Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rejestracja przyczepy SAM - manual

Featured Replies

Napisano

Stałem sie wlascicielem przyczepki wykonanej przez chlopaka, ktory zawodowo sie tym zajmuje. Zostala ona wykonana naprawde dobrze i solidnie. Ale nie bede zanudzal szczegolami - jak ktos zainteresowany konstrukcja to na prv wink.gif

Teraz rejestrowanie jej jako przczepy SAM:

Podchodzilem do okienem 3 dni pod rzad, bo u mnie w WK numerki konczyly sie juz po godzinie od otwarcia wiec musialem byc baaardzo rano. W koncu sie udalo - musialem wypelnic oswiadczenie ze zostala wykonana ona przeze mnie z uzyciem moich materialow, papierek o rejestrace czasowa i nabicie numerow (ogolnie w wypelnianiu pomaga pan w okienku, bo panie w informacje nie mialy pojecia jak to zrobic). Za okolo 50 zl dostalem tymczasowy dowod i czerwone tablice, no i papierek z prosba o WYZNACZENIE numeru VIN, z ktorym musialem pojechac do Urzedu Miejskiego, tam wypelnic jeszcze dwa papierki (przelac im 10 zl za koszty proceduralne). Tam musialem rowniez wybrac stacje diagnostyczne (nie ta ktora chce okregowa), tylko taka z miejsca w ktorym jestem zameldowany. Dalej pozostało mi czekac okolo tydzien na wyznaczenie tych numerow. Oczywiscie, zeby bylo trudniej zeby je odebrac musialem jechac w zupelnie inne miejsce...

Dalej wybralem sie z przyczepa na wyznaczona stacje diagnostyczna (wczesniej musialem wykupic ubezpieczenie, ale brak numeru VIN i czegokolwiek procz tablic, to po prostu pani mi dala takie oswiadczenie, ze jest ubezpieczona mimo ze nie byla - taki przekret na moja korzysc). Na stacji kazali mi zrobic 4 zdjecia, wypelnic taka ankietke z dlugosciami, materialami i ich grubosciami wiec musialem ogolnie sporzadzic taki ogolny rysunek techniczny. Pan obejrzal, poskakal po niej, sprawdzil oswietlenie - powiedzial ze wszystko jest ok. Od poczatku zaznaczalem, ze ma byc to przyczepa lekka (tak samo w urzedzie, bo jest ona dosc duza i mimo ze koles na allegro napisal, ze ladownosc 600 kg, spokojnie 1,5 tony wejdzie. A zeby oddac jej wielkosc, to powiem ze jest dluzsza i szersza od mojego volvo v40 smile.gif ). Podsumowujac, pomierdzono, zwazono, obejrzalo, sporzadlilismy dokumentacje do archiwum i w droge. (koszt okolo 200 zl)

Kolejne znowu czekanie w tej samej kolejce na wydanie normalnej tablicy - wydano tablice zwykla i dowod tymczasowy. (koszt okolo 100 zl mniej wiecej, bo nie pamietam).

Teraz tylko czekac na odebranie dowodu stalego i koniec...

Ogolnie to strasznie meczacy i czasochlonny proces, ktory moznaby bylo znacznie uproscic, ale w koncu to PL...

Koszty tak jak napisalem + benzyna i stracony czas.

Dziekuje za uwage i mam nadzieje, ze sie przyda smile.gif

A oto moja przyczepka:

1.jpg

Napisano

jezdzisz klekotem na benzyne? hmm.gif

Napisano

yikes.gif

No nie jest to takie proste jak by się wydawało grinser006.gif

Sam kiedyś chciałem kupić przyczepkę ,,sam" ( pod motor)

Ale jak zacząłem dowiadywać się ile z tym zachodu to darowałem sobie. icon_rolleyes.gif

Cóż za łódź będziesz woził tą przyczepką? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> No nie jest to takie proste jak by się wydawało

> Sam kiedyś chciałem kupić przyczepkę ,,sam" ( pod motor)

> Ale jak zacząłem dowiadywać się ile z tym zachodu to darowałem sobie.

nie no bez przesady... da sie przezyc wink.gif

> Cóż za łódź będziesz woził tą przyczepką?

łodke kabinowa typ FOKA, ale troooooszke wydluzona smile.gif

Napisano

> na LPG

a to rozumiem, w firmie mam diesla GPW na LPG wink.gif

Napisano

> nie no bez przesady... da sie przezyc

> łodke kabinowa typ FOKA, ale troooooszke wydluzona

Eee... to spooooko.

Ja jeździłem z micropolką 5.5m też wydłużoną i przyczepa była trońkę mocniejsza.

Osobiście Ci radzę dorobić sobie drugą oś. O wiele bezpieczniej icon_rolleyes.gif

Widziałem parę razy samochody z łódkami leżące w rowach tylko dla tego, że kapcia złapały crazy.gif

Napisano
  • Autor

wiesz sprawa jest taka, ze ta przyczepa jest tak strasznie szeroka, ze kola wystaja poza obrys lodki co daje swietne prowadzenie... nie myslalem, ze mozna jechac z lodka tak stabilnie a juz kilka przewozow na mniejszych przyczepach mam za soba ok.gif Poza tym waga lodki to okolo 600 kg, takze masakry nie ma...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.