Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie chce zapalić

Featured Replies

Napisano

Już 2x mi się zdarzyło, że auto po krótkim postoju nie zapala angryfire.gif Rozrusznik nie kręci, po przekręceniu kluczyka słychać tylko pojedyncze "cyk" - i tyle. Za 5-6 razem wreszcie odpala, więc to raczej nie rozrusznik. Akumulator Centra Plus ma 1,5 roku, świece tyle samo.

Wyszukiwarka nie dała mi odpowiedzi, co sugerujecie? niewiem.gif

Napisano

elektroniczny modul zaplonu , im cieplej tym ciezej mu zatrybic. Pisze na podstawie tipo ktore mialo chore problemu z odpaleniem w upalne dni po wyskoczeniu "tylko po gazete". Taki urok fiata. Zimne zle, gorace jeszcze gorzej.

Jesli to to, to pozastaje z tym zyc, dbac o czystosc, dokleic sporej rozmiarow blache zeby szybciej gubilo tempterature.

Napisano

U mnie gorący silnik wyraźnie gorzej zapala niż zimny (trzeba dłużej kręcić, ale nie wymaga to 5-6 prób). Więc faktycznie z tym modułem zapłonu coś musi być. W sumie to nawet dziwnie wygląda, jak w Chorwacji nowoczesne auto w upał piłuje rozrusznikiem te 3-4 sekundy, żeby zapalić. screwy.gif Co sobie ludzie myślą o stanie jego akumulatora sciana.gif

Napisano

> U mnie gorący silnik wyraźnie gorzej zapala niż zimny (trzeba dłużej

> kręcić, ale nie wymaga to 5-6 prób).

zauwaz roznice ze jemu tylko cyka pod maska a ty heblujesz rozrusznikiem. U ciebie ciut inna kwestia ale tez "tradycja fiatowska".

Chlopaki z szuflady UNO tez maja klopoty "na cieplo"

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=279021346&an=0&page=0&gonew=1

Napisano

> Dzięki! To może być jakiś trop.

> "Fiat stilo - godny spadkobierca uno"

Moze wlasnie dlatego przesiadlem sie znow do fiata. Znajac od podszewki tipo przy wyborze nowej furmanki mialem to na uwadze ze to wciaz ta sama mysl techniczna tyle ze w innym opakowaniu.

Reasumujac...

-cykanie to elektroniczna kostka przy rozruszniku.

-heblowanie i utrudniony cieply rozruch = "zawieszone" szczotki i inne mechaniczne zgony rozrusznika ktory powoli prosi sie o wymiane wnetrznosci.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> -cykanie to elektroniczna kostka przy rozruszniku.

> -heblowanie i utrudniony cieply rozruch = "zawieszone" szczotki i

> inne mechaniczne zgony rozrusznika ktory powoli prosi sie o

> wymiane wnetrznosci.

No i jednak padł rozrusznik! angryfire.gif Mechanior najpierw zabrał się za tuleje - i na maszynie pięknie się kręcił. Po zamontowaniu do auta zonk! Dalej to samo. Okazało się że poszedł "automat" w rozruszniku wrrr.gif Naprawa wyniosła jedną trzecią ceny "regenerowanego". Tak nawiasem, zastanawiam się co w tym aucie się nie psuje. Felgi?! rant.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.