cena na poziomie 3/4 nowego. Próbuj, ja szukałem miesiąc i zwatpilem bo auto zrobiło się pilne. 

Rozważam kupno nowego. Co kupiłeś jeśli można wiedzieć?

19 minut temu, KYRTAP napisał(a):

1,3 multijet. pali 4-5 w mieście przy spokojnej jeździe, 6-7 tak przy 140-150.  tak naprawdę wziąłem w leasing a nie kupiłem :) 

44 minuty temu, Marcinas napisał(a):

1,3 multijet. pali 4-5 w mieście przy spokojnej jeździe, 6-7 tak przy 140-150.  tak naprawdę wziąłem w leasing a nie kupiłem :) 

Fiorino wychodzi chyba najtaniej z małych dostawczaków. Szkoda że nie mają w ofercie benzyny z lpg. 

42 minuty temu, KYRTAP napisał(a):

Fiorino wychodzi chyba najtaniej z małych dostawczaków. Szkoda że nie mają w ofercie benzyny z lpg. 

takie czasy, ludzie biorą co jest. mój był jakiś wybrakowany: bez radia, ekranu, przesuwanych bocznych drzwi, ale za to w starej cenie. w nowej już bym nie kupił. fakt, mimo to jest w tej chwili najtańszą ofertą.

2 godziny temu, KYRTAP napisał(a):

Ja wczoraj kupiłem berlingo hdi 100km, strasznie trudno znaleźć ale jest szansa. Wziąlem 2 sztuki i okazało sie że osobówki z lepszych wypasem jest tańsza od blaszaka :totalszok:

• Like 3

8 godzin temu, Łukasz___F napisał(a):

Ja wczoraj kupiłem berlingo hdi 100km, strasznie trudno znaleźć ale jest szansa. Wziąlem 2 sztuki i okazało sie że osobówki z lepszych wypasem jest tańsza od blaszaka :totalszok:

A to sa w ogole jeszcze w ofercie osobowki z hdi czy noPB?

Chyba jakis czas temu byly dostepne tylko Berlingo EV w wersjach osobowych :facepalm:

27 minut temu, Maciej__ napisał(a):

A to sa w ogole jeszcze w ofercie osobowki z hdi czy noPB?

Chyba jakis czas temu byly dostepne tylko Berlingo EV w wersjach osobowych :facepalm:

Zjeżdżają do dealerów auta które zamówili 1-1,5 roku temu. Teraz tylko EV do zamówienia :ok:

• Like 1
  • Poo 1