Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moj 1,7 DTi nie lubi dlugich tras..

Featured Replies

Napisano

Sprawa ma sie tak o: jezdze po miescie i wsio jest ok. Ale wyjade poza miasto, przejade nascie kilometrow ze stalą predkoscia (110 - 130) i...najpierw slychac zupelnie inny dzwiek silnika (lekkie rzęzenie) i za chwile zapala sie kontrolka elektroniki silnika. Auto jedzie dalej, rzęzenie lekko sie uspokaja ale kontrolka sie swieci i jednak slychac inny dzwiek. Zdarza sie ze po paru kilometrach (przy zmniejszeniu predkosci) kontrolka zgasnie i wszystko wraca do normy, czasami musze sie zatrzymac, zgasic silnik i po kilku sekundach juz nie swieci. Auto nie kopci, nie traci mocy, jedzie dalej. Niestety zlacze diagnostyczne jest chyba walniete bo nie udalo mi sie podlaczyc z kompem frown.gif Gdyby ktos mial jakiegos pomysla..bede wdzieczny

Pozdrawiam

Napisano

miałem coś w podobnego. Tylko u mnie nie zmieniał się dzwięk silnika.

Na kompie nic nie wychodziło - ale jak sprawdziłem u kolesia który miał oprogramowanie jak w serwisie, wyszło mi że czujnik pedału sprzegła - koszt... 96 zł

Napisano

predkosc 110-130 to jest chyba nonstop na turbince (obroty 2000-3000tys) moze cos nei tak z turbinka ??? lub cos zwiazane z nia

Napisano

> predkosc 110-130 to jest chyba nonstop na turbince (obroty

> 2000-3000tys) moze cos nei tak z turbinka ??? lub cos zwiazane z

> nia

prędkość względem obrotów silnika to chyba zależy od rodzaju skrzyni biegów.I wg mnie turbina częściej się załącza i pracuje w różnych obciążeniach w mieście niż na trasie a nawet w trasie przy prędkości 110km/g stałej turbina nie pompuje przynajmniej tak jest w moim "starym" isuzu; wskaźnik boost pokazuje ciśnienie doładowania podczas przyśpieszania i przy większych prędkościach lub obciążeniu silnika(górki).

A w tych silnikach nowszej generacji chyba jest stosowany ten słynny zawór recyrkulacji spalin i ja stawiałbym na niego bo jak miałem astrę z silnikiem z tym zaworem to check zapalał się właśnie na trasie przy stałej prędkości

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Zamykając temat:

Przyczyna: uszkodzony czujnik położenia wału.

Skutek: przy wiekszych prędkościach lub stałej, równej jeździe powyżej 100 rzęrzenie i i po chwili zapalanie kontrolki awarii silnika.

Naprawa: wymiana czujnika

Koszt: czujnik - 260 zł crazy.gif mocowany na jednej śrubce pomiedzy silnikiem a grodzią + wtyczka smile.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.