Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilne-uszczelniacz walu przy sprzegle

Featured Replies

Napisano

Witam - no i jest maly problemik...

Zabralismy sie za wymiane sprzegla wraz z uszczelniaczem. W sklepie z katalogu dostalem uszczelniacz Corteco o wymiarach 70 /88/8 jednak po wyjeciu okazalo sie ze siedzi tam 74 /88/8. Poniewaz wal w tym miejscu ma fi 74 to pojechalem i kupilem ten drugi. Jednak po zlozeniu wszystkiego okazalo sie ze leje sick.gif

No to w akcie desperacji wcisnelismy ten pierwszy - ciasny w srodku ale nadal sie saczy olej po misce. buu.gif

Takze jest lipa bo wozek rozlozony, 3 raz bedziemy wycigac skrzynie.

Stad serio pilne pytanie do dostwiadczonych Puntomaniakow - ktoru uszcelniacz wkladac i jak (tamte zabijalsmy do konca) zeby miec swiety spokoj????Pomocy!!!

Napisano

Też miałem taką samą historię. Przy okazji wymiany sprzęgła kupiłem simmering 70/../.. Wchodził ciasno, ale pomyślałem, że tak ma być. Założyłem sprzęgło i skrzynię. Po przejechaniu ok. 300 km na zakręcie zapaliła się kontrolka od ciśnienia oleju. Okazło się, że bagnet jest suchy, nie ma oleju. O mały włos nie zatarłem silnika.

Następnego dnia znów wyciągnąłem skrzynię, zmierzyłem średnicę wału, i okazało się, że ma 74 mm i tamten simmering był zbyt ciasny i przetarł się o wał. Kiedy poszedłem z do sklepu, żeby powiedzieć panom, że mają jakieś błędy w katalogach, powiedzieli, że wiedzą o tym, że w punciakach były montowane wały o dwóch średnicach. Szkoda, że doiero wtedy mi o tym powiedzieli, a nie wtedy, kiedy kupowałem simmering po raz pierwszy sciana.gif.

Podsumowując, jeśli założyłeś ten ciaśniejszy simmering, to pewnie będziesz musiał znów go wymienić na ten fi 74. Współczuję.

Napisano

Uszczelniacz CO12015268 74 /88/8 za 18zł.

Pewnie wyciek z uszczelki misy.

Napisano
  • Autor

> Uszczelniacz CO12015268 74 /88/8 za 18zł.

dokladnie ten byl zalozony

> Pewnie wyciek z uszczelki misy.

kurcze, po zdjeciu mokry byl uszczelniacz i to rowniez od srodka od str walu, poza tym tak nagle nie zaczeloby lac z miski... crazy.gif

Napisano
  • Autor

> będziesz musiał znów go wymienić na ten fi 74. Współczuję.

najzabawniejsze ze taki wlasnie zalozylem za 1 szym razem i lalo sie jak glupie...

czy nie robia przypadkiem podrobek Corteco?...

Napisano
  • Autor

kryzys zazegnany

3 razy wyjmowana skrzynia

simering zabity 74/88/8 ale lekko - na rowno z obudowa panewek a nie do konca..

150km i na razie suche..

ogolnie wikend z poniedzialkiem stracony...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.