Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alternator Delco

Featured Replies

Napisano

c16nz 92r Dzis wymontowalem alternator w celu wymiany lozysk (,strasznie szumialy) odkrecenie nie trwalo dlugo .Jedyny jaki problem wystapil to odkrecenie grubego przewodu,musialem go przeciac zeby nie ukrecic blaszki ktora jest w srodku i laczy sie z tym przewodem.Jutro niose go do znajomego elektryka .Jak poszla wymiana opisze jutro.

Napisano

> c14nz 92

Jeśli możesz to interesuje mnie jaki typ szczotek lub jaki wymiar szczotek jest w tym altku, piątek i sobota na tym mi zeszła ( i tu gafa bo nie zmierzyłem a się kończą ). A gratulacje dla tych co potrafili to złożyć.

Napisano

> Jeśli możesz to interesuje mnie jaki typ szczotek lub jaki

> wymiar szczotek jest w tym altku, piątek i sobota na tym mi

> zeszła ( i tu gafa bo nie zmierzyłem a się kończą ). A

> gratulacje dla tych co potrafili to złożyć.

Mój elektryk jak naprawiał mój, a właściwie nie naprawiał, bo powiedział że to delco i ciężko zaoferował mi używany zregenerowany Bosch. Wymiana trwała może 15 minut i teraz mam Boscha a z tego co wiem dużo łatwiej go naprawić. Może Tobie też zaoferuje?

Napisano

> Mój elektryk jak naprawiał mój, a właściwie nie naprawiał, bo

> powiedział że to delco i ciężko

dlaczego ciezko ???

Napisano

> dlaczego ciezko ???

Z tego co pamietam to chyba drogie czesci sa - chyba diody prostownicze albo regulator napiecia

a po 2 aby np dostac sie do szczotek trzeba rozkrecac caly alternator sciana.gif przerabialem rozkrecanie i skrecanie tego alternatora i wku**c sie idzie jak zobaczylem temat to wspomnienia powrocily i ciarki przeszly hehehe angryfire.gif

wiec wiekszosc woli wymienic na prostsze boshe i w razie problemow miec latwy dostep

Tu mozesz poczytac

czolem

Oberon

Napisano

Ja wymieniałem łożyska w swoim Delco w grudniu bo bardzo szumiały. Ale nie robiłem tego sam - zajechałem do ASO... Fiata i gostek dłubał ze trzy godziny, ale wszystko ok. Jak widziałem jak on się z tym męczył to się ucieszyłem, że sam się za to nie wziąłem. Wyniosło mnie to tylko 50 zł + łożyska. Ceny u innych były strasznie odbiegające od tej - 100-150% i to naprawa w kilka dni, a tu było od ręki. Bardzo polecam ASO Fiata w Gorlicach!!! ok.gif

Pozdr!

Napisano
  • Autor

Alternator juz zamontowany w samochodzie i jak narazie wszystko ok.Myslalem ze z rozbiurka bedzie gorzej szla ale nie bylo tak tragicznie jak pisza inni .TRoche jest kombinacji przy zalozeniu szczotek ale pomogla mi w tym zwykla nitka.Wyciskanie lozysk poszlo dobrze.przy sciaganiu malego lozyska 6202 trzeba miec maly sciagacz a przy duzym uzywalem balansowki.Wymiaru szczotek nie znam bo te byly prawie nowki ,widac ktos je wczesniej wymienial.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.