Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kradną poduszki powietrzne do Opli

Featured Replies

Napisano

angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

Quote:

Już trzy razy pociągnęli mi poduszkę w tym roku - pan Krzysztof, właściciel Opla Corsy z 2006 roku załamuje ręce. Inni właściciele modeli Corsa i Astra też muszą się mieć na baczności. Od początku roku w Olsztynie zginęło 37 poduszek w Oplach.

Złodzieje pojawiają się w mieście regularnie. Działają w nocy. Każdorazowo obskakują po kilka parkingów. Po takich nocach ginie zawsze kilka kolejnych poduszek. Szajka grasuje w kilku dzielnicach Olsztyna. - Do kradzieży dochodziło m.in. przy ul. Dworcowej, Westerplatte, Pstrowskiego, w centrum, na Nagórkach, Likusach i osiedlu Mleczna - mówi Piotr Korzeniowski.

Giną głównie poduszki od strony kierowcy. - Wystarczy tutaj odkręcić dwie śruby i jest po sprawie - wyjaśnia Bogusław Jankowski z salonu Opla w Olsztynie, gdzie już 15 osób zgłosiło się do montażu nowych poduszek. - Cała akcja wprawionej osobie zajmuje minutę. Złodzieje trudniej mają z poduszkami od strony pasażera, bo tutaj trzeba najpierw odkręcić schowek.

Poduszki giną w autach nowych i takich do 3 lat. Koszt jednej poduszki to około 3 tys. zł. Koszt wymiany poduszek odczuły firmy ubezpieczeniowe, które na razie wypłacają odszkodowanie, ale to się może zmienić. - Ubezpieczyciel poinformował mnie, że od przyszłego roku składki będą wyższe, a za poduszki będą zwracać 80 procent kosztów, a pozostałe 20 procent będę musiał płacić z własnej kieszeni -martwi się pan Krzysztof z osiedla Pojezierze, którego okradziono.

Bogusław Jankowski przypuszcza, że złodzieje są tak aktywni, bo znaleźli w kraju rynek zbytu na poduszki. Policja zapewnia, że złodziejska szajka zostanie złapana lada dzień. Policjanci przeglądają aukcje internetowe z częściami, zaglądają na szroty i do komisów.

źódło: wm.pl

Napisano

> Quote:

> Już trzy razy pociągnęli mi poduszkę w tym roku - pan Krzysztof,

> właściciel Opla Corsy z 2006 roku załamuje ręce. Inni

> właściciele modeli Corsa i Astra też muszą się mieć na

> baczności.

w bydgoszczy też epidemia na corsy , powód corsa jest samochodem szkół jazdy . w Mojej firmie skroili poduchę z corsy która stała na terenie firmy .

Napisano

> Quote:

> Ubezpieczyciel poinformował mnie, że

> od przyszłego roku składki będą wyższe, a za poduszki będą

> zwracać 80 procent kosztów, a pozostałe 20 procent będę musiał

> płacić z własnej kieszeni

Zastanowilbym sie powaznie czy chce mi sie w ogole rozmawiac z takim 'ubezpieczycielem'

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.