Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padła uszczelka pod głowicą (chyba)

Featured Replies

Napisano

WItam

Wiem, biem... Było na ten temat sporo i sporo poczytałem na ten temat w archiwum. Jednak postanowiłem zapytać gdyż nie do końca jestem przekonany co mi się stało, a więc...

Objawy "ZA" uszkodzeniem UPG

1. "Znika" mi płyn chłodzący (widocznych wycieków i nieszczelności brak)

2. Bardzo nierówno pracuje na wolnych obrotach po odpaleniu na zimnym silniku (wymieniłem już świece, i kable bez rezultatu). Jest słaby, przerywa i ciężko nawet nim jechać. Przejadę kilometr i jest dużo lepiej (aczkolwiek ciągle czuć że silnikiem lekko "szarpie" ale można spokojnie jeździć.

objawy "PRZECIW"

1. NIe stwierdziłem "przybywania" oleju

2. Nie leci z wydechu biały dymek

3. Nie stwierdziłem obecności "masła" ma korku wlewu oleju

I tutaj moje pytania:

1. Czy to na pewno wina uszkodzonej UPG?

2. Czym grozi jazda w takim stanie jak opisałem wyżej (oprócz notorycznego dolewania płynu)?

3. Jeśli to UPG to wie może ktoś z Was gdzie można to zrobić dobrze, szybko i tanio wink.gif w okolicach Dąbrowy Górniczej?

Z góry dzięki za pomoc

Napisano

a masz podwyższony stan płynu chłodniczego w zbiorniczu wyrównawczym ? Przelewa się ? Zauważyłeś olej w płynie chłodzącym albo odwrotnie ? niekoniecznie to upg padło

Napisano

Sprawdz sonde lambda-to ona moze byc przyczyną kłopotów.

A teraz info dobrego fachowca w okolicy.

Jesli sie orientujesz jak przebiega stara droga do Strzemieszyc i trasa lini 38 to w okolicy dawnej jednostki wojskowej OC na wysokośći Mikro-huty tak jak są swiatła jedziesz do Strzemieszyc po prawej stronie będzie boczna droga prowadząca do mechanika elektronika który dobrze zna sie na bolączkach Fiata....wszyscy nazywają go "elektronik".............najlepiej trafic do niego kierując sie na Staszic koło Reala potem w kierunku Strzemieszyc ,,,,,i za mostem(trasa W-wa-Bielsko) jest skręt na Kazimierz Górniczy..jedziesz dalej i chyba druga uliczka za skrzyżowaniem na trasę Katowice Kraków po prawej stronie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdz sonde lambda-to ona moze byc przyczyną kłopotów.

Czy awaria sondy lambda może powodować "znikanie" płynu chłodniczego? U mnie jak dziś rano napełniłem zbiornik wyrównawczy do poziomu MAX to teraz (po ok 100km) mam już prawie poziom MIN!!

> A teraz info dobrego fachowca w okolicy.

Wiesz, dobrze sie sklada bo jestem ze Strzemieszyc i mieszkam ulice dalej ;-) Ale przyznam szczerze, że nigdy nie korzystałem z usług tego gościa. Faktycznie, na szyldzie ma "Elektronika" samochodowa i jakieś logo "Perfect-Service".

Czy gość ten jest godny polecenia?

Napisano

Tak to dobry fachowiec i ma dobry sprzęt do diagnostyki a przede wszystkim jest tani i solidny wink.gif

Napisano
  • Autor

> Tak to dobry fachowiec i ma dobry sprzęt do diagnostyki a przede

> wszystkim jest tani i solidny

Czy tani to już sam nie wiem oslabiony.gif

Pozostaje mi mieć nadzieję, że solidny.

Kropek mój już odstawiony. Diagnoza: UPG

Wymiana z planowaniem itp. Do piątku trzeba się przeprosić ze 126p (katastrofa wink.gif )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.