Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilot do Megane

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś mi powie czy to jest standard, że zasięg pilota (oryginalnego w kluczyku) od centralnego (Megane 96r) ma tak krótki zasięg, że ledwo łapie przy samochodzie? Widziałem nie raz jak ktoś tak samo jak ja celuje przy szybie żeby otworzyć. Siakiś stefan so sprzedaje baterie sprawdził na czymś i stwierdził, że są dobre. Ponoć coś z odbiornikiem czy nadajnikiem? Renie mam od 3 miechów i nie wiem kiedy były wymieniane. Za każdym razem łapię gula jak widze że teść otwiera swoją Xarę z odległości 40-50 metrów. Niby nic a złości.

Napisano

Witam.

Zalezy czy na podczerwien czy radiowo? Moze "tesciu" ma radiowo i tyle.

Napisano

> Czy ktoś mi powie czy to jest standard, że zasięg pilota

> (oryginalnego w kluczyku) od centralnego (Megane 96r) ma tak

> krótki zasięg, że ledwo łapie przy samochodzie? Widziałem nie

> raz jak ktoś tak samo jak ja celuje przy szybie żeby otworzyć.

> Siakiś stefan so sprzedaje baterie sprawdził na czymś i

> stwierdził, że są dobre. Ponoć coś z odbiornikiem czy

> nadajnikiem? Renie mam od 3 miechów i nie wiem kiedy były

> wymieniane. Za każdym razem łapię gula jak widze że teść otwiera

> swoją Xarę z odległości 40-50 metrów. Niby nic a złości.

Masz pilota na podczerwień i stąd mały zasięg, a tak na marginesie to po co chcesz otwierać samochód z 40-50 metrów skoro żeby do niego wsiąść i tak musisz doń podejść?.

Pozdrawiam.

Napisano

W megankach do 98 albo nawet 99 roku byly montowane centralne zamki sterowane podczerwienia wiec zasieg ograniczony jest wlasnie dlatego...

Napisano

Ja mam megankę 98 i nie zauważyłem u siebie takiego problemu. Może nie łapie z kilkudziesięciu metrów ale z 10-15 bez problemu otwieram auto. Na świeżych bateriach to z paru metrów przez szybe nawet łapie. Może coś z nadajnikem albo odbiornikiem???

Zawsze można przyłożyć kluczyk do głowy. Z tego co pokazywali w Top Gear znacznie poprawia to zasięg wink.gif

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Zawsze można przyłożyć kluczyk do głowy. Z tego co pokazywali w Top

> Gear znacznie poprawia to zasięg

> Pozdro

hahaha.gif

goście są niesamowicie pomysłowi. A nie wystrzeli coś? uzbroj_zlo.gif Z dziurką w skroni raczej mi nie do twarzy.

Faktycznie mam podczerwień. Ale żeby przy samej szybie nie łapało. Zauważyłem, że najlepiej jest od tyłu cfaniaczek.gif . Przez tylnią szybę w sęsie. Więc może to nie baterie.

Napisano

Odbiornik jest w panelu przy lampce sufitiwej (taka ciemna wystająca bulwa). Jak w to wycelujesz z większej odległości to pewnie też załapie ale najlepszy dostęp jest od tylnej szyby. Tak to już jest z podczerwienią, że nic nie może zasłaniać wiązki.

Napisano
  • Autor

Już kiedyś próbowałem czyścić tą bulwę myśląc, że słabo łapie przez brud, ale to nic nie dało. No cuż nołbadys perfekt. A tak przy okazji, może ktoś ma lub wie skont można zciągnąć instrukcję do megi i coś w rodzaju "sam naprawiam"?

Napisano

> Już kiedyś próbowałem czyścić tą bulwę myśląc, że słabo łapie przez

> brud, ale to nic nie dało. No cuż nołbadys perfekt. A tak przy

> okazji, może ktoś ma lub wie skont można zciągnąć instrukcję do

> megi i coś w rodzaju "sam naprawiam"?

A czyściłeś z wierzchu czy jak wink.gif Tak na poważnie... często przyczyną wadliwego odbioru owej "bulwy" jak kolega określił jest ...woda, dostająca sie na płytkę odbiornika w owej bulwie.. wkąd tam woda? cóż.. przecieka przez uszczelkę pod anteną... Zdaża się, że uszkodzeniu ulegają diody nadawcze podczerwieni w plipach(kluczykach), czasem microswitch czyli przycisk... wszystko jest do sprawdzenia/naprawy, tylko jak ktoś się nie zna na elektronice w aucie to polecam wizytę u fachowców.. popsuć łatwo smile.gif Do tego kwestia bezpieczenstwa - coś, co sieje w promieniu kilometra łatwiej zapisac itp, coś o ograniczonym zasięgu - np podczerwień trudniej... mimo, ze te kody są coraz "mądrzejsze" itp... Tak przy okazji.. szukam kogoś, kto miał już doczynienia z usterkami centralnego zamka w megance- siłowniki w drzwiach... po kolei padające ... naprawa poprzez wymianę, zastąpienie innymi ? smile.gif Jak sie tam zabvrać do demontarzu tapicerki w drzwiach?

Napisano

> Jak sie tam zabvrać do demontarzu

> tapicerki w drzwiach?

W tylnych nie wiem, natomiast w przednich:

Najpierw trox pod klamką do otwierania drzwi, Następnie obudowa głośnika, głośnik, i dalej już idzie jak po kłębku.

Nastaw się na trudny dostęp. Nawet po zdjęciu tapicerki zobaczysz kupę balchy i nie za duże otwory. Do tego jeszcze w drzwiach są powkręcane plastiki przypominające plastry miodu, wypełniające powierzchnię pomiędzy opuszczoną szybą a zewnętrznym poszyciem drzwi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.