Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chwalę sie! Mam nową skrzynię!

Featured Replies

Napisano

Od tygodnia mam nową skrzynie biegów w moim astrolocie. Nową-używaną oczywiście wink.gif ale napewno działającą. Przy okazji wymiany skrzyni wymieinono mi sprzęgło, sondę lambda (starą trzeba było zniszczyć przy wyjmowaniu - taka była "zapieczona" i ustawiono auto tak by ładnie chodziło. W skład zabiegów kosmetyczno operacyjnych wchodziło m.in. "płukanie" przepustnicy i ustawianie parametrów przy użyciu kompa. Po ustawieniu wszystkiego auto ładnie jeździło z małym "ale" dziwnie szarpało przy ruszaniu (występowało to już wcześniej ale dało się odczuć szczególnie po wymianie skrzyni i sprzęgła gdyż auto już dzięki temu odzyskało werwę i odczucia szarpania wzrosły). Przy okzji grzebania okazało się, że w ASO utawiono mi źle rozrząd co mogło powodować takie zachowania. Rozrząd był ustawiany stosunkowo niedawno ok. 4tys. km ale... no właśnie. Ponowne poprawne już ustawienie rozrządu spowodowało znaczną poprawę a silnik chodzi jakoś ciszej... Podsumowując - autko było remontowane w Autoexpercie u Pana Radka Wojdyny, który był przeze mnie i moją żonę (he he ) męczony i dręczony przez ostatni tydzień wink.gif jak wydaje się z moich odczuć - skutecznie. Auto dostało "kopa" pięknie się wkręca na obroty, chodzi ciszej i mniej pali! Żona - która nim jeździ na codzień zadowolona. Podkreśla, że szczególnie gdy włącza się do ruchu - reakcja na pedał gazu i przyspieszenie wzrosły bardzo odczuwalnie i o to chodziło!

Przy okazji ostatnich częstych moich wizyt a Autoexpercie poznałem kolegę dobsona z forum, naszego "negocjatora Autoexpertowego" którego pozdrawiam...

Na dzień dzisiejszy auto chodzi bez zarzutu i mam nadzieję, że tak zostanie. Co do opinii warsztatu to jest ona moja i subiektywna, jednak efekty póki co wyadją się ją potwierdzać.

Do miłego spotkania na naszych drogach smile.gif

Pozdro

Calv

Napisano

a czemu kolega wymianiał skrzynie????? bo ja tez sie zamierzam z takim zamiarem bo mam krotka i chce wymienic na długa, i jaki byl koszt wymiany skrzyni bo widze ze silnik taki sam cool.gifcool.gifcool.gif

Napisano
  • Autor

Bo stara się wysypała - tak to jest jak nie sprawdza się poziomu oleju wink.gif

Calv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.