Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mokro pod wycieraczka

Featured Replies

Napisano

witam

od jakiegos czasu nie przyjemny widok zobaczylem pod wycieraczka od strony kierowcy, bylo mokro i nie moge dojsc gdzie to moze ciec, od gory raczej nic bo wycieraczka od gory jest sucha, od spodu tez raczej nic by spod wyglada jakby byl nowy. ale sobie pomyslalem ze tam bigna jakies odplywy czy moze cos w tym rodzaju? macie jakies pomysly, bo musze to zlikwidowac bo rdza sie wda a tego nie chce

Napisano

ja tez mialem podobnie, mokre od kierowcy i cieklo mi z uszczelki szyby i wciekalo to plastikami bocznymi (prog i przedni slupek) pod wykladzine i cala gabka od spodu byla mokra. Ale po przeczytaniu wykladu lelka na temat wody w aucie wszystko zasilikonowalem i teraz sucho!!

Napisano
  • Autor

ale wiesz u mnie byla wymieniana szyba pare dni temu wiec powinno byc dobrze, bo przed wymiana tez bylo mokro (tez myslalem ze to wina uszczelek szyby) no ale chyba zle tego nie zrobic

Napisano

Może być tak jak u mnie, a u mnie ciekło z pod obudowy filtra pp (woda podcieka pod filtrem i wentylacją ścieka na podłogę za wykładzinę), może też być źle założony plastik przy podszybiu-zasłaniający filtr pp i wtedy woda może ciec na filtr i dalej tą samą drogą co opisana wyżej.

Możesz jeszcze poszukać, bo był kiedyś baaadrzo wyczerpujący temat wątek. ok.gif

Napisano

poszukaj wykład kolegi lelka na temat wody w aucie tam jest co trzeba uszcelnic na podszybiu aby wod sie nie dostawala do srodka, bo moze cieknie jak kolega wspomnial przrz filtr pylkowy, inna ewentualnosc to cieknie z nagrzewnicy, albo jeszcze inna dziura w podłodze, moze zaslepki nie sa dobrze zalozone...

Napisano

Jest jeszcze jedna możliwość. Zatkane kanały odpływowe wody przy nadkolach. U mnie tak było i miałem podtopienie auta z lewej strony. Objawia się to początkowo niewiellką wilgotnościa pod wycieraczką, a potem to niespodziewane jezioro po większym deszczu. Kanały są w natożnikach przednich błotników, tuż przy końcu uszczelki szyby przedniej pod plastikową osłoną, ale tam nie ma co przepychać, bo kanał jest duży. Miejsce zatkania to odpływ na dole we wnęce koła przy chlapaczu. Tam kanał ma szerokość nadkola, ale grubość kilku mm. Trzeba zdemontować chapacz i odkręcić zakończenie nadkola i wydłubać syfy. U mnie wypadła kupka wielkości solidnego kretowiska.

pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.