Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głowica czy pierścienie

Featured Replies

Napisano

Czy objawy wysokiego spalania, cisnienia na cylindrach : 11 , 7 , 7 , 8 sa spowodowane zlym stanem pierscieni czy glowicy?? podkreslam ze wcale nie pali duzo oleju, troche zalatuje benzynka z niego. mam kopa w miescie. nie bede robil proby olejowej poniewaz nie jest to za dobre rozwiazanie. dzieki za podpowiedzi

Napisano

> Czy objawy wysokiego spalania, cisnienia na cylindrach : 11 , 7 , 7 ,

> 8 sa spowodowane zlym stanem pierscieni czy glowicy?? podkreslam

> ze wcale nie pali duzo oleju, troche zalatuje benzynka z niego.

> mam kopa w miescie. nie bede robil proby olejowej poniewaz nie

> jest to za dobre rozwiazanie. dzieki za podpowiedzi

A dlaczego próba olejowa nie jest dobrym rozwiązaniem. Bardzo prosta i wyjdzie czy pierścienie czy zawory. ewentualnie sprawdź luz zaworowy czy nie podstawia któregoś zaworu. Mogło też wypalić gniazdo. Podaj przebieg auta, lgp czy pb? "wcale nie pali dużo oleju" czyli ile? U mnie od wymiany do wymiany (15kkm) spada o 3mm na miarce na lpg.

Napisano

Ktos wie ile kosztuje pomiar ciśnienia w cylindrach a ile pomiar ciśnienia oleju ? We Wrocławiu gdzie takie coś sprawdzają?

Napisano
  • Autor

> A dlaczego próba olejowa nie jest dobrym rozwiązaniem. Bardzo prosta

Dlatego, iz panujace cisnienie moze spowodowac uszkodzenie innych teoretycznie dobrych czesci. powiedz mi dlaczego powazne zaklady diagnostyczne oraz serwisy nie stosuje tej proby? przebiegu nie potrafie okreslic poniewaz kupilem unolota z komisu, i licznik pokazuje 68tys co napewno nie jest jego oryginalnym przebiegiem, jezdze na benzynce (gaznik).

Napisano

Nie rozumiem, co może uszkodzić? świecę. Kata nie masz to go nie zawali olejem. Zresztą tam idzie z 20ml oleju więc nie ma go litami, a ciśnienie nie wzrośnie ci kosmicznie, więcej jak 12 nie będziesz raczej miał, to co tam może uszkodzić, skoro silnik jest zaprojektowany do takiej pracy? Bo poważne serwisy wolą wziąć kasę za rozebranie silnika na kawałki i diagnozę wzrokową. Zawsze możesz wyciągnąć głowicę obejrzeć zawory i gniazda, potem wyciągnąć wał, obejrzeć panewki, tłok, tuleję zmierzyć luz na pierścieniach itp. Może w jakimś FSI czy innych wynalazkach techniki bym się bał robić próbę olejową ale nie w silniku konstrukcji lat 80 czy 70 nawet. No ale decyzja należy do ciebie.

Ja mam mechanika u siebie, ma manometr do mierzenia ciśnienia i pożyczam za free jak mi trzeba a ciśnienie oleju to wykręcam czujnik i wkręcam zegar w jego miejsce. Zegar mam, ewentualnie jakieś przejście dotoczyć trzeba jak inne gwinty.

Napisano
  • Autor

wiesz z ta proba olejowa to jest tak, po pierwsze to musze latac do mechanika na podworku i sie prosic o manometr, po drugie kogo nie spytasz to inaczej doradzaja, nie rob proby, rob i tak w kolko. i tak musze zdjac glowice i tak. pytanie tylko czy musze miec wiecej hajsu na pierscienie czy mniej na sama glowice. wiecie moze po ile mozna dostac pierscienie na 1 tlok oraz gdzie?? thx

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.