Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rozrzad i zaglowki ??

Featured Replies

Napisano

Mam dwa pytanka:

1. jak w sc zdemontowac zaglowki z przednic foteli?

2. co ile w sc 899 trzeba robic cos z rozrzadem? mam przejechane prawie 97 tysiecy i zastanawiam sie czy czasem niedlugo nie powinienem czego wymienic smile.gif

Napisano

> Mam dwa pytanka:

> 1. jak w sc zdemontowac zaglowki z przednic foteli?

> 2. co ile w sc 899 trzeba robic cos z rozrzadem? mam przejechane

> prawie 97 tysiecy i zastanawiam sie czy czasem niedlugo nie

> powinienem czego wymienic

Tak po prostu zagłówków wyjąć sie nie da- trzeba by chyba ingerować w wewnętrzna konstrukcję oparcia.

Łańcuch w 900 wytrzymuje bardzo duże przebiegi. A jakie są objawy, które nakłaniają do zmiany łańcucha? Bo jak nie ma żadnych, to powinien on wytrzymać jeszcze dużo tys. km.

Napisano
  • Autor

objawow chyba nie ma zadnych wink.gif pytam tak profilaktycznie wink.gif

Napisano

> 1. jak w sc zdemontowac zaglowki z przednic foteli?

w starych seicento z zaglowkami jak w cc, to wyjmuje sie tak, ze trzeba odpiac poszycie oparcia fotela, podciagnac je troche do gory i namacac rekoma zatrzask jaki blokuje kazdy slupek od zaglowka.

w nowych owalnych zaglowkach, ktore maja regulowana wyskosc jest duzo latwiej. wystarczy wziac np klucz imbusowy, ale taki maly, czyli np nr 2 lub 3 i wsunac go w dziurke w plastiku w oparciu w ktore wtyka sie zaglowek. otwor widac patrzac na fotel od tylu. nalezy wetknac klucz w kazdy plastik i wyciagnac zaglowek.

ps. mowa o zaglowkach przednich.

Napisano

jesli jest tak jak w moim cc ( chodzi o zaglowki w przednich fotelach) to wyciagnij zaglowek na maxa zjedz o jednen zabek nizej, zlap za te drazki ( tylko bardzo mocno) co lacza fotel z zaglowkiem i sproboj przekrecic o pol obrotu obojetnie w ktora strone ... jak uda ci sie przekrecic o pol obrotu to walnij piacha od spodu i zaglowek sam wyskoczy smile.gif

pozdrawiam.

Napisano

> jesli jest tak jak w moim cc ( chodzi o zaglowki w przednich

> fotelach) to wyciagnij zaglowek na maxa

w sejach nie bylo przednich foteli z regulowanymi zaglowkami, takich jak w pierwszych cc i maluchach

Napisano

> w sejach nie bylo przednich foteli z regulowanymi zaglowkami, takich

> jak w pierwszych cc i maluchach

vanny spi mialy takowe 893goodvibes.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> o takie tylko wzor tapicerki sie rozni

jesli nie znajdzie sie ktos, kto kupil/mial takie od nowosci - wchodzi w gre wymiana wysiedzianych foteli po 144tys km., jak w linku...

Napisano

W moich sc zagłówki są owalne i nieregulowane. Przyjrzałem sie dość dokładnie i z moich oględzin wynika, ze zagłówki są wciśnięte do rurki, która jest już konstrukcją oparcia. Rurka ta jest zrobiona z blachy i ma pionową szczelinę na swej długości. Dodatkowo u góry (przy samym zagłówku) rurka ta jest jakby zaciśnięta- jest taka "gruszka". Na moje oko można próbować wyciągać zagłówek, obniżając tapicerkę przy zagłówku i dużym śrubokrętem rozszerzając tę sprężystą rurkę, w której siedzi zagłówek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.