Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebuje porady przy zakupie auta sprowadzonego

Featured Replies

Napisano

Sprawa wyglada nastepujaco - w sobote jade zobaczyc auto sprowadzone z Wloch. Przegrzebalem wszystkie mozliwe strony i wiem mniej wiecej jakie dokumenty powinien przekazac mi sprzedajacy i do musze dalej zrobic ja.

Sek w tym, ze sprzedawca chce, zebym to ja widnial na umowie kupna sprzedazy z Wlochem. Generalnie nie bardzo mi sie to podoba - wiaze sie to z dosc duzymi formalnosciami no i unikaniem przez osobe sprowadzajaca m. in oplaty recyclingowej i iinych oplat skarbowych. Poza tym to jest, tak naprawde, sprzedawanie auta na lewo.

Chcialbym dowiedziec sie jakie sa dokladnie formalnosci w przypadku umow i aut zakupionych w ten sposob. Jakie jest ryzyko, ze Urzad Skarbowy sie przyczepi? Do czego dokladnie moze sie przyczepic? Na co musze uwazac, zeby nie miec pozniej klopotow?

Auto sprowadzane kupuje pierwszy raz, wiem, ze przepisy zmieniaja sie na biezaco a ja ich nie sledze. Czy ktos z Was moglby udzielic mi jakiejs praktycznej rady w tej sprawie?

Napisano

Ja też tak miałem. Mi sprowadzał znajomy furę ale na umowie byłem ja jako kupujący. No niestety wszystkie opłaty ty ponosisz (recykling, skarbówka, akcyza)

Napisano

Jesli to Cie pocieszy to napisze ze przyslowiowe 99% aut sprowadzanych przez sprowadzaczy i sprzedawanych w PL jest wlasnie w sposob jaki opisales. Ryzyko z tym zwiazane zawsze jest ale jesli nie bedzie przeginki z cena na umowie (typu 1 euro) to zaden urzad w PL sie nie czepi. Mozesz tez sprobowac sie dogadac ze sprzedawca aby on zalatwil wszystkie formalnosci w Twoim imieniu. Ty na sam koniec idziesz ze wszystkimi tlumaczeniami, przegladami tylko do US i WK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.