Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ROVER 214 Si

Featured Replies

Napisano

Witam

Za niedługo ewakuuję się do Irlandii, więc szukam sobie autka, które nadawałoby się do jazdy Dom - Praca - Zakupy - Wyjazd za Miasto. Nieduże, silnik coś koło 1.4

214.gif

ot takie autko

z tego co zdążyłam obczaić to były produkowane od 96 do 99.

Myślę, że Roverów w Irlandii chyba nie brakuje, bo to brytyjska fura. Ale nie wiem, jakie są te auta pod wzgledem awaryjności, spalania. Nie musi mieć elektryki, ale wspomaganie by się przydało, bo się przyzwyczaiłam. Cena ? nie wiem, ale jak narazie to nie chciałabym dać więcej niż 2000E, pytanie tylko czy warto?

macie jakieś inne pomysły na małe autko za ok 2tyś Euro?

Napisano

W PL takie auto bym nawet kupił. W UK - nie. Powód prosty - typowe budżetowe auto - może byćzajechane maksymalnie - zwłaszcza rocznik, którego szukasz. Moim skromnym zdaniem, lepsza Astra (z 99 II wyrwiesz w logicznej cenie), czy choćby nawet Fiat Brava.

Tutaj masz namiar na kolegę z UK, posiadającego takie autko - myślę, że przydatne, bo kolega kupił i uzytkuje to w UK - powie ci o rzeczywistych kosztach. Moim zdaniem, mogą one być faktycznie małe, bo pełno tu tego ok.gif - plus ubezpieczenie powinno być też względnie tanie.

A tutaj masz ocenę angielską autka, plus ceny i dodatki, wartość, etc. - może ci się przydać.

Ceny autek sprawdź sobie na Autotrader

Napisano

Ja slyszalem rozne opinie na temat tego auta. Nie sa specjalnie tu popularne ale nie jezdzilem i nie chce Ci odradzac. Natomiast mysle ze dobrym autem na Twoje potrzeby bedzie Fiat Punto MK2 rocznik 2000 powinnas znalezc wlasnie za 2000 euro. Ja mialem takiego Punciaka i sie spisywal super.

Napisano
  • Autor

> W PL takie auto bym nawet kupił. W UK - nie. Powód prosty - typowe

> budżetowe auto - może być zajechane maksymalnie - zwłaszcza

> rocznik, którego szukasz. Moim skromnym zdaniem, lepsza Astra (z

> 99 II wyrwiesz w logicznej cenie), czy choćby nawet Fiat Brava.

> Tutaj masz namiar na kolegę z UK, posiadającego takie autko - myślę,

> że przydatne, bo kolega kupił i uzytkuje to w UK - powie ci o

> rzeczywistych kosztach. Moim zdaniem, mogą one być faktycznie

> małe, bo pełno tu tego - plus ubezpieczenie powinno być też

> względnie tanie.

> A tutaj masz ocenę angielską autka, plus ceny i dodatki, wartość,

> etc. - może ci się przydać.

> Ceny autek sprawdź sobie na Autotrader

napisałam do kolegi

dzieki za adres na tego auto tradera

wyszukałam sobie jeszcze pare ofert, bo pewnie masz rację co do tego, że te rovery mogą być zjechane

no i mysle, że moze jednak cos tanszego ,bo przeciez ubezpieczyc to jeszcze trzeba, a to moze dużo kosztowac...

powiedz mi co myslisz o takiej ofercie?

Napisano

> napisałam do kolegi ok.gif

> wyszukałam sobie jeszcze pare ofert, bo pewnie masz rację co do tego,

> że te rovery mogą być zjechane

Po prostu bardzo popularne auto - tanie części, tanie ubezpieczenie, ale duże tego na rynku - szansa równie duża na auto w dobrym stanie, jak na złoma.

> no i mysle, że moze jednak cos tanszego ,bo przeciez ubezpieczyc to

> jeszcze trzeba, a to moze dużo kosztowac...

Jeśli masz w Polsce przynajmniej 3 lata bezszkodowej jazdy, możesz to ze sobą przenieść na Irlandzkie ubezpieczenie. Auto, którego szukasz, powinno być dość tanie.

> powiedz mi co myslisz o takiej ofercie?

musisz się zdecydować, jakie auto chcesz - małe, duże, średnie? Osobiście trzymałbym się klasy aut takich jak rover, czy zaproponowane punto. Szukałbym również wśród ofert "trader" - często cena taka sama, albo bardzo bliska cenie jak od osoby prywatnej, a z autem dostaniesz gwarancję 3-6 miesięcy (w dużych sieciach nawet 2 lata gwarancji, ale ceny już nie tak korzystne), gwarancję, że licznik nie kręcony (co nie znaczy, że był kręcony, ale jeśli to udowodnisz - zwrot kasy. przy sprzedaży też później możesz tym machać przed oczyma klientom zeby.GIF), że auto nie bite, etc. Ogólnie poszukaj na HP i Kąciku Emigranta - dużo podobnych tematów było, i z pewnością znajdziesz sporo pomocy i odpowiedzi na pytania, które cię nurtują - ubezpieczenie, opłaty, etc.

A co do SC sportinga - heh, trudno mi powiedzieć, ale ja bym nie kupował takiego bączka - lepiej już punciaka - większy, wygodniejszy, bezpieczniejszy. Ze swojej strony radzę - poczytaj info w miejscach przeze mnie zaproponowanych, a potem szukaj i pytaj - koledzy na pewno pomogą wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.