Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Była Stłuczka :(

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie.

Miałem ostatnio mała porażkę, jakiśtyp wjechał pod prąd(uważał ze da rade na skróty)i... sick.gif. No cóż nie moja wina a autko dostało. Lewy błotnik do wymianyi zderzak i lampa lewa wraz z kierunkiem. Byłem u lakiernika a on ze 800 pln na co ja hehe.gif i nie dam sie choc wiem ze Wawa jest dorga to i tak coś nie gra. Usterka nie wielka. Chce zakupic nowy błotnik najlepijej w tym samym kolorze i nowy zderzak bo światła juz kupiłem. Mój rocznik uniaka to 2000, 5 doorsów cool.gif Po tym opisie sytułacji zadaje pytanko do kolegów: Jak podejść do takiej operacji??(wymiana lewego błotnika , zderzaka i lamp), dam rade?? hehe prosze o wsparcie hmm.gif

post-100946-14352483023592_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

i rdza wyszła ehhh az boli but.gif

278959449-IMG_0003.jpg

post-100946-14352483024218_thumb.jpg

Napisano

> Witam serdecznie.

> Miałem ostatnio mała porażkę, jakiśtyp wjechał pod prąd(uważał ze da

> rade na skróty)i... . No cóż nie moja wina a autko dostało. Lewy

> błotnik do wymianyi zderzak i lampa lewa wraz z kierunkiem.

> Byłem u lakiernika a on ze 800 pln na co ja i nie dam sie choc

> wiem ze Wawa jest dorga to i tak coś nie gra. Usterka nie

> wielka. Chce zakupic nowy błotnik najlepijej w tym samym kolorze

> i nowy zderzak bo światła juz kupiłem. Mój rocznik uniaka to

> 2000, 5 doorsów Po tym opisie sytułacji zadaje pytanko do

> kolegów: Jak podejść do takiej operacji??(wymiana lewego

> błotnika , zderzaka i lamp), dam rade?? hehe prosze o wsparcie

Ja na twoim miejscu bym kupil zderzak, swiatla, sam zalozyl, a z blotnikiem bym jezdzil do czasu az bym nie znalazl jakiegos na szrocie. Z wymiana sam sobie poradzisz.

Napisano
  • Autor

mam stresa ze go pozniej nie złoże do kupy hehe i bede maske w bok otwierał jak w starych mietkach cool.gif

Napisano

Ja dla porównania dostałem strzała w tył

lakiernik wziął 1300 zł i w autku zostały wymienione:

tylnia klapa + lewe drzwi + lakierowna cala prawa strona+tylnia klapa oba zderzaki i maska + polerka całego samochodu efekty widac na mojej stronie w opisie

Napisano
  • Autor

właśnie oglądałem i ładnie zrobione, jak widzisz mnie chca chyba wydy... angryfire.gif dlatego chce sam sie podjąc takiej operacji. Myślę ze najpierw zmienie sobie światła idea.gifidea.gif, a z montażem zderzaka zaczkeam az bede miał gotowy błotnik. cfaniaczek.gif

Napisano

Moze daj jakies fotki co ci się stało

A jestes pewny ze żadne elementy wew nie zostały uyszkodzone lub przesuniete?

Napisano

A pokrywasz z wlasnej kieszeni?

Koles uciekl?

Napisano

to ja moze pokrotce o swoim wiekszym bracie uniaka. (tipolot)

blotnik mi zarlo przy "oczku" od niepamietnych czasow, bable rosly ale liczylem na to ze "do wiosny dociagnie". Pewnego pieknego styczniowego poranka zauwazylem ze z tylnych drzwi mroz oderwal listwe ozdobna razem z lakierem i z leciwego bordo wyszedl piekny bialy podklad.

.....

Dojezdzilem do wiosny, udalem sie do malarza zeby mi to jakos polapal.

Blotnik byl tragedia wiec zakupilem nowke, nie wiedzialem co z drzwiami poczac. Malarz mowi ze koszmarna sytuacja bo uklad maluj_stare_maluj_stare ( blotnik,przod drzwi, tyl drzwi, blotnik) , ze bedzie mu ciezko dobrac kolor zeby to polapalo bez efektu "zebry". Po krotkim namysle powiedzial 1200 zl za malowanie calego boku na co ja mu screwy.gif bo to przecie 50% wartosci auta. Dalem mu blotnik do spryskania za 250, pojechalem na szrot, kupilem kompletne drzwi w kolorze za 140 ( wieczor w garazu nad przebudowom mojej tapicerki itd ), pasta ,polerka, troche cierpliwosci i znow caly bok sie swieci jak psu j.... smile.gif

Moral z bajki prosty, albo sie nie chce rak pobrudzic to sie placi frycowe, albo troche inwencji tworczej i wolnego czasu i autko bedzie cacy za ulamek kwoty ktora wolaja w serwisie.. w koncu tez tam ludzie pracuja i jakos to sie musi dac zrobic zlosnik.gif

Napisano

> Witam serdecznie.

> ... dam rade?? hehe prosze o wsparcie

Spokojnie dasz rade. W srode ja mialem stluczke - niestety z mojej winy. Do wymiany byl caly pas przedni, lewy kierunek, prawy reflektor, zderzak i atrapa. Pierwszego dnia wymontowalem pas przedni, przy okazji wszystko zabezpieczylem farbka antykorozyjna i bitexem, zamontowalem nowy pas, wyregulowalem zamek (wyginanie pasa), wymiana reflektora i kierunku + regulacja. Drugiego dnia zamontowalem zderzak - i tu mala rada - nie ma sie co meczyc z odkrecaniem starego, wyrwij go a sruby (oprocz tych 2 pod atrapa) wytnij, bo i tak ich nie wykrecisz.

Napisano

> No cóż nie moja wina a autko dostało.

hmmm... mnie tak jedna rzecz zastanawia - skoro ne Twoja wina to ja tu czegoś nie rozumiem... kilka razy zaliczyłem strzał w tył różnych aut, którymi jeździłem... dzoniłem zawsze po gliniarzy, żeby sprawca czegoś nie kombinował, potem po lawetę i wiozłem autko do rzeczoznawcy, potem do najlepszego znanego mi blacharza/lakiernika... i zwisało mi to, że przy okazji był najdroższy - wszystko szło z OC sprawcy i ubezpieczyciel załatwiał całą sprawę za mnie - ja tylko dostawałem po kilku dniach telefon, że mam odebrać naprawione auto z serwisu wink.gif i to było wszystko smile.gif cała moja inicjatywa ograniczała się do kilku telefonów wink.gif

|Pozdrówka!!!

Napisano

> hmmm... mnie tak jedna rzecz zastanawia - skoro ne Twoja wina to ja

> tu czegoś nie rozumiem... kilka razy zaliczyłem strzał w tył

> różnych aut, którymi jeździłem... dzoniłem zawsze po gliniarzy,

> żeby sprawca czegoś nie kombinował, potem po lawetę i wiozłem

> autko do rzeczoznawcy, potem do najlepszego znanego mi

> blacharza/lakiernika... i zwisało mi to, że przy okazji był

> najdroższy - wszystko szło z OC sprawcy i ubezpieczyciel

> załatwiał całą sprawę za mnie - ja tylko dostawałem po kilku

> dniach telefon, że mam odebrać naprawione auto z serwisu i to

> było wszystko cała moja inicjatywa ograniczała się do kilku

> telefonów

> |Pozdrówka!!!

POdpinam się do stwierdzenia przedmówcy. Czym się martwić zaprowadzic do najlepszego blacharza i wymienic wszystko na nowe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.