Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Malowanie lusterek i innych

Featured Replies

Napisano

Witam

Jakiś partacz tak pomalował lusterka, że złazi mi lakier. Mam też inne elementy plastikowe do odświeżenia. Chciałbym w najbliższych dniach kupić jakiś podkład, zamówić lakier w sprayu i zrobić to w miarę dobrze.

Mam w związku z tym pytania, bo jeszcze tego nie robiłem.

1. Czy stary lakier należy zebrać papierem, czy są jakieś preparaty ?

2. macie jakieś zalecenia co do podkładu ?

3. Może ktoś malował sprayem i wie jaki jest efekt w porównaniu z profesjonalnym lakiernikiem ?

Napisano

>

jestem właśnie po takim malowaniu --lusterek , wyszlifuj całe papierem ściernym ,przemyj benzyną ekstrakcyjną , daj podkład, jak wyschnie pryśnij farbą w spraju

wszystkie potrzebne rzeczy kupisz w sklepie gdzie mają farby do samoch. koszt ok. 40-50 zł 20.GIF

Napisano

> Witam

> 1. Czy stary lakier należy zebrać papierem, czy są jakieś preparaty ?

> 2. macie jakieś zalecenia co do podkładu ?

> 3. Może ktoś malował sprayem i wie jaki jest efekt w porównaniu z

> profesjonalnym lakiernikiem ?

jak malowałem lustereczko to zabrałem sie do tego jak "lakiermistrz profesjonalista" z ubogim portfelem (widać tak tez można)

1 kupiłem lakier w spray-u koszt 30 zeta

na wszelki kupiłem szpachel (ten najmniejszy)+papiery scierne 240, [600,1000,2500]wodne

podkład w spray-u kolor minia (bardzo dopsze wypełnia)

2 lustereczko rozkręciłem , umyłem i zmatowiłem papierem 240 na zewnątrz jak i wewnątrz ,

3 następnie szmatką zamoczoną w benzynie extrakcyjnej odtłuściłem i kiedy wyschło pssssik podkład na całe lusterko

4 wszelkie duze rysy wgniecenia uzupełniłem szpachlą (używałem do tego szpachlówki+utwardzacz+kilka kropel nitro: konsystencja żadsza i łatwo nakładac wtedy cienkie warstwy szpachlu na rysy wygładzając palcem)

5 następnie papier ścierny 600 a potem 1000 wodny ( to znaczy ze musisz się trochę ubabrac i zamaczac papier w wodzie ,ścierajac tylko miejsca gdzie jest szpachel , a następnie całe lusterko )

6 po wyschnięciu i odtłuszczeniu(znowu) .....psssssik podkład (dla uzyskania lepszego efektu po wyschnięciu psiknij jeszcze raz uważajac zeby zacieków na krawędziach nie porobic )

7 teraz idzie w ruch papier ścierny 2500 i ścierasz podkład tak że ma się świecić na mokro jak psu jaja

8 wysusz wszystko wyczysc i odstaw na 24h zeby podkład się utwardził ostatecznie

9 następnego dnia odtłuśc wszystko i uzyj lakieru nakładając na poczatek naprawdę bardzo skromne cienkie warstwy , kilka warstw powinno wystarczyc

10-te (przykazanie) pasta polerska i miekka szmatka w ruch idą

zdradze ci jeszcze jedną tajemnicę : jeśli nie chcesz w warsztacie spedzić całego wekendu na malowanie weż suszarkę swojej młodej i po każdej czynności wymagającej czasu do odczekiwania (tj malowanie , nakładanie szpachlu , osuszanie) używaj , nie maluj na stole tylko powieś jakis drut , a na nim lusterko

miłej zabawy ..........

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.