Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mechanizm wycieraczek troche inaczej-dlugie.

Featured Replies

Napisano

Mialem problem. Wycieraczki zaczely sie zatrzymywac wyzej niz powinny, a z silniczka dochodzilo cykanie. Odkrecilem ramiona wycieraczek, przykrecilem je nizej, posmarowalem mechanizm (nie wyciagajac tego wszystkiego na wierzch). Wszystko chodzi swietnie, szybko, nic sie nie zacina, ale co obrót dochodzi z okolic silnika stuk i blacha(podszybie) pod mocowaniem pierwszej wycieraczki az chodzi. Odlaczylem mechanizm od silnika i... silnik dziala normalnie (chyba), slychac tylko bzyczenie silnika. Reczne poruszanie wycieraczkami tez odbywa sie normalnie. Nic sie nie zacina, lekko chodzi i nic nie stuka. Po polaczeniu znowu stuk. Nawet ta blacha do ktorej przymocowany jest silnik "chodzi", znaczy wygina sie. Co z tym fantem zrobic ? Pokombinowac z ustawieniem silnika na tej blasze ? Czy moze silnik do wymiany ? Wkurza mnie po prostu ten stuk.

Napisano

nic nie jest do wymiany, sam dales sobie odpowiedz - pokombinuj a zapanuje cisza

Napisano

miałem podobnie- wymieniłem mechanizm bo sie okazało, że przy jednej z wycieraczek sworzeń prawie się ruszyc nie daje- jak skręciłem wszystko do kupy to nie moge ustawic dobrze wycieraczek- albo "zamiata" po blachach, albo prawie w połowie szyby się zatrzymuje- musze chyba pokombinować z położeniem tego elementu na wałku silniczka...

Napisano
  • Autor

> miałem podobnie- wymieniłem mechanizm bo sie okazało, że przy jednej

> z wycieraczek sworzeń prawie się ruszyc nie daje- jak skręciłem

> wszystko do kupy to nie moge ustawic dobrze wycieraczek- albo

> "zamiata" po blachach, albo prawie w połowie szyby się

> zatrzymuje- musze chyba pokombinować z położeniem tego elementu

> na wałku silniczka...

no u mnie to wszystko ladnie chodzi (lacznie z blacha smile.gif))) i tak jak powinno, nie ma klopotu z ustawieniem, tylko ten stuk. chyba jeszcze dzis pokombinuje z ustawieniem polozenia silnika.

Napisano

> no u mnie to wszystko ladnie chodzi (lacznie z blacha ))) i tak jak

> powinno, nie ma klopotu z ustawieniem, tylko ten stuk. chyba

> jeszcze dzis pokombinuje z ustawieniem polozenia silnika.

a silnik dobrze dokręcony masz ? może sie poluzowało coś- on co prawda za pomoca gum mocowany jest, ale jakby za luźno był to tez nie dobrze...

Napisano
  • Autor

> a silnik dobrze dokręcony masz ? może sie poluzowało coś- on co

> prawda za pomoca gum mocowany jest, ale jakby za luźno był to

> tez nie dobrze...

byl chyba troche luzno to go dokrecilem. mam jednak wrazenie, a po odpowiedzi jednego z czytelnikow forum nawet pewnosc, ze problem lezy w zorientowaniu silnika wzgledem mechanizmu. dzis juz pewnie nie, ale w najblizszym czasie sprobuje pokombinowac z tym ustawieniem. a tak w ogole to przyslucham sie jak w innym sc te wycieraczki chodza. byc moze ten stuk to TTTM smile.gif tylko ja sie taki uczulony zrobilem, po tym jak to naprawialem za pierwszym razem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.