Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio w 207

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam problem z oryginalnym radiem w P207, a mianowicie chodzi o czytanie plyt cd. Oryginalne plyty czyta bez zajakniecia ale plyt nagrywanych juz nie raczy czytac frown.gif

Co dziwne ta sama plyta odtwarzana w seryjnym radiu u taty w P406 dziala bez problemu. Natomiast u mnie czyta, czyta i po czasie wypluwa ja. Juz kupowalem czyste plyty cd do audio, bo myslalem, ze przynajmniej je przeczyta, a tu nic. Jedyne co czyta z nagrywanych plyt to stare plyty, ktore nagrywalem na plytach Akoss (czy jakos tak). Ma ktos jakies pomysly co tu zrobic, bo samego radia mi sie nie chce sluchac, a az tak pokaznej kolekcji plyt oryginalnych nie posiadam zlosnik.gif

Z gory dziekuje za pomoc smile.gif

Napisano

Mogę tylko potwierdzić, że u mnie czyta nieoryginały czyli przyczyna leży w jakości płyty chyba.

Napisano

może musisz nagrać z najmniejszą prędkością np. 4x

Napisano
  • Autor
... a jakie plyty kupujesz jesli mozna wiedziec?
Napisano
  • Autor

> może musisz nagrać z najmniejszą prędkością np. 4x

... no wlasnie nagrywam najwolniej jak sie da, akurat najwolniej to jest x4 ale to nic nie daje crazy.gif

mam jeszcze nagrywarke audio Philipsa, sprobuje na niej, moze to cos pomoze

Napisano

> ... a jakie plyty kupujesz jesli mozna wiedziec?

Szczerze mówiąc płyty CD których słucham to oryginały, mam jednak kilka nagrywanych przez znajomego i nigdy nie miałem z nimi kłopotów.

Napisano
  • Autor

> Szczerze mówiąc płyty CD których słucham to oryginały, mam jednak

> kilka nagrywanych przez znajomego i nigdy nie miałem z nimi

> kłopotów.

... to napisz mi prosze jak sie nazywaja te plyty, kto jest ich producentem.

To sprawdze u siebie czy bedzie mi radio je czytalo.

Pozdrawiam

Napisano

OK! Sprawdzę po południu bo teraz pracuję co by to cudo spłacić zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> OK! Sprawdzę po południu bo teraz pracuję co by to cudo spłacić

... to sprawdz i napisz, a i ja sprobuje czy mi czyta,

z gory dziekuje i pozdrawiam

Napisano

Jestem w trakcie zakupu 207-ki i miałem problem jaki silnik wybrac benzyne i dołozyc gaz czy 1,4 hdi może podeslecie jakies opinie i sugestie.

Problem radia narazie pozostawiam.

Napisano
  • Autor

> Jestem w trakcie zakupu 207-ki i miałem problem jaki silnik wybrac

> benzyne i dołozyc gaz czy 1,4 hdi może podeslecie jakies opinie

> i sugestie.

> Problem radia narazie pozostawiam.

... ja jestem przeciwnikiem gazu w aucie wiec jak chcesz taniej jezdzic to proponuje diesla,

ja mam 1.6 HDi i przy spokojnej jezdzie w cyklu mieszanym spala mi srednio 4.7l/100km wiec jak dla mnie ok.gif

wybor nalezy do Ciebie smile.gif

Napisano

Jeżeli rzeczywiście potrzebne Ci oszczędne auto to zainwestuj w 1.6 HDi. Osobiście poganiam takiego od roku i morda mi się cieszy. Jedyną słabością tego auta jest trochę gumowa, mało precyzyjna zmiana biegów. Kultura pracy, bardzo niski poziom wibracji, niskie spalanie, przyzwoite osiągi które bez problemu można podciągnąć, stosujac odpowiedni czip. Ponadto 1.6 ma z tyłu tarczówki i intercooler (z przodu biglaugh.gif) co jest też nie bez znaczenia.

Napisano
  • Autor

> OK! Sprawdzę po południu bo teraz pracuję co by to cudo spłacić

... i co? sprawdziłeś co to za płyty?

Napisano
  • Autor

> ...przyzwoite osiągi które bez problemu można

> podciągnąć, stosujac odpowiedni czip.

... a co? zmieniales juz cos?

Napisano

Hmm płyty ... moja wina, jeszcze nie. icon_rolleyes.gif

Co do czipa to trochę pogrzebałem w internecie i opinie są zgodne, że ten silnik można podkręcić do 120 KM. Naturalnie trzeba wybrać firmę, która jest już trochę na rynku, dysponuje hamownią itd. Myślę, że w przyszłym roku jak skończy się gwarancja to zdecyduję się na zapodanie kuracji sterydowej.

Napisano
  • Autor

> Hmm płyty ... moja wina, jeszcze nie.

... to sprawdz prosze smile.gif

> Co do czipa to trochę pogrzebałem w internecie i opinie są zgodne, że ten silnik można podkręcić do 120 KM.

... to tylko 10KM wiecej, to za duzego przyrostu to to nie ma crazy.gif

> Myślę, że w przyszłym roku jak skończy się gwarancja to

> zdecyduję się na zapodanie kuracji sterydowej.

... prawde powiedziawszy to mozna to zrobic jeszcze na gwarancji, bo w serwisie i tak nie sa w stanie tego sprawdzic, a i sa serwisy, w ktorych mozna zlecic taka robote tylko nie robi to sam serwis tylko zlecaja to firmie, ktora sie na tym zna

Napisano

Tośmy się nie zrozumieli. Na 120 KM można zrobić 90 KM wersję, która powożę. Jeżeli masz 109 KM to spokojnie zrobisz z niej 130 KM. Naturalnie mówię tu tylko o tuningu elektronicznym, bezpiecznym dla silnika. Jeżeli decydujesz się na coś takiego czyli zmieniasz oprogramowanie wiec będzie to łatwe do sprawdzenia w serwisie zatem tracisz gwarancję.

Nie za bardo wierzę, że mając auto na gwarancji, autoryzowany serwis skieruję Cie na przeróbkę oprogramowania i będzie brał za to odpowiedzialność.

Napisano
  • Autor

> Nie za bardo wierzę, że mając auto na gwarancji, autoryzowany serwis

> skieruję Cie na przeróbkę oprogramowania i będzie brał za to

> odpowiedzialność.

... no sek w tym, ze jak sie pytalem u siebie w serwisie to mi powiedziano, ze sa w stanie mi to zrobic na gwarancji nie tracac przy tym gwarancji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.