Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grande - przegląd roczny

Featured Replies

Napisano

no i minął rok użytkowania Grande, pojechałem na przegląd przebieg 25kkm, na przeglądzie wymienili soft w komputerze- wgrali nowy(skarżyłem się im na wariujący wskaźnik temp., i pokazałem nawet filmik nagrany komórką), wymienili listwę plastikową w której osadzone są spryskiwacze szyby( zobaczymy jak się będą zachowywały teraz), wymienili soft w centralce LPG na nowszy, i to wszystko. Pożyczyli szerokiej drogi . A teraz kilka danych do ostatniego tankowania LPG a było to przy przebiegu 24877km zużyto:

Pb- 853,64 l. -wydano na Pb- 3543,51zł

LPG- 1285,98 l. - wydano na LPG- 2554,72

czyli wg. excela średnie spalanie wynosi na LPG 8,836 (jazda na LPG i Pb samej Pb spalał do 7l) czyli koszt 1km jest to kwota 0,18zł.

Mimo że oszczędność jest znaczna, to prawdopodobnie nowej fury czyli Suzuki SX4 nie będe przerabiał na kuchenkę ( przejechałem już nim 4500km), a Grande obecnie jeżdżą moi rodzice

Przez rok eksploatacji zastrzeżenia były głównie do: sławnej przekładni kierowniczej(mam już trzecią zamontowaną), spryskiwaczy- za nisko lały, uszczelnienie na wale od strony skrzyni ( zrobili to przy montażu LPG), ciężko odmykające się drzwi tylne- poprawili, regulacja tylnej klapy i drzwi ze względu na nierówne szczeliny- poprawili, mocowanie rury od filtra powietrza do podłużnicy- wymienili uchwyt na gwarancji. Sam dodatkowo zakupiłem i zamontowałem filtr przeciwpyłkowy, i to chyba wszystko z usterek które były usuwane. Zobaczymy co będzie dalej.

Gdyby ktoś zapytał czy kupiłbym drugi raz Grande odpowiedział bym że TAK, ale gdy zacząłem sobie liczyć wersję którą chciałem kupić w lutym, to się okazało że kupiłem SX4 bo Grande mi dobiło do tej ceny, a spodobał mi się napęd 4x4 i chciałem mieć pseudoterenówkę ( lub jak kto woli miejską terenówkę)

Napisano

trochę dużo tych małych usterek ,ale w sumie zawsze są choroby wieku dziecięcego grinser006.gif

no to kolejnych teraz bezproblemowych 25 kkm 20.GIF

Napisano

Czyli całkiem ok.

A co to była za wersja? Jeśli można wiedzieć...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.