Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowe,białe tarcze-sprawa techniczna

Featured Replies

Napisano

mam sobie zeskanowane tarcze i jestem w trakcie ich przerabiania.

Niestety po wydrukowaniu próbek nie pasują do oryginałów,są jakby inaczej wyskalowane (trochę mniejsze) pomimo tego,że w opcjach wydruku wyraźnie zaznaczyłem że ma dopasować do A4 (taki format,na jakim były skanowane). Inna sprawa to że skany nie są świetnej jakości i pomimo ustawienia kontrastu ma maxa na wydruku widać różnice między tym co było zeskanowane (a potem negatyw) a tym co ja dorobiłem...poprawiać ręcznie skali nie ma co,bo koślawo wyjdzie. Proszę o wypowiedź tych,co się bawili/bawią w podobny sposób.

Napisano

hmmmm.... a nie lepiej sciagnac z neta ? gotowe skany... i taka mala propozycja smile.gif radze Ci to zalaminowac... bo przy wilgotnych dniach-nocach zlapia wilgoci i sie pomarszcza 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> hmmmm.... a nie lepiej sciagnac z neta ? gotowe skany... i taka mala

> propozycja radze Ci to zalaminowac... bo przy wilgotnych

> dniach-nocach zlapia wilgoci i sie pomarszcza

jak już bede miał gotowe do druku to wtedy pomyśle,na razie mam problem z ich przygotowaniem...

Napisano

> mam sobie zeskanowane tarcze i jestem w trakcie ich przerabiania.

> Niestety po wydrukowaniu próbek nie pasują do oryginałów,są jakby

> inaczej wyskalowane (trochę mniejsze) pomimo tego,że w opcjach

> wydruku wyraźnie zaznaczyłem że ma dopasować do A4 (taki

> format,na jakim były skanowane).

Wydruk powinien być nie dopasowany do strony ale wg. pierwotny rozmiar, albo dopasowane wg wartości DPI. Jeżeli skany masz słabej jakosci możesz je poprawić, zwiekszając ich ziarnistość w dobrym programie graficznym, a nastepnie wyostrzając.

Po drugie mając rozmiar oryginalny ze skanu, mozesz zrobić sobie w kazdym programie graficznym nowe majac jako wzór w tle (jako tło ) te skany. Miłej zabawy smile.gif

Napisano

> hmmmm.... a nie lepiej sciagnac z neta ? gotowe skany... i taka mala

> propozycja radze Ci to zalaminowac... bo przy wilgotnych

> dniach-nocach zlapia wilgoci i sie pomarszcza

ja u siebie mam zalaminowane. wink.gif

też miałem taki problem kiedyś z dopasowaniem ale loozik jakoś samo się poprawiło wink.gif

Napisano

Jak mialem Uno tez to robilem kazdy musi przez to przejsc ,

po pierwsze ja to robilem w taki sposob ze drukowalem przykladowe w rozniej wilekosci i to bylo w kiepskiej jakosci ,pozniej jak juz sie ksztalt zgadzal rozstaw itd to ,wydrukowalem na najlepszej rozdzielczosci na grubszym papierze i wyciolem ,jak juz wytniesz to musisz dac to zalaminowania to koszt 3zl bez tego bedzie sie Ci falowalo wczesniej czy pozniej

kolejny problem to jak bedziesz je montowal to lepiej wyjmij taate stare czarne ,\bedziesz musial wyjac wskazowki od tem ,predkosci i wsk. paliwawystarczy tylko podwazyc i ciagnac do silnie tylko ze one sa na takiej sprezynie naciaganej i nie mozesz je byle jak wsadzic ,ja wsadzalem je kilka razy najlepiej miec wtedy pusty zbiornik paliwa albo zapamietac ile sie mialo w chwile gdy sie wyjmowalo zegary

oczywiscie pomaluj wskazowki biale na kolor czarny lub czerwony ,jak cos bedziesz potrzebowal pisz na priv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.