KYRTAP Posted January 4 Share Posted January 4 Szukam małego dostawczaka w benzynie. Warunek konieczny to możliwość jazdy na lpg i klimatyzacja. Warto w ogóle szukać używanych aut użytkowych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harp Posted January 4 Share Posted January 4 Kiedyś do firmy kupowałem taką taczkę Fiorino z "fabrycznym" gazem. Tam był silnik PSA bez hydraulicznych popychaczy i był problem z zaworami na gwarancji. Naprawiono i dalej śmigał jako taka taczka bliskiego zasięgu. Był lubiany bo był tani, prosty i służył jak młotek. Niestety był też brudny, zaniedbywany... Ale różne firmy mogą różnie traktować swoje auta, więc jak zawsze to zależy czy warto. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel Posted January 4 Share Posted January 4 miałem fiorino - było w cenie obecnie najniższej krajowej brutto - dawał radę, póżniej berlingo i to był przeskok, a jeszcze citroen C15 - auto nie do zaje...niaaa naprawdę C15 z dieslem 1.9 bez turbo mogło by zagiąć D123 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinas Posted January 5 Share Posted January 5 Ja szukałem i w końcu kupiłem nowe. Wszystkie fiorina czy w gazie czy dieslu miały nastukane ponad 200kkm. 90 % to był kibel w środku. A jak było coś świeżego z importu to cena na poziomie 3/4 nowego. Próbuj, ja szukałem miesiąc i zwatpilem bo auto zrobiło się pilne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KYRTAP Posted January 5 Author Share Posted January 5 18 minut temu, Marcinas napisał(a): Ja szukałem i w końcu kupiłem nowe. Wszystkie fiorina czy w gazie czy dieslu miały nastukane ponad 200kkm. 90 % to był kibel w środku. A jak było coś świeżego z importu to cena na poziomie 3/4 nowego. Próbuj, ja szukałem miesiąc i zwatpilem bo auto zrobiło się pilne. Rozważam kupno nowego. Co kupiłeś jeśli można wiedzieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinas Posted January 5 Share Posted January 5 19 minut temu, KYRTAP napisał(a): Rozważam kupno nowego. Co kupiłeś jeśli można wiedzieć? 1,3 multijet. pali 4-5 w mieście przy spokojnej jeździe, 6-7 tak przy 140-150. tak naprawdę wziąłem w leasing a nie kupiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KYRTAP Posted January 5 Author Share Posted January 5 44 minuty temu, Marcinas napisał(a): 1,3 multijet. pali 4-5 w mieście przy spokojnej jeździe, 6-7 tak przy 140-150. tak naprawdę wziąłem w leasing a nie kupiłem Fiorino wychodzi chyba najtaniej z małych dostawczaków. Szkoda że nie mają w ofercie benzyny z lpg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinas Posted January 5 Share Posted January 5 42 minuty temu, KYRTAP napisał(a): Fiorino wychodzi chyba najtaniej z małych dostawczaków. Szkoda że nie mają w ofercie benzyny z lpg. takie czasy, ludzie biorą co jest. mój był jakiś wybrakowany: bez radia, ekranu, przesuwanych bocznych drzwi, ale za to w starej cenie. w nowej już bym nie kupił. fakt, mimo to jest w tej chwili najtańszą ofertą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz___F Posted January 5 Share Posted January 5 2 godziny temu, KYRTAP napisał(a): Rozważam kupno nowego. Co kupiłeś jeśli można wiedzieć? Ja wczoraj kupiłem berlingo hdi 100km, strasznie trudno znaleźć ale jest szansa. Wziąlem 2 sztuki i okazało sie że osobówki z lepszych wypasem jest tańsza od blaszaka 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej__ Posted January 6 Share Posted January 6 8 godzin temu, Łukasz___F napisał(a): Ja wczoraj kupiłem berlingo hdi 100km, strasznie trudno znaleźć ale jest szansa. Wziąlem 2 sztuki i okazało sie że osobówki z lepszych wypasem jest tańsza od blaszaka A to sa w ogole jeszcze w ofercie osobowki z hdi czy noPB? Chyba jakis czas temu byly dostepne tylko Berlingo EV w wersjach osobowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz___F Posted January 6 Share Posted January 6 27 minut temu, Maciej__ napisał(a): A to sa w ogole jeszcze w ofercie osobowki z hdi czy noPB? Chyba jakis czas temu byly dostepne tylko Berlingo EV w wersjach osobowych Zjeżdżają do dealerów auta które zamówili 1-1,5 roku temu. Teraz tylko EV do zamówienia 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts