Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprowadzilem AstreII.Czynnosci zwiazne z rejestracja...

Featured Replies

Napisano

Panowie,co robic pokolei i ile to kosztuje?Jak wyglada sprawa z urzedem celnym,ile teraz sie placi?Umowe mam spisana na siebie i dostalem nowy brief takze na moje dane i to mnie zdziwilo.Auto chce zarejestrowac na mame,a siebie zrobic wpolwlascicielem.Oryginalny,stary brief tez mam i teraz nie wiem,ktory dac tlumaczyc zeby u nas bylo OK.Mam tez spisana II umowe ze sprzedajacym,na ktorej widnieja dane mojej mamy i mnie,lecz jej nie dawalem w Niemczech w urzedzie.Mysle ze u nas przejdzie?!Bywalo juz tu duzo razy o rejestracji,ale przepisy sie zmieniaja a auto chce zarejestrowac szybko i sprawnie.

Napisano

> Panowie,co robic pokolei i ile to kosztuje?Jak wyglada sprawa z

> urzedem celnym,ile teraz sie placi?Umowe mam spisana na siebie i

> dostalem nowy brief takze na moje dane i to mnie zdziwilo.Auto

> chce zarejestrowac na mame,a siebie zrobic

> wpolwlascicielem.Oryginalny,stary brief tez mam i teraz nie

> wiem,ktory dac tlumaczyc zeby u nas bylo OK.Mam tez spisana II

> umowe ze sprzedajacym,na ktorej widnieja dane mojej mamy i

> mnie,lecz jej nie dawalem w Niemczech w urzedzie.Mysle ze u nas

> przejdzie?!Bywalo juz tu duzo razy o rejestracji,ale przepisy

> sie zmieniaja a auto chce zarejestrowac szybko i sprawnie.

zacznij od opłaty akcyzy 3.1% od wartości z umowy,w gliwicach jest agencja co za ciebie wszystko wypełnia i załatwia ty ino płacisz i kosztuje to 30 zeta a spokojna głowa i jest szybciej bo samemu to jest łażenia,jak to załatwisz to przy okazji przetłumacz se napewno umowe,chyba że masz polsko-niemiecka to nie musisz,no i dowód rejestracyjny albo brif zależy co w twoim mieście urząd komunikacyjny zażąda z tym tłumaczeniem to sie musisz dowiedziec co jest ci potrzebne bo róznie chcą,potem przegląd techniczny na stacji diagnostycznej 170 zeta,opłata urząd skarbowy 150 zeta musisz wypełnić PITa,no i komunikacyjny urząd opłata recyklingowa 500 zeta to boli,no i opłaty za blachy koło 200 zeta oczywiście z opłaconym OC.Jak coś jeszcze to pytaj bo może coś zapomniałem.A musialem iść z niemieckimi blachami do komunikacyjnego żeby osobiście zeskrobali znaczki z tablic to je chore.ogolnie jak sie spręzysz to tydzień czasu

Napisano
  • Autor

Dzieki kolego!!Jak cos mi sie przypomni to zapytam wink.gif

Napisano

> Dzieki kolego!!Jak cos mi sie przypomni to zapytam

powodzenia bo cierpliwości musisz mieć troche 20.GIF

Napisano

przerabialem to miesiac temu wszystkie oplaty sie zgadzaja z tym co kolega podal. tylko niewiem jak z ta umowa kupna jak masz spisana razem z mama? bo podobno w niemczech auto niemoze miec dwoch wlascicieli. i niewiadomo jak bedzie sie na to nasz wydzial komunikacji zapatrywal jak dostarczysz niemiecki dowod na siebie a umowe na dwie osoby ale zadzwon do urzedu i sie dowiedz. ja to zalatwialem w ten sposob ze umowa byla na tate i dowod z francji tez a pozniej spisalem umowe darowizny i wtedy juz rejstrujesz autko na dwie osoby, tyle ze wtedy jest jeszcze dodatkowe zalatwienie w urzedzie skarbowy wypelnienie jednego druku odnosnie darowizny naszczescie sie nieponosi przy tym zadnych oplat i zadnych podatkow od kwoty darowizny. jeszcze jedna ewentualnosc ale niesprawdzona tylko zaslyszana ze umowa i dowod zniemiec jest na jedna osobe a reszte papierkow w polsce czyli akcyze vat24 wypelnia sie juz na dwie ale tego niesprawdzalem wiec niejestem pewien czy przechodzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.