Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

195/50 15 na feldze 7" ET30 delikatnie obciera...

Featured Replies

Napisano

...z tyłu po jednym dniu jazdy zaobserwowałem lekkie ślady otarcia opny, tak po 1 cm od zewnetrzej strony akurat tam, gdzie nadkole zachodzi troche bardziej do wnętrza otworu na koło.... teoretycznie konfiguracja podana w temacie powinna być ok, ale... i pewnie po 70 kkm sprężyny juz nie tak sprawne jak byc powinny i stąd moje dwa pomysły

1) wyciągnąć plastikowe nadkole i pokombinowac coś z tymi wystającymi elementami

albo

2) (to rozwiązanie bardziej mi sie podoba) klik klik - gumy usztywniające - po jednej na kazdą stronę i przy okazji zastanawiam sie, czy nie wrzucić też po jednej na przód bo na skręconych kołach po wjechaniu w troche głębszą nierówność też ze dwa - trzy razy mi jęknęło coś z przodu....

nie chce w ten sposób usztywniać zawieszenie, bo na pewno taka guma nie jest na to srodkiem... intereuje mnie tylko czy po założeniu takiej jdnej lub dwóch na spręzyne kłopot z dobijaniem opony do nadkola zniknie?

Co o tym myslicie?

Napisano

Mialem ten sam problem (takie same opony/felgi et) , trzabylo mocowanie zderzaka przyciac/zmienic

Napisano
  • Autor

stymże u mnie ocieranie występuje w miejscu gdzie do krawędzi błotnika przykręcone jest plastikowe nadkole, przzy zewnętrznej krawędzi błotnika - szczerze mówic nie widze tam nigdzie mocowania zderzaka :/ no chyba, że w punto nie ma fabrycznie plastikowych nadkoli w tylnych błotnikach i to co jest u mnie było dodatkowo dołozone i dlatego obciera a te mocowanie są schowane pod tym nadkolem?

Napisano

ja stosuje sie do pewnego wzoru wink.gif

wyklepane blotniki + wyciete ranty + zdjete nadkola = zero ocierania

Napisano

wszystko spoko ale idzie to wszystko połaczyc z nadkolami....wsumie przydatna rzecz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.