Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelka pod głowicą ??

Featured Replies

Napisano

pacjent uno 1.0 gaźnik

zlekceważone objawy:

- lekkie dymienie przy ostrym przyspieszaniu

- mocniejsze niz zwykle nagrzanie silnika od jakiś 2 miesięcy (subiektywne, bo wskaźnik na 90 stał), myślałem ze wiosna itp ...

ostrzeżenie: zgasł w zeszłym tygodniu 2 razy, nie robił mi tego nigdy ......

unolot sie wkurzył:

na parkingu (jak wracałem na szczęście) buchnęło parą i pociekło ..... zabrudzony płyn z olejem chyba, trzasnąłem drzwiami i poszedłem wnosić zakupy. dziś cały czas coś powoli cieknie, płyny w chłodnicy troszkę ubyło (od dawno ciekło..) olej niby ok, ale od jakiegoś czasu wydawał mi sie jakiś rzadki ... ładnie kreci ale nie pali, i słychać podczas kręcenia to coś, dodatkowy głuchy pogłos...

uszczelka pod głowicą ?? zmieniałem ja kurde jakiś czas temu ...

Napisano

Jak zmieniałeś to głowica była planowana?

Napisano

> nie

To mogą być właśnie efekty no.gif

Napisano
  • Autor

i tak chce go opchnac jak najszybciej..

jak każe założyć nową to chyba wytrzyma troszkę.. ??

Napisano

Jak uszczelka to by albo dymił na biało+ biały nalot na wydechu i ubytki płynu albo by ciekło spod głowicy (to było u mnie), coś dziwne żeby na 85 tyś km ( o ile to prawdziwy przebieg przy tym roczniku) 2 razy uszczelka poszła.

Jak temp była wyższa i walnęło parą to albo termostat się zawiesił albo i to pewne nie załączył się wentylator jakimś cudem bo jak się włączy to nie ma szans go ugotować. CO do nie palenia to wykręć świece i zobacz jak wyglądają białe, czarne, mokre itp. Ja stawiam na układ zapłonowy (świece i przewody i źle ustawiony zapłon) na objawy by pasowało, za wczesny zapłon grzeje silnik do tego źle ustawiony gaźnik i będzie dymił przy pałowaniu. Jak płyn pójdzie do oleju to nie robi się rzadki tylko majonez, rzednieje jak pójdzie paliwo do oleju. A głuchy odgłos to pojęcia nie ma. Ja zmieniałem uszczelkę i głowicy nie planowałem bo ponoć nie wolno w fire tego robić- silnik staje się kolizyjny. Wystarczy dobrze zeskrobać np. nożem i potem lekko papierkiem 600 na mokro do zabielenia wyczyścić tak samo blok i ma być. Równo dokręcić głowicę i ma trzymać. Wymiana uszczelki to jakieś 2.5-3 h roboty (z drogą do sklepu po uszczelkę)

Napisano

> i tak chce go opchnac jak najszybciej..

> jak każe założyć nową to chyba wytrzyma troszkę.. ??

Wytrzymać, wytrzyma, ale czy to aż taki wielki problem splanować głowice jak będzie na wierzchu?

Napisano

> bo ponoć nie wolno w fire tego robić- silnik staje się

> kolizyjny. Wystarczy dobrze zeskrobać np. nożem i potem lekko

> papierkiem 600 na mokro do zabielenia wyczyścić tak samo blok i

> ma być.

Okej, ale planowanie ma na celu wyrównanie powierzchni głowicy, a nie usunięcie resztek starej uszczelki.

Napisano
  • Autor

> dziwne żeby na 85 tyś km ( o ile to prawdziwy przebieg przy tym

> roczniku)

prawdziwy - jestem 2 włascielem - poprzedni serwisował sie tylko w aso - mam wpisy

> Ja stawiam na układ zapłonowy (świece i przewody i źle ustawiony

> zapłon) na objawy by pasowało, za wczesny zapłon grzeje silnik

> do tego źle ustawiony gaźnik i będzie dymił przy pałowaniu.

ale cieknie przecież .....

nie ma majonezu ...

> to jakieś 2.5-3 h roboty (z drogą do sklepu po uszczelkę)

dla mnie 3,5 dnia - -mam 2 lewe do tego ..

Napisano

> prawdziwy - jestem 2 włascielem - poprzedni serwisował sie tylko w

> aso - mam wpisy

cofnąć licznik w Uno to bułka z masłem swiety.gif

> ale cieknie przecież .....

> nie ma majonezu ...

> dla mnie 3,5 dnia - -mam 2 lewe do tego ..

jak nie spróbujesz to się nie nauczysz ok.gif

Napisano

> cofnąć licznik w Uno to bułka z masłem

Dokładnie

> jak nie spróbujesz to się nie nauczysz

Nie każdy to lubi clown.gif

Napisano

> Dokładnie

> Nie każdy to lubi

Dla mnie - mimo że też mam dwie left hands - mozliwość rozebrania czegoś a potem złożenia fantastycznie wpływa na libido wink.gif

Napisano

> Dla mnie - mimo że też mam dwie left hands - mozliwość rozebrania

> czegoś a potem złożenia fantastycznie wpływa na libido

No ja swoje uno znałem z każdej srubki biglaugh.gif

Ale wieczne rozbieranie w końcu mi się znudziło - mógłbym tak nonstop je rozbierać oink.gif i naprawiać jakbym miał sponsora na części zlosnik.gif

Napisano

> Okej, ale planowanie ma na celu wyrównanie powierzchni głowicy, a nie

> usunięcie resztek starej uszczelki.

No wiem co to jest planowanie, ale skoro mały pzebieg głowica ściągana pierwszy raz to po co od razu planować, jakby każdy to robił za każdym ściąganiem głowicy to po kilku razach by nie było kantu na głowicy. Przed założeniem warto sprawdzić czy jest prosta i jeśli nie to ewentualnie wtedy planować a nie na pałę od tak. Wystarczy płaska powierzchnia arkusz papiery 1500 albo 2000 i poruszać troche głowicą i widac gdzie leży a gdzie nie.

Napisano

no prawie taaa spineyes.gif

planowanie tonie tylko zebrac i ogień

za każdym razem dostaje sie syf, który narobi troche bałaganu w postaci zadziorów ok.gif

Napisano

Fajnie, a słyszłeś o naprężeniach podczas dokręcania i odkręcania głowicy? To są mikrometry, ale mają wpływ na całokształt.

No i jedziemy dalej zlosnik.gif

Quote:

Przed założeniem warto sprawdzić czy jest prosta i jeśli nie to ewentualnie wtedy planować a nie na pałę od tak. Wystarczy płaska powierzchnia arkusz papiery 1500 albo 2000 i poruszać troche głowicą i widac gdzie leży a gdzie nie.

No sposób jest dobry na sprawdzanie równości głowicy smirk.gif

I powiedz mi tylko w jaki sposób chcesz sprawdzać równość tej głowicy, na stole kuchennym?, czy może na krawężniku pod blokiem alien.gif

Napisano
  • Autor

panowie

główna sprawa to taka zr moge wlazyc poprostu uszczelke i opchnac unolota obcemu 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.