Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szybki spadek poziomu płynu chłodzącego

Featured Replies

Napisano

witam

mam pytanko.

miałem małą awarię, tzn. urwał sie pasek na alternatorze i pompie wody i przegrzał się silnik, (samochodem jechała moja żona, tak dla wyjaśnienia hehe)

mechanik wymienił komplet pierścieni i komplet uszczelek silnika, przy okazji wymieniłem rozrzad, bo juz była pora. No i zalał mi petrygo w ukłądzie chłodzenia.

Silnik chodzi spoko, wskaznik temperatury nie pokzuje nic niepokojącego, ale petrygo miałem zalane prawie na fula, przejechałem nie duzo moze 50 km, moze troche wiecej i mam teraz płyn w pozycji minimum.

Troche mnie to zaniepokoiło, bo do tej pory nie uciekał mi płyn chłodzący, inna sprawa ze zawsze miałem zalane troche powyzej minimum i tak sie w miare utrzymywało. teraz z maksimum spadła w krótkim czasie do minimum i nie wiem czemu.

Bo zrobieniu silnika zwłaszcza ze pierscienie byly wymieniane, mechanik powiedział ze moze troche mi oleju wziac, zanim sie odpowiednio dotrze, poki co olej jest spoko tylko płyn zniknął.

moze tak ma byc po wymianie całego płynu, moze te typy tak mają, ale wolałbym drugi raz nie przegrzac silnika.

co o tym myslicie

Napisano

sprawdź czy nie kapie, czy nie masz plamy pod autkiem, zwłaszcza po jeździe, jak jest nagrzany...

może to tylko sie wypełniły luki po wlaniu nowego, a może Ci ucieka...

Napisano

Jesli mechanik Ci go robil to jak rozumiem wymienil tez uszczelke pod glowica bo musial to miec rozkrecone:)

Wiec teoretycznie uszczelke mozna wyeliminowac. No i jak rozumiem nic nie wycieka przez np zle zacisniety waz:)

Mysle wiec ze mechanik niedokladnie odpowietrzyl uklad. Jak przejechales 50km to sie silnik rozgrzal,moze juz otworzyl sie termostat.Silnik mial wysokie obroty i wypchal dokladnie powietrze.

Uzupelnij to jeszcze i jak przejedziesz znowu 50km i bedzie ok to po klopocie,ale jak nie to wal do mechaniora poki jeszcze interesu nie zwinal wink.gif

Napisano

dokładnie tak jak napisał kolega jangcy ,

prawdopodobnie zapowietrzony miałeś układ, dolej i obserwuj co się dzieje ok.gif

Napisano

> dokładnie tak jak napisał kolega jangcy ,

> prawdopodobnie zapowietrzony miałeś układ, dolej i obserwuj co się

> dzieje

dokładnie.... może nawet nieodpowietrzyłał, sam w czasie jazdy się odpowietrzył, ale zrób to po fachowemu, otwórz nagrzewnice i niech tam płyn też przepłynie

sam tak robie od czasu do czasu nawet w takie upały, tak profilaktycznie

Napisano

> sam tak robie od czasu do czasu nawet w takie upały, tak

> profilaktycznie

tongue.gif to już nie profilaktyka tylko pewnie nałóg wink.gifsmile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.