Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nieszczelna pompa paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam

Dzisiaj zauważyłem w garażu plamę po benzynie oczywiście towarzyszył temu mocny jej zapach. Wcześniej wymieniłem filtr paliwa bo był uszkodzony. Myślałem że z nim jest dalej coś nie takt. Po wstępnych oględzinach okazało się że na około dekielka mocującego pompę paliwa do zbiornika i w jego okolicy jest mokra plama po benzynie. Czy można kupić samą uszczelkę bo pewnie powinna być tam jakaś. I zastanawiam się czy ten dekilek ma bezpośredni kontakt z benzyną czy może jest tam komora w której montuje się pompę i tylko filtr i część pompy jest zanurzona w benzynie. Bo przecież pod dekielkiem znajduje się instalacja elektryczna zasilająca tą pompę. Skoro na zewnątrz dekielka jest mokro to i pod nim musi być duża ilość benzyny. Proszę o radę jakie są tam uszczelki i czy można jeździć z takim wyciekiem. Dzisiaj zatankowałem i bak jest pełny.

Napisano

Z bena nie ma jajec. Ja bym tak nie jezdzil tylko sciagnal paliwko, wymienil uszczelke lub uszczelnil polaczenie jakims specjanym silikonem i wtedy spokojnie smigal.

Napisano
  • Autor

Byłem na warsztacie, mechanik twierdzi że nie sprzedają samej uszczelki. Mówił że ten dekielek lekko był odkształcony więc naprostował go i skręcił wszystko na silikon. Podobno cała pompa jest zalana benzyną i ten dekielek ma bezpośredni kontakt z benzyną. Wymieniłem jeszcze przy okazji cylinderek i płyn hamulcowy. Skasowali mnie 180 zika chcieli 2 stówki ale utargowałem rabat 10% wydaje mi się że drogo icon_eek.gif, jak myślicie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.